Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1074202

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer: Det är väl inte antalet regleringar som har betydelse utan vad de reglerar? Sen borde du specificera din siffra och leta upp en källa om du vill använda den. När du bara vräker ur dig den så där så kan det ju gälla precis vad som helst, var som helst.

Island har väl något av den minst reglerade finansmarknaden i hela världen och det är där det skitit sig allra mest, så jag tycker helt klart att du har luckor i ditt resonemang.

Sedan är det i de flesta fall idiotiskt att ha statliga företag som verkar på den fria marknaden. Det kan vi bara var helt eniga om. Vattenfall, SBAB, Svenska Spel m fl är alla exempel på hur fel det blir.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Världsekonomins kollaps
Wayne Gresky: Jag kan försöka leta upp källan om du behöver den för att konstatera att regleringar är av ondo.

Hittade källan och konstaterar att jag hade lite taskigt minne, det var värre än jag trodde, nämligen 12190 personer som på heltid arbetar med att reglera finansmarknader bara på federal nivå i USA.

Dom som påstår att Usa's finansmarknad är för fri och behöver regleras upp kan ta på sig dumstrut.

Nej, fram för en friare marknad.
Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps
Wayne Gresky, Beezer: Det här är ju en hopplöst laddad debatt där alla har åsikter utifrån sin politisk åskådning. Jag måste erkänna att jag har problem med de som först hyllar den fria marknaden och som sen, när marknaden imploderar med oöverskådliga samhällskonsekvenser för alla och envar, skyller på att marknaden är för hårt reglerad. "Wall Street goes socialism". Underförstått; hade den varit ännu friare hade detta aldrig hänt. Bland de experter och konsulter längs K Street i Washington jag träffade för någon månad sedan skällde samtliga på för många avregleringar som roten till problemet.
Kommentera