Brynäs IF

715128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2651373

Sv: A propósito de nada
Angående bortdömda målet. Ingen del av dig, skridsko, röv, arm får finnas innanför målgården. Se det som en vägg upp ifrån målgårdslinjen.

OM något över huvud taget finns innanför så räcker det med att du skymmer målvakten så blir det bortdömt, för då har du "påverkat" målvaktens agerande genom att skymma sikten. Det handlar inte bara om kontakt.

Så säger reglerna, sen om ni tycker reglerna är bra eller dåliga är en annan sak, men enligt gällande regelbok är det helt korrekt att dömma bort målet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
havre: det är ju gamla reglerna
Kommentera

Sv: A propósito de nada
havre: Jag är helt enig. Men jag tycker för mycket av bedömningen läggs på domarna när sånt händer. Antingen ska man ju döma bort alla när någon står innanför eller så får man se till att det bedöms mer konsekvent. (Inget illa mot domarna då de är olika personer).

Att domarna skulle kunna avgöra en final med en bedömning om målvakten störs eller ej är ju helt idiotiskt enligt mig. Och jag vet att regelboken säger att det är rätt men det betyder inte att jag tycker det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
havre: Fast man har ju sett spelare i målgården som delvis skymmer och det har dömts mål så lite mer konsekventa domslut
Kommentera