Café

48219 inlägg · 1042 ämnen

Planeten...

877018 · » Till forumet


Sv: Planeten...
Deas: Kommer med ytterligare en otroligt bra teori på hur vi kan lösa den långa resan. Förstår inte varför jag inte tänkt på det förut.

Då vi använder den tid det för jorden att rotera runt solen som måttstock för tid så kan man väl ganska enkelt lösa det genom att sätta fast några atomdrivna raketer på ena sidan och bromsa upp hastigheten. Ja menar om det skulle ta jorden 10ggr så länge att ta sig runt solen så hinner man ju mycket längre på ett år än vad man gör nu.  :)
Kommentera

Sv: Planeten...
Wayne Gresky: Det där mer parallella universum och olika tidsaxlar förstör allt tycker jag. Jag vill ha ett universum och bara en tidsaxel. Det blir för komplext annars :)
Kommentera

Sv: Planeten...
MorganaLefaey: Jag tror att uppbyggnaden kan bli det stora problemet, men det är bara min personliga åsikt.

Frågan om vi inte lyckas ta oss in i ett parallellt universum innan den tekniken är applicerbar på människor.
Kommentera

Sv: Planeten...

Wayne Gresky: Eller varför inte göra som i artikeln jag hittade? Är väl inte svårare än duplo eller lego att bryta ner en människa i fotoner. Vem behöver atomer, neutroner, elektroner och andra överflödiga kilon? Ta bara ut fotonerna och skicka dem på en resa och sätt ihop dem sen.
Eller vem ska sätta ihop dem? Hmmm

Kanske måste börja på ditt sätt, så vi har några legobyggare där när vi andra skall komma dit.

Kommentera

Sv: Planeten...
MorganaLefaey: Kan bara hålla med, helt ovetenskapligt.
Sättet att befolka andra väldar är med nedfrysta befruktade ägg som sedan får växa till i en konstgjord livmoder när resans mål är nära. Barnen "föds" sedan och sköts av en robot som byter blöjor ger dem mat osv...

Utbildningen sköts med hjälp av video där de även får reda på vilket uppdrag de har. Lika enkelt som genialiskt!
Kommentera

Sv: Planeten...
Deas: Eller om man är lite mer allvarlig så kan man förbättra den här konstruktionen en aning.


"Två forskargrupper, en i Wien och en i Rom lyckats överföra ljuskvanta fotoner, omkring en meter utan att det tog någon tid alls. Detta strider egentligen mot relativitetsteorin, enligt vilken ingenting kan röra sig fortare än ljuset. Med en sådan ändlig hastighet måste varje förflyttning ta viss tid. Det är väldigt långt kvar till möjligheten att flytta en människa, då människan består av miljarder atomer, för det nuvarande rekordet handlar om några få protoner som flyttats med hjälp av teleporteringstekniken. Men ingen kan längre säga att det är omöjligt."
Kommentera

Sv: Planeten...
Deas: Va sjutton är det här för diskussion? Har ni ingen verklighetsuppfattning alls pojkar?

Warp hit och dit. Man får helt enkelt se till att göra slag i saken av antimateria i form av antiljus och spara det i några år så man får antiljusår och sedan är det ingen fara. Då går det på ett kick. :)
Kommentera

Sv: Planeten...
Poffa: Warp 9 ;)
Kommentera

Sv: Planeten...
Deas: Ljusets hastighet? Bah!

Mr Worf, Warp 6. Engage.
Kommentera

Sv: Planeten...
Deas: Och då snackar vi enkel resa! 40 år ToR...
Kommentera

Sv: Planeten...
Wayne Gresky: 20 ljusår bort, och ändå talar de om planeten som ett framtida resmål. Hmm, tja, jag ställer då inte upp på 20 års restid. Om vi nu lyckas uppnå ljushastighet, that is.
Kommentera

Sv: Planeten...
mattias - 74: Klart att det finns liv på andra planeter! Det finns närmast oändligt med galaxer. Varje galax innehåller nämast oändligt många stjärnor. Kring väldigt många av dessa stjärnor kretsar det planeter. Liv uppkommer rätt enkelt, eller snarare, det är inte så osannolikt som man kan tro. Har man inte religiösa motiv så har jag väldigt svårt att se varför man inte skulle tro på liv på andra planeter.

Kul att se att det finns fler vänner av "Det var en gång". Men avsnitten i rymden finns väl inte i någon box? Annars hade de passat bra här.
Kommentera

Sv: Planeten...
Paddan:

Lägger in denna här.

Astronomer har hittat en Planet som liknar Jorden.

Kanske finns det liv på andra planeter i alla fall?

Intressant detta tycker jag!
Kommentera

Sv: Planeten...
Paddan: Jag har den redan, tittar med mina två döttrar. Fast blir väl mest jag som tittar ändå.
Kommentera

Sv: Planeten...
Då kapar jag den här tråden för att berätta om dagens "fynd". En dvd-box med "Det var en gång - tidernas äventyr". Jag får väl erkänna att det inte känns lika spännande att se det nu, som när man såg det i slutet av sjuttiotalet... om jag minns rätt.

Fast inköpet kanske går att försvara med att det möjligtvis går att använda som en stunds avkoppling under SO-timmarna.
Kommentera

Sv: Planeten...

Friman SR: Jaså, det är en svensk dokumentärserie. Läste någon recension som snabbast och då fick jag intrycket att det var en svensk omarbetning av Al Gores film An Inconvenient Truth. Men så är alltså inte fallet.

Försökte se första avsnittet men blev alldeles för stressad av alla gråa grafer som blixtrade förbi samtidigt som man pumpade ut ångestmättad musik.

Kommentera

Sv: Planeten...
Första avsnittet var grymt bra. Ngt för mycket domedagsinriktat för att klargöra sin poäng, men ändå mkt bra.
Kommentera

Planeten...
Mitt i kvällens hockey, men jag blev fängslad, betänksam och frustrerad förra torsdagen. Ikväll klockan 21.00 på TV1 går del 2 av Planeten, det kanske viktigaste TV-program som SVT någonsin gjort....

TV1 ikväll 21.00 Planeten
Svensk dokumentärserie från 2006. Del 2 av 4. Det finns bara ett enda jordklot och vi är sex miljarder människor på jorden. Vi utnyttjar jordens resurser till bristningsgränsen och tar ut mer än vi får tillbaka. Hur ska jordens resurser räcka när vi blir alltfler, och alltfler vill ha allt mer? Om utvecklingen fortsätter skulle vi behöva fem planeter år 2050! Var ska vi hitta dem? Medverkande bl.a. forskarna Herman Daly, Mathis Wackernagl, Jared Diamond och Lester Brown. Marianne Rundström presenterar kvällens avsnitt, vid sin sida har hon Joakim Sonnegård, ekonom som arbetar med regeringens expertgrupp för miljöfrågor.

Även i SVT1 17/11 och 21/11. Sänds även i SVT HD

Textat sid. 199

BREDBILD
Kommentera

877018 · »