Café

48283 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1197563

Sv: Rätt eller fel?

Metal Guru:

Vet egentligen inte varför jag bemödar mig att svara på det här. Är det lönt att diskutera med någon som inte klarar av att använda "Dödskjutning i Råslätt" i sökfältet på ett pdf-dokument? Utan som istället i sin förmodade logik utgår från att det skall printas ut och sträckläsas, eventuellt på skithuset.

"Om du får ovanstående till 'nödvärn' kan du väl förklara hur du tänker?"

Du vet väl inte om jag har fått någonting till nödvärn över huvud taget. Har jag skrivit det? Så varför skall jag då förklara hur jag tänker? Jag resonerar ju istället om hur nödvärn, eventuellt tolkas väldigt godtyckligt, i domstolarna.

Det jag pekar på är att nödvärn lätt blir en nödsituation som kan gå överstyr. I vissa fall tycks en nödsitation som går överstyr, ändå vara nödvärn, medans en annan inte är det. Och att man här lägger större ansvar på en "Svensson" än en professionell yrkesman, när en nödsituation gått överstyr. En professionell yrkesman som dessutom var uppbackad av en kollega.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rätt eller fel?
Kanske inte helt rätt tråd men va f-n...

Såg följande "reklam" på facebook nyss

"Bli medlem! Stöd kampen för diskriminerandet av pappor. Upp till 100% av alla vårdnadsfall går till mamman. Är det diskriminering?"

Upp till 100% procent... Nähä...


Sen att sajten säkert är jättebra för dom som sitter i kläm i liknande frågor är nåt helt annat.
Kommentera