Brynäs IF

705112 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #813697

Sv: Broklyn Tigers måste skapa ny klackledare!
RavenLord: Antar att du också är en som inte har koll på läget men här kan du få en liten rapport av vad som hände och har hänt:

”Vår läktare Våra Regler”

Missnöjet mot ledningen i Brynäs började redan förra säsongen, när det var klart att Brynäs bygga en ny arena. Att de bygger nytt är ju naturligtvis jätte bra, men det var sättet de placera bortaståplatsen på vi är kritiska mot och hur de ignorerades oss när vi talade om hur fel det var att sätta hemma och borta stå bredvid varandra.
Vi hade första mötet med roland henning (basen för bygget) i oktober eller november förra säsongen och då höll han med oss och sa att ja klart att det är dumt att ha båda klackarna bredvid varandra. Och han lät jätte positiv till vårat förslag om att ha borta klacken på andra kortsidan, han skulle höra av sig men vi hörde inget från honom.
Sedan har vi haft flera möten med Brynäs om placeringen av hemma och borta stå. roland var bara på de första mötena men när det började hetta till så kom han inte på några mer möten, han vågade inte stå för sig. Och en gång när de skulle prata om ståplatserna skickade Brynäs en gubbe som sa hur ytterbelysningen skulle vara på nya arenan, mycket vi brydde oss om det.
Vi fick aldrig några riktiga svar från dem och när vi sa att risken för bråk mellan klackarna kommer att öka så sa de bara, det är ingen fara vi kommer att ha en säkerhetszon imellan dem. Hur bra är det säkerhetszonen? Den är bara någon meter bred med två låga räcken.

Det har varit lite tjafs mellan klackarna nu denna säsong. Det värsta var när djurgården kom på besök den 18: e nov. De slogs mot publikvärdar och Brynäs publik och de kastade in smällare på isen och i Brynäs klacken, några tog sig in i Brynäs klacken och stal en flagga och försökte ta halsdukar från folk.
Matchen efter den matchen den 20: e nov hemma mot Timrå så gjordes det en banderoll med texten: ”Fungerade det bra sist henning?” Denna banderoll rev publikvärdarna ner.
Vi ansåg att detta var ett brott mot yttrandefriheten så till nästa hemma match gjordes det en banderoll med texten: ”För Yttrandefriheten” ovanför denna hölls den berömda tvåpinns flaggan upp ”Vår Läktare Våra Regler”, sedan dess har den varit med på några matcher. Brynäs har sagt att flaggan inte får användas men eftersom den inte är förbjuden att ha, så har den använts.
Vi tål inte att de kränker våran yttrandefrihet!

Flaggan var med i lördags den hölls upp någon gång under första perioden, då såg en vakt eller publik värd den. Varpå 4,5 eller 6st vakter rusar upp bland publiken och ta med sig flaggan och personen som höll upp den. Hans kompisar lämnar ståplatsen i protest mot vakternas agerande och mot hur ledningen behandlar dem. När de är under läktaren ser de hur vakter för bort personen som hade flaggan en går fram till vakterna och frågar lugnt och sansat varför plockar ni ut han? En vakt skriker håll käft annars åker ni också ut! Och en annan tar fram peppar spray, supportrarna backar undan och går bort mot några toaletter. 5-6st skriker nått i ren ilska och någon slår i en toalett dörr. Några vakter hör detta. sedan rusar 4 vakter i på dass med dragna batonger, skriker till dem att sätta sig på golvet, de väljer ut en av supportrarna, lägger ner han på toalett golvet. Sätter knäna i ryggen på han och slår han med ett slag i ryggen med batongen.
Ska vakter behöva göra så här? För att några skriker och slår på en dörr dessutom såg de ju inte vilka som skrek och slog på dörren. Vakterna kunde ju ha skött de mycket smidigare, bara sagt till dem med skarp röst att nu får ni lunga ner er. Våld känns jävligt onödigt, men vakterna kanske är rädda för 16 och 18 åringar.
Sedan när andra perioden börjar går de som inte blev utslänga upp på läktarn igen. De bestämmer sig för att inte köra några ramsor för att visa att sådan här skit tar vi inte! De försöker får med sig övriga ståplats att vara tysta.
Brynäs Ledingen förväntar sig att de ska komma mycket publik till matcherna, men då måste de sköta publiken bättre.
Tyvärr så var inte hela ståplatsen med på att vara tysta. Så ledningen märkte nog ingen större skillnad.
De var tysta för att för att visa ledningen att de måste sköta sig bättre och de försöka tysta ner personer i klacken när de skulle börja sjunga. De buade absolut inte mot laget!
Men på lördag ska vi ha möte med dem och då ska de få höra.
Kommentera