Brynäs IF

716222 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2705396

Sv: A propósito de nada
Zzz: Jag satt och scannade av centermarknaden nu, extremt amatörmässigt, men tänker också att man kan se centernyförvärvet på olika sätt.

Ett alternativ är att ta in en bra tvåvägsspelare och därmed ha fyra extremt gedigna tvåvägscentrar (den nye, Larsson, Ölund, Vesel). Den spelaren skulle inte behöva spela powerplay, vilket skulle öppna upp för PP-spel för ett till backförvärv (kanske Gällstedts rightare?) eller en spetsigare ytterforward. Om det finns många bra ytterforwards - men inte centrar - på marknaden skulle det kunna vara ett smart alternativ.

Har kollat på Haralds Egle i VM (litet sample size, jag vet) och han skulle nog kunna vara en stabil och billig tvåvägscenter, men det är uppenbarligen inte vad man helst vill.

Axel Holmström, som kanske eller kanske inte har en SHL-klausul i sitt Liiga-kontrakt, faller också in under kategorin gedigen tvåvägscenter. Dock aningen långsam.

Linus Eriksson är oerhört talangfull, men gör nog bäst i att stanna i DIF. Då är Hampus Plato färdigare just nu.

Man vill hellre ha en spetsigare center.

Fredrik Karlström och Oscar Bäck hade nog varit perfekt. Karlström verkar mest ha spelat ytter den här säsongen, men han har ju en gedigen bakgrund som center. Båda är lite bortglömda i Sverige och kanske vore lite billigare än man tror. Färjestad har knappast plats för Bäck. Det är nog på någon av dessa som Alcén verkligen borde lägga in en stöt, om han inte har hittat något helt spännande som vi har noll poll på, vilket inte är helt osannolikt.

Om man tänker lite utanför ramarna finns också Komarek och Ruohomaa.

Ruohomaa är långsam och har en tveksam defensiv, men oerhört skicklighet och offensiv kompetens. Jag vore tveksam till att kasta in honom i dagens Brynäs, med tanke på hur resten av laget ser ut. Tycker dock inte man kan bortse helt från honom.

Komarek gjorde en monstersäsong i Västerås och är också, liksom Ruohomaa, oerhört skicklig i powerplay. Dessvärre, även om han är bra, så är han inte den där riktiga spetsen som man så gärna vill ha in.

Källgrens lagkamrat i Utica, Kyle Criscuolo, ser också intressant ut. Liten center som har levererat i AHL och spelat lite NHL. Fyllde 32 år häromveckan så dags att röra på sig nu kanske, ingen NHL-klubb kommer att satsa på en sån här kille.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Såg din länk om Kyle Criscuolo och kom att tänka på en personlig drömvärvning till backpositionen, Kyle Capobianco (samma initialer). Han skulle lätt göra 40 poäng i SHL.

Nu har han ju utgående kontrakt (och vi har Djoos på gång och en nyvärvad D'Astous), men tror han väljer pengarna i Schweiz, om inget NHL-lag behöver en offensiv sjundeback vill säga. Känns spontant som en back alla topplag i SHL skulle vara med och kasta pengar på om han blev tillgänglig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Är inte Komarek ändå spetsigare än Bäck?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Oscar Bäck är riktigt bra, bra för er om ni landar honom
Kommentera