Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2635387

Sv: A propósito de nada
Vesslan: I nuläget finns det högst sannolikt inte ngn målvakt som med säkerhet isf skulle konkurrera ut Clara om förstaspaden.
Inte ens en målvakt som Cannata skulle automatiskt få förstaspaden, ännu mindre än målvakt med sämre meriter och erfarenheter.
Överlag tror jag dessutom att tränarna inte alls är lika benägna att ranka våra målvakter i termer om första- och andraspade, som vi sofftyckar är.
Utom i undantagsfall är det nog så att man klargör att målvakterna får konkurrera på samma villkor, dvs man ska förtjäna sin plats mellan stolparna och det oavsett vad som står på ryggen.

" men vad händer med framfarten och hierarkin när det kommer in en med erfarenhet och tar över rollen i omklädningsrum och kanske även förstaspaden?"

För det första så tror jag inte att NÅN målvakt öht bara kliver in i ett för denne och tidigare helt okänt omklädningsrum och försöker ta över nån roll.
Oavsett vem man nu är så tror jag att dom flesta (finns säkert undantag) målvakter är ganska så ödmjuka och samarbetsvilliga när dom kommer till ett nytt lag och där dom är mer eller mindre okända för sina blivande lagkamrater.
Sen förstår jag inte varför Clara skulle reagera negativt om han nu får en målvakt med mer erfarenhet vid sin sida, då han själv uttryckligen sagt sig villja ha just en sån "mentor" som kollega.
Då tror jag isf mer på att Clara kommer att höja sig ännu mer av konkurrensen, och går man på hur han agerat så här långt så känns det som att han är en målvakt som är mkt mogen och erfaren för sin ålder.

Om det inte kommer att lösa sig med Cannata så borde det väl isf finnas lediga målvakter i Finland, alternativt någon från ett av våra konkurrenter i HA.
Kommentera