Brynäs IF

715477 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2574939

Sv: A propósito de nada
Zzz: Vore intressant att se hela ekvationen. Det finns ju ganska höga driftkostnader att ta hänsyn till, särskilt om man spelar i en så stor hall som Monitorn. Egentligen hade det nog varit smartare att bara spela "stormatcherna" där man verkligen säljer biljetter där, och spelat de andra hemmamatcherna i en mindre hall, men då antar jag att det hade blivit gnäll om bristande jämställdhet och så vidare. Rent krasst är det väl tveksamt om publikintäkterna täcker driftkostnaderna och hallhyrorna. 200 pers/match kan omöjligtvis göra det, men det brukar ju vara några enstaka matcher per säsong med rejäla publiksiffror. De matcherna måste stå för en oerhört stor andel av de totala publikintäkterna. Och de matcherna är väl ärligt talat helt beroende av att laget går långt i slutspelet.

Säkert finns det en del sponsorintäkter som man får in tack vare varumärket Brynäs och där kan man ta lite till damernas spelarlöner, men särskilt nu när herrlaget spelar i Hockeyallsvenskan är det svårt att rättfärdiga fortsatta storsatsningar på damlaget när i princip endast närmast anhöriga är på hemmamatcherna (bortsett några matcher per säsong).

Det är synd att föreningen har misslyckats med att få dit publiken, för man har ju verkligen gjort otroligt mycket för att locka dit folk. Inte minst på sociala medier lägger väl Brynäs lika mycket resurser på att promota dam- som herrlaget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Resor och utrustning måste också vara en rejäl kostnad där det måste vara svårt att räkna hem kostnaderna.

Lite synd att det blivit så att alla SHL lag subventionerar ett damlag att bli semi-proffesionella. Det blir omöjligt för en mindre förening som vill satsa på damhockeyn att konkurrera på rättvisa villkor.
Kommentera