Brynäs IF

713791 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #625063

Sv: Luleå - Brynäs
Kebs kommentar:
En turbulent brynäsdag...
[05-11-24]
Gävle, torsdag
Brynäs är ett lag i motgång, ett lag som krigar för att överleva efter all den turbulens som rått under den senaste tiden. Noll poäng igen blev utdelningen och två sparkade spelare blev torsdagsfacit.

Men trots turbulensen var det inte långt ifrån att Brynäs tagit poäng eller rent av vunnit, ledning med 3-2 när mindre än tio minuter återstod.
Hemmastarka och effektiva Luleå svängde på matchbilden, på en minut och 11 sekunder till slutlig 4-3-triumf.
Det blev således en mycket tung avslutning på den turbulenta dagen, som började med att det offentliggjordes att både Mikael Wahlberg och Tommi Miettinen med omedelbar verkan fick lämna Brynäs IF.
Kvällen avslutades i Coop Arena med ännu en förlust, den elfte i höst, och sjätte raka matchen utan seger.
Luleå vann med uddamålet och spelade sin åttonde raka utan förlust. En bjärt kontrast till den oerhört svaga Brynässviten på sistone.

Det handlade om ett formstarkt Luleå mot ett formsvagt lag, precis som i måndagsmatchen i Gavlerinken.
Brynäsarna hade inte heller den riktiga kraften att vända tillbaka när hemmalaget gjorde de två snabba målen i tredje periodens mitt.
Fram till dess hade gävleborna spelat klokt och smart, de blev aldrig riktigt passiva utan trasade mestadels sönder Luleås kompakta och tunga malande spel.
När lettländaren Rodrigo Lavins med ett mäktigt slagskott i power play prickade in 3-2 i slutet av andra perioden fanns det säkert många brynäsfans framför tv:n som vädrade en sensation och att kampviljan skulle räcka även i slutperioden.

Luleå var dock än en gång för starkt, laget imponerade verkligen och det hjälpte inte att brynäsarna stred, slet och kämpade på av bara den.
Gästrikarna varken orkade eller förmådde täppa till den viktiga mittzonen, utan luleiterna kunde kontraslå gång efter annan - som när det avgörande 4-3-målet föll.
En brynäsforward tappade pucken vid offensiva blå på högersidan och snabbt slog hemmalaget till. Hynning snuvade Casselståhl på blå och lirkade in pucken mellan benen på Korhonen. Ridå ner för gästerna efter 11.24 - två mål inom loppet av en dryg minut i baken var ett faktum.

Brynäsarna kämpade förgäves mot övermakten. Luleå var åter det bättre laget.
Gör man tre mål som Brynäs nu, på bortaplan tillika - så bör utgångsläget var tämligen bra för att ta poäng.
Om man har flyt och lite medgång. Men det är något som Brynäs inte har i dag. Motgångarna staplas på hög. Typiskt nog i liknande lägen.
Ändå tycker jag att den här matchen var ett fall framåt, som det så vackert heter - om man vill ta fram något positivt från en match som förlorats med bara uddamålet.

Brynäs har fallit som en sten efter den fina inledningen, sämst av alla lag under de sex senaste matcherna - som inte lett fram till någon trepoängare.
Frågan är om Boork i detta svåra läge kan stoppa det fortsatta raset?
Att all den turbulens som rått på sistone knappast gått obemärkt förbi bland spelarna kan man ta för givet.
Stämningen har förstås varit dämpad, även om spelarna inte kan göra mycket annat än fokusera på spelet och ta nya tag trots raden av förluster.

Vad sparkningarna av spelarna beträffar utgår jag från att Boorken vet vad han gjort.
Många supportrar har svängt i omdömet om honom och de är inte längre lika övertygade om att han gjort rätt i den här saken. Något som bara framtiden kan ge besked om.
Personligen är jag fortfarande säker på att han gjort det enda rätta - i båda fallen. I annat fall hade inte den här drastiska och uppseendeväckande saken kommit till.

En sak är fullkomligt klar: Sportchefen Sundlöv har satts på ett oerhört tungsamt och svårt jobb.
Han måste helt enkelt skaffa fram minst två högkvalificerade kedjespelare till nästa fönster öppnas den 12:e december. Men var ska karln hitta dom...?
Brynäs lever farligt och Boork är sannerligen ute på mycket svag is - så länge inte laget vinner!
Modo i Kempehallen på lördag. Nja, där blir det knappast någon överraskningspoäng heller. Ska vara då hemma på måndag mot Timrå. Där måste det bara bli vinst! Nog sagt.
Tur i varje fall i denna 23:e omgång att Leksand spöade Mora, så att MIK:arna inte drog ifrån alldeles ovanför slutspelsstrecket.

Men som jag ser det just nu ska alla brynäsfans sluta drömma om play offspel i vår.
Nu gäller det bara - att överleva!
Keb Eriksson
Kommentera