Brynäs IF

715270 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2581831

Sv: A propósito de nada
Peja: "Lindbäck känns väl lite som Honken gjorde 2012".

Fakta i målet ;-) är att Anders Lindbäck ligger på 17:e plats i hockeyallsvenskans målvakstliga på 87,3 %. Samtliga lag har minst en målvakt med bättre räddningsprocent och placering i målvaktsligan. Övriga topplag i ligan har också målvakter som ligger i toppen av målvaktsligan.

Jag tycker för all del att Lindbäck spelat bättre än förra säsongen - men statistiken är brutal och jag har svårt att tro att Brynäs går upp med Lindbäck som förstekeeper.

Att ha en riktigt bra målvakt är extremt viktigt i avgörande matcher. Att Brynäs hängde kvar på våren 2021 var ju till stora delar Samuel Erssons förtjänst. Inte en chans att Brynäs åkt ur förra säsongen med Ersson i målet!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken: Svårt att jämföra med förra säsongen. Visst gjorde Lindbäck fler misstag då, men det uppstår färre situationer där misstag kan uppstå den här säsongen i och med att Brynäs ofta har ett spelövertag, i motsats till förra säsongen.

Egentligen har väl inte jättemycket förändrats av den här inledningen. Jag har redan från första börja menat att Brynäs antagligen måste ta in en till målvakt under säsongen såvida inte Clara visar sig vara exceptionellt bra. Att gå in med en 18-åring som en av två målvakter i ett slutspel som man hoppas vinna är bara att rekommendera om denne tonåring imponerar något oerhört under serien. Det som kanske har förändrats är att Lindbäck framstår som en ”ok tvåa” och inte en etta, vilket förändrar kravbilden lite på värvningen. Jag tror att det blir en sen värvning och alltså inget som man gör under den närmaste tiden. Samtidigt vet man inte vad som dyker upp på marknaden, säkert planerade man inta ett ta in en back just nu heller, men så dök Benn upp som att alternativ.

Vi får väl se vad Clara kan åstadkomma, men många målvakter har blivit skadade i de allsvenska slutspelen de senaste åren, och jag tror som sagt inte man har planerat att gå in med honom som tvåa där ändå. Men som sagt, vi får väl se vad han kan göra. Det är en bra besparing att ha honom som en av två målvakter så länge som möjligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Finns det något i reglerna som säger att man inte får proppa igen målet med 2-3 målvakter (var och en med full målvaktsutrustning) och köra med färre antal utespelare istället? Kamikazi-satsa på Davydov-style kontringar o s v.
🙂
Kommentera