Café

48420 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1267485

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
Per HApps:

Ja, eller hur? För att inte tala om de 1,3 miljonerna torsken Sven Otto får trots att han köpt sig en hora.

Rätta mig om jag har fel, men nog sitter Sven-Ottos och Gudruns handlingar ihop. De bemedlade som sitter på makten, de som utnyttjar mot de i underläge, de utnyttjade som Gudrun eldade för. Om jag har tolkat Gudruns handling rätt ville hon visa världen att kvinnor tjänar mindre än män enbart pga sitt kön. Sätter man sedan in det i ett globalt perspektiv så blir det närmast osmakligt. Männen äger 98 % och kvinnorna endast 2 %. Att det förhåller sig på detta sätt beror bland annat på makthandlingar likt den som Sven-Otto påstås ha gjort.

Idag på P1:s studio ett intervjuades en forskare som var expert på den nya sexköpslagen. Han berättade att var sjätte man i Sverige hade köpt sex, han beskrev också den typiske sexköparen. Det var en man, i medelåldern eller övre medelåldern, boendes i städer, god ekonomi.

Själv funderade jag på en man med god ekonomi som bor i en stad. Vad röstar de på? Ja vilka röstar de på? Inte Gudrun och inte Ohly, eller? Mona? Nja, what about Maud eller Wetterstrand, formodligen inte. De frikyrkliga? Tror inte det. Möjligen PP men förmodligen de två kvarvarande ej nämnda.

Det var bara något som slog mig när jag körde bil hem från jobbet. Själv stämmer jag in på beskrivningen, möjligen skulle jag kanske kalla min ekonomi för hyfsad istället för god, fast köpa? Nej knappast.

Ska vi snubbar ha sex får vi nog ge fan i att köpa det. Det är ofta utsatta människor som har hamnat på sniskan säljer.


Som av en slump fyller Gustav Fröding 150 år i dagarna, så här sa han rätt passande till Sven-Otto-skandalen:

Jag köpte min kärlek för pengar,
för mig var ej annan att få,
sjung vackert, i skorrande strängar,
sjung vackert om kärlek ändå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
hellge: Sven-Otto är inte dömd för någonting och det brott han anklagas för är preskriberat. Jag är inget större fan av vare sig torskar eller politikers fallskärmsavtal, men jag i ett samhälle där alla ska vara lika inför lagen så ska det gälla även Sven-Otto.
Kommentera

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
hellge: Går det inte att få hyra?
Kommentera