Brynäs IF

715475 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2701243

Sv: A propósito de nada
Jugge: Vilken som blir andramålvakt är väldigt intressant. Finns inte särskilt många uppenbara namn varken i SHL eller hockeyallsvenskan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: Håller med. Hade varit intressant om någon hade frågat Alcén om åldersprofilen på den andra målvakten. Källgren är uppenbarligen en spelare i sina bästa hockeyår, varken ung eller gammal i sammanhanget.

Det känns väl som att man borde vilja ha något relativt starkt bredvid Källgren, men samtidigt kanske man fick mersmak av Clara. En smart lösning skulle kunna vara att skriva flerårskontrakt med Steinbergs och låna ut honom, och ta in en lite äldre målvakt på 1-årskontrakt som komplement till Källgren.

Har svårt att se att Källgren skulle bli tydligt uttalad etta eller tvåa, den andra målvakten borde vara någon som konkurrerar med honom på allvar. Tuohimaa hade kunna varit ett namn där, men han gick ju precis till Södertälje. Som vi varit inne på finns ett antal AHL-målvakter med rätt CV, annars är ju Voutilainen och Bibeau gedigna namn från HA.

Om man förstod vilken åldersprofil Alcén letar nu, så skulle det vara mycket lättare att förstå vilka alternativen är. Min tes om flerårskontrakt med Steinbergs bygger ju också helt och hållet på att man tror stenhårt på honom framöver, det vet vi inte heller med säkerhet.
Kommentera