Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2638399

Sv: A propósito de nada
Stenis: Jag tror inte det är så enkelt som att Brynäs har fantastiska toppkedjor som tar istid från fjärde. Idag spelade Kvist exempelvis väldigt mycket, vilket han inte hade gjort om fjärdekedjan fått mer istid. Att spelare som Tärnström och Kvist skulle vara så fantastiska att fjärdekedjan matchas sparsamt har jag svårt att se. Ikväll handlade det inte om att toppspelarna matchades hårt, det handlade snarare om att man gick på 3 kedjor i hög utsträckning.

Sen har Brynäs toppspelare matchas extremt hårt i vissa matcher, dock inte ikväll. Men kan ta ett exempel; när Kelleher blev skadad hade han spelat extremt mycket i matchen och enligt många (inklusive mig själv och GD:s reporter) såg han ut att vara helt slut i byte efter byte innan han blev skadad. Man kan aldrig förhindra skador till 100%, men om en spelare matchas för hårt ökar skaderisken. Om man kastar in en spelare som knappt orkar stå på skridskorna är det svårt för denne att skydda sig i närkamperna.

Min tes har hela tiden varit att Brynäs fattat att fjärdekedjan inte håller i ett slutspel och att man haft de på billiga kontrakt som en framtidsinvestering och för att ha mycket pengar kvar att spendera på nya forwards inför slutspelet. Det var min tes efter att ha sett flera försäsongsmatcher på plats och även säsonsginledningen. Som det har blivit har inte Brynäs värvat en enda forward under säsongen och kommer antagligen bara att värva en. Jag tror det kommer bli lagets fall snarare än mv-spelet, där har Clara ändå tagit tag i förstaspaden och Alcén kan ju omöjligtvis misslyckas med att hitta någon som är åtminstone en okej tvåa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
"Min tes har hela tiden varit att Brynäs fattat att fjärdekedjan inte håller i ett slutspel och att man haft de på billiga kontrakt som en framtidsinvestering och för att ha mycket pengar kvar att spendera på nya forwards inför slutspelet."

Hmmm... slantarna ligger på gamlingarna och det innebär att det inte finns resurser till en kompetent fjärdelina?
Eller tar Alcén upp sitt AMEX nu?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Beroende på vem man får in så kan det räcka med en spelare samt en målvakt. Visst föredrar man två men med rätt spelare in kan det bli bra.

Hur vi än vrider och vänder på det är vi fortfarande det bästa laget i serien.

Trots väldigt dåligt BP, trots ett målvaktsspel som först nu nått en habil nivå och trots en inte tillräckligt bra fjärdekedja.
Kommentera