Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2582948

Sv: A propósito de nada
Erik Karlsson skriver i en krönika i GD om risken att Jordie Benn blir ett rundningsmärke som Douglas Murray var i DIF. Det är såklart en poäng, defensiva NHL-backar brukar ha svårt att lyckas i svensk hockey. Nicklas Grossman eller Hjalmarsson nu senast var väl inte riktigt så bra som många hoppats heller. Vad var det Stefan Bengtzén sa om Douglas Murray, "ingen rolig syn" ?

Tycker dock att slutklämmen på den krönikan är märklig. Efter att han tagit upp risken med att störa harmonin i truppen skriver han att värvningen bara riskerar fansens pengar. Jag tycker att de flesta av våra backar inlett säsongen bra och tråkigt om de skulle ta det som ett underkännande att man nu tar in en ny back. Samtidigt är det lite klent att bara ha sju backar och den som varit vikarierande åttondeback hittills (Albin Udd) är nu skadad.

Har inga tvivel om att Benn är en härlig person och bra ledare och det som också talar för honom är att han verkar vara en vettig skridskoåkare och en spelare som ofta växer med uppgiften. Nu senast i Toronto blev han upplockad när kontraktsförhandlingarna med Rasmus Sandin inte gick i lås och Benn löste det hela bättre än många hade förväntat.

Avdelningen oväntad egenskap hos vår nye back: straffspecialist (synd att det är nästan 10 år sedan).
www.youtube.com/watch?v=iPn4ymFutZ4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Scerban: Något som är jäkligt fördelaktigt med att denna värvning sker redan nu, är att han har gått om tid att växa in i kostymen.
Benn lär behöva viss acklimatiseringstid. Och den tiden kommer han nu kunna få.
Jag hade varit mer orolig om vi värvat honom sent i januari för att enbart förstärka inför slutspelet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: störst nytta kommer han att göra i ett grinigt slutspelet, hans karaktär behövs. Tror även han kommer dra lite publik vilket inte ska förringas
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Fan vad kul ändå för Benn. Först spela med brorsan i Dallas och nu ska han få spela med sin gode vän Greg i Brynäs. Det är få förunnat i sportens brutala, cyniska värld.
Kommentera