Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1291964

Sv: Viktigaste Valfrågan
mattias - 74: Fördelen är att vi tar en del i ett kollektivt ansvar för en instabil del av världen, skulle vi följa de rödgrönas och SDs (förutom Stellan Bojerud) idéer och börja dra oss hemåt så skickar vi en signal om att det är fritt fram för alla med maktambitioner i den delen av världen att göra en chansning. Världen har inte råd med storskaliga inbördeskrig i den regionen och risken för att kärnvapennationerna Pakistan och Indien börjar sticka iväg i sina gamla gräl blir också högre.

En sådan kris skulle leda till en flyktingkatastrof som västvärlden inte kan hantera, samtidigt som den världsomspännande lågkonjunkturen som skulle komma skulle innebära att vi inte har råd att betala ut pensioner till svenska pensionärer. Kortfattat sagt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan

Björn W: det är ju också lite lustigt att SD säger att de vill att Sverige i stället för att ta emot flyktingar ska hjälpa dem i sina egna länder, men samtidigt vill de ta hem soldaterna från Afghanistan - soldater som gör just det som SD säger sig vilja göra...

De svenska soldaterna har för övrigt i första hand uppgifter som inte innebär att de ska delta i strider. De är förstås beväpnade, men de går aldrig ut i strid på eget initiativ utan ska endast öppna eld om det krävs i självförsvarssyfte. Attacker mot rebellgrupper med mera sköts främst av amerikanska trupper. Svenska trupper sköter saker som bevakning, underrättelseverksamhet och allmänna humanitära insatser.

Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
Björn W: Det är inte bara Indien och Pakistan som intressen i regionen. Kina ser en allt större del av Asien som sin intressesfär, Ryssland vill ha ett ord med i laget och Iran står nog inte tysta och ser på. En del av dagens problem är ju att att alla har en egen dold agenda i Afghanistan redan idag.

Flyktingkatastrof ser jag som det minsta problemet i sammanhanget.
Kommentera