Brynäs IF

713567 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #928155

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians 20/10-07
rackham: "Det är tredje året för många... man blir trött till slut... OCH eftersom Boorkens framgångsrika städjobb var klart redan inför föregående säsong blir det extra tydligt i år när man skall försöka sikta uppåt... det är inte Boorks styrka eftersom han inte tillåter eller kan hantera spelare med egna idéer på isen."

Ja, här har du väl själva kärnan i det hela.
Man tog sig nog en rejäl funderare när Boorks kontrakt gick ut men beslöt sig för att köra iaf 1 år till.
Och jag kan ärligt säga att jag inte kan klandra ledningen och spelarna för det. För dom måste ju gemensamt med tränaren ha gått igenom saken grundligt och kommit fram till ett beslut som verkade vettigt?

Det där med kontroll stämmer absolut men då ska man först titta på NÄR det bör gälla, dvs i vilka lägen. Jag tror inte att finns nån tränare öht som tillåter spelare med egna idéer utan att spelarna samtidigt respekterar dom grundläggande sakerna som ett lag måste behärska, vad gäller spelet.
Tvärtom tror jag att Boork ger spelarna rätt så fria tyglar i offensiven, för det är ju den vi talar om och som man har försökt utveckla inför denna säsong.
Ifjol var det en strikt defensiv som gjorde att laget efterhand fick en trygghet och ett självförtroende som gjorde att man fick en stabil grund att bygga på. Man ska nämligen komma ihåg att laget fortfarande är under utveckling mot ett stabilt och mer etablerat ES-lag, vilket många verkar ha glömt bort, i ivern att så snabbt som möjligt ta upp kampen med dom stora. Här har ju både media och våra egna kanske lite för optimistiska förväntningar på laget en stor del i att man sen blir besviken när det inte går som man trott och framförallt hoppats på.

Sen är det mkt möljigt att det inte är en av Boorks styrkor att ta oss vidare i utvecklingen men jag tycker ändå att det offensiva tänket inför detta år inte känns som ett förhastat eller på nåt sätt omöjligt uppdrag.
Det handlar ju inte om kärnfysik eller hjärnkirurgi direkt utan om små justeringar i ett system som i grunden redan är rätt så bra inarbetat.

Och det är som jag ser det här problemet till det knackiga spelet ligger.
Svårigheten med att kunna hitta balansen mellan en bra defensiv och att samtidigt försöka praktisera det man jobbar på i offensiven.
Hittills har vi ju uppenbarligen haft problem med den här biten och vi har absolut hamnat i ett jobbigt läge. Ett läge som dock inte känns som att det skulle vara helt omöjligt att ta sig ur.
Kommentera