Brynäs IF

714107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2580911

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Ja vindarna blåser åt rätt håll just nu. Vi ligger 2:a i J20 och J18 och leder serien i U16. Riktigt roligt och jag tror att framgång på juniorsidan är av största vikt för att nå framgång på seniorsidan även om det kan ta lite tid innan effekten kommer.

Sen det här med Benn. Spännande och rätt tänkt. Vi saknar definitivt tyngd i egen zon och kanske framförallt pondus. Idag är det väl egentligen bara Bertilsson som har den utstrålningen och mer av det krävs nog i ett slutspel.
Jag antar att Alcèn inte riktigt är nöjd med vad han fått ut av Cukste och Kasper i form av fysik och pondus. Sen är då frågan hur backparen ska formeras.
Ska som sagt bli spännande att se men jag skulle nog sätta Johannesson som sjunde.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: håller med, även om laget just nu ser bra ut och uppenbarligen presterar så är det en hel del (troligtvis) relativt dyra ettårskontrakt med legoknektar, så att återväxten är god är väldigt viktigt. Och att vi kanske till och med kan locka till oss talanger utifrån framöver.

Benn är ju spännande, vad jag läst så är det mesta positivt. Första känslan var lite att "why fix it if it aint broken", men det är just den spelartyp vi behöver fler av under en lång serie och framförallt slutspel (om han inte sätter laget i skiten med dumma utvisningar). Tror inte att avsikten är att någon back ska försvinna. Kan man bara få alla att köpa in på detta (tänker Larsen, Cukste) så blir det nog bra. Hade väntat mig att detta skulle komma senare, men ju tidigare desto bättre!

Får vi bara fason på målvakterna så blir det nog bra (och det har man nog tålamod med fram till dec, jan eller så). Tror nog att det finns lite mer pengar i botten av säcken för någon mer värvning. Menar inte att det är dåligt, men en Ersson-typ hade verkligen varit pricken över i:et.

Tycker för övrigt att det är bra att man tackar nej till Gunler.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Larsen har faktiskt varit bättre än jag trodde. Såg "stel" ut på försäsongen men varit bra i flera seriematcher. Bättre än väntat med pucken. Sen har han inte den fysiska dimensionen, som Brynäs verkar vara inne på, men killen är 21 bast och har aldrig spelat på motsvarande HA-nivå förut. Att både han och Johanesson, som båda kommer från lägre nivå, skulle ha problem med att ta helt ordinarie tröjor i ett tilltänkt topplag var ju väntat. Tycker faktiskt båda har spelat över förväntan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Håller med er om lovande juniorer, kul. Det är den svåra pucken, värva rutinerat eller satsa med egna produkter.

Det är tyvärr många med NHL erfarenhet som blivit floppar i Brynäs och andra lag.

Men läste krönikan i dagens Gd om Benn. Där skrivs det att Brynäs kanske inte är nöjda med Larsen och Cukcstes fysiska spel och därför vill ha Benn.

Nu har ju Udd och Calle Sandström mfl varit bra...men med Benn så får de ing fler chanser tyvärr. Men verkligheten är tuff, Brynäs måste gå upp direkt och då behövs rutin.
Så ett spännande back par i min bok blir Benn och Larsen. Vilken tyngd och Benn skulle lära Larsen en hel del.
Kommentera