Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2603947

Sv: A propósito de nada
Peja: När vi går in i ett slutspel så är jag övertygad om att tredje och fjärdekedjan kommer att se helt annorlunda ut om vi inte har dragit på oss en massa skador.
När tabellen ser ut som den gör är det synd att klaga allt för mycket på tredje och fjärdekedjan.
Våra konkurrenter måste ha större hål att fylla i sina trupper eftersom både Mora och Björklöven har målvakter som storspelar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: jag håller med till 100% om det med slutspelet. Sen undrar jag (öppen fråga, säger inte att jag har rätt) kring om tredje/fjärdekedjan verkligen är så dåliga som folk säger i dag? Att de är sämre än första och andra förstår alla. Men jag tittar lite på plus och minus (som ändå är en okej statistik över tid i och med att det gäller hela kedjan tänker jag). Jag vet att det är mycket mer som spelar in. Detta är tredje och fjärdelinan från gårdagens match och statistiken gäller så klart över hela säsongen oavsett i vilken kedja/femma de spelat.

4th Line
22. Larsen, Kasper = +7 -4
59. Cukste, Karlis = +16 -7
24. Lindblom, Linus = +11 -8
40. Ohlsson, Anton = +11 -7
43. Nordh, Noel = +9 -9

3rd Line
4. Lindstein, Theo = +16 -9
74. Billins, Chad = +14 -13
11. Tärnström, Oliver = +7 -6
44. Blomqvist, Jacob = +14 -10
76. Kvist, Oskar = +11 -9

Så länge spelarna i Brynäs ligger på + (eller åtminstone 0) i +/- så gör de det ju ändå okej. Brynäs har liksom 2(!) spelare med -1 där den ena är Scott och den andra är Anton Johannesson, resten har 0 eller +. Eller ja, ska vi vara petiga är Nordh den enda med 0 också då Carl Sandström och Jonathan Karlsson knappast spelat mycket nog för att räknas (0 plus och 0 minus). Resten av laget har plus i statistiken.

Som en jämförelse om man tittar på de andra topplagen:
Björklöven har 7 på -1 eller sämre. Deras näst bäste poängplockare har 19p men -7 ändå.
Mora har 7 på -1 eller sämre.
Nybro har 12 på -1 eller sämre.
SSK har 1 spelare på -1 eller sämre (lever mycket på förstakedjan likt oss, till och med likvärdiga GF/GA).
Nybro har 12 spelare på -1 eller sämre. Bara 9 på plus!
Västerås har 9 spelare på -1 eller sämre. Varav Engstrand på usla -16! Näst sämsta har -8 som jämförelse vilket också är uselt då tredje sämsta har -2.
AIK har 10 spelare på -1 eller sämre.

Och jag säger det igen, detta säger inte allt, det vet jag också. Man skulle behöva titta djupare på prestation per match osv. Men så länge kedjan är inne på fler mål än de släpper in över tid så gör de ju någonting rätt. Och självklart är jag också inne på att förstärka inför slutspelet, tro inget annat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag känner mig inte orolig för någon av våra konkurrenter i ett slutspel. Jag har svårt att se någon av lagen vinna en bäst av 7 serie mot oss.
Kommentera