Café

43228 inlägg · 1036 ämnen

Inlägg #1105200

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
65selander: Man kan ju fundera över vad Hamas har för idiologi?
Vad står dom för igentligen? Vore det inte för deras vansinnes dåd, så skulle det säkert varit löst problemen där borta.

Ps Det är bar ca 30 cm snö i Vemdalen, skall dit och åka skidor igen till helgen Ds
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Helg Ernest: Hamas grundades 1987 så de är knappast ursprunget till problemet, snarare en konsekvens av det. Må vara en väldigt olycklig konsekvens som knappast förbättrar situationen i området.

Hävdar man det historiska perspektivet "Det är vårt land, vi var här för 3000 år sedan" så tycker man säkert också att Sverige skall ges till samerna (alla andra svenskar kan flytta in i ett läger i Dalsland). Nordamerika och Sydamerika lämnas åter till indianerna och Australien och Nya Zeeland återfaller också till sina rättmätiga ägare. Jag skulle vilja säga att judarnas rätt till Israel står rätt långt ned på listan när land ska ges tillbaka.

Sen är det bara befängt att komma dragandes med argument om att några i folkvandringstider var först någonstans. Judarna var knappast först på plats i området som nu kallas Israel. Sen långt före kristi födelse så har det i dessa områden handlat om att ta mark av andra, det har inte funnits stora lediga heliga länder som bara väntat på sitt folk.

Tyvärr finns det inga enkla lösningar på det här Israel/Palestina-problemet. Det är det första man måste komma fram till innan man försöker klura ut en lösning. Hitler hade en strategi för att slippa problemet och den var ju inte helt lyckad. Det ironiska är att judarna nu ägnar sig åt etnisk diskriminering, stänger in palestinier i läger, beslagtar mark och avrättar människor godtyckligt.

I den här sagan finns det inga goda och onda, bara gradskillnader och nyanser av ondska. En sida har kärnvapen och gigantiskt stöd från USA, jag förväntar mig lite mer av den sidan.
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Helg Ernest: Vad de har för ideologi vill jag inte vara med om eftersom de inte har kraften som kibbutzen. Därför får de köra med Terrors kraft.

Jag försvar ingen sida eftersom just dessa lever rövan.  Men som sakt var... USA vågar inte ställa större krav. De vill väl inte föda mer fårskallar än de har gjort, typ Bin Laden mfl

Kommentera