Café

48329 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1329894

Sv: Fråga experterna
Dream Team:

" Ordet tjäna behöver väl nödvändigtvis inte likställas med ordet luras, som Mattias säger."

Precis det var det jag menade men man är ju efterbliven så vad vet jag. Ganska högt till tak här inne ang vad man får kalla varandra. Kan säga direkt att jag har papper på att jag är fullt frisk och inga mentala handikapp. Skulle vara att jag håller på Leksand då :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fråga experterna
mattias - 74: Bekvämligheten är det banken säljer på. Otroligt många har faktiskt blivit lurad på det, fast man lurar väl sig själv mest på det.

Om man backar 5 år så kan man fundera på hur många som hade Eon som el-leverantör pga bekvämligheten. Sedan har det visat sig att det är väldigt enkelt att byta.

I ditt fall ang. bolånen så har jag ingen aning om vad man pratar för summor och vilken skillnad det kan göra. Det kanske inte skiljer så mycket att det är värt besväret. Vad vet jag.
Kommentera

Sv: Fråga experterna
mattias - 74: Luras och tjäna är ofta en nyansskillnad. Lurades Mediamarkt när de krängde sjöbbas tv för dubbla priset några dagar innan rean eller tjänade de helt enkelt bara lite pengar på julhandeln? Hur som helst så tjänade sjöbba en skaplig slant på att jämföra priserna och detsamma kan Mattias göra i sin lånedeal.

Banken gör det som är bäst för banknen, att tro något annat är tyvärr oerhört naivt. Banken vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Om banken ska tjäna så mycket som möjligt så vill de naturligtvis inte att du går i personlig konkurs och hoppar från en bro. På det sättet vill banken dig väl. Att tro att banken vill att du ska kunna betala tilbaka så snabbt som möjligt, helst imorgon, är däremot så korkat att det inte kan anses vara ett personangrepp att skriva ut hur dumt det är.
Kommentera