Brynäs IF

714121 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2658851

Sv: A propósito de nada
Peja: Nu var ju inte det diskussionen, men tvek på att ni kommer ha en större spelarbudget än oss nästa säsong om ni tar klivet upp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
modomille: Jo jag förstår att man kan diskutera hur mycket en klubb får för pengarna och det vi ofta gjort här inne, men tycker perspektivet om varför klubben har den budget man har också är viktig. Brynäs brukade ha en av SHL:s minsta budgetar men gjort ett fantastiskt jobb med att kunna öka den genom åren. Sen har inte de sportsligt ansvariga lyckats förvalta de förutsättningarna, men det betyder också att klubbens uppsida är väldigt stor.

Enligt vissa bedömare hade Brynäs en av SHLs fem största budgetar 22/23 så att Brynäs kommer ha större budget än Modo, om man går upp, ser jag som helt givet. Men det är inte så konstigt, av alla intäktsområden så är det antagligen bara centrala intäkter pga tv-avtalet där Modo har större intäkter än Brynäs även den här säsongen. Sponsor-, souvenir- och publikintäkter lär Brynäs bräcka Modo i även när ni är en serie högre.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: ” Nu var ju inte det diskussionen, men tvek på att ni kommer ha en större spelarbudget än oss nästa säsong om ni tar klivet upp.”

Det kan jag nästan garantera att vi kommer ha om vi går upp. Brynäs är en större klubb med större sponsorer, större supporterskara och ett större publikunderlag. Inget konstigt i sig, det är bara så det är.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille:
Vad ligger Modos budget på 24/25?
Kommentera