Café

38262 inlägg · 1033 ämnen

Inlägg #1906336

Sv: Viktigaste valfrågan 2018
Huge: du är ute på djupt vatten då du anklagar Åkesson för nazist. Som jag sa tidigare. Då är 20 procent av landet nazister. Och centerpartiet som en gång i tiden hette Bondepartiet. Om du läst historia så vet du vart dom stod på 20-30 talet politiskt! Under andra världskriget tillät en sociademokratiskt regering tyska krigsmakten att använda våran infrastruktur. Vi sålde järnmalm till tyska krigsmakten ! Socialdemokraterna styrde då!
Ett tips Huge är att du läser på historia.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste valfrågan 2018
Tikkare: En gång nazist, alltid nazist. Ränderna går sällan eller aldrig ur, så är det bara. Som jag redan påpekat: 20% behöver inte vara nazister bara för att man röstar på ett i grunden nazistiskt parti. Många i Hitlertyskland röstade också på Hitler, mkt tack vare att man kände sig tvingade pga propagandan och terrorn som nazisterna så skickligt använde på sin väg mot makten.
Du talar om att läsa historia, nåt du själv inte verkar ha gjort.
Vet mkt väl var Bondepartiet stod under 20-30-talet. Vad det nu har med dagens Centerparti och Sverigedemokraterna att göra.
Under WW2 styrde en samlingsregering Sverige, där ALLA partier utom Kommunisterna ingick. Samlingsregeringens absolut största uppgift då var att hålla Sverige utanför kriget, att så här i efterhand sitta och klandra besluten som togs med den tidens förutsättningar är ju enbart löjligt och ohederligt. Ja, vi sålde järnmalm till tyskarna men även kullager och andra viktiga produkter till de allierade. Inget konstigt med det, då vi var neutrala. Och neutralitet innebär att man inte allierar sig eller gynnar nån av det stridande parterna.
Dessutom, och ngt av en myt ang just järnmalmsexporten till Tyskland: den var absolut viktig för tyskarna, men inte alls så enormt viktig som det framställts i efterhand. Den största delen av tyskarnas järnmalm fick man från sina egna gruvor, även om kvaliteten inte var lika god som den svenska.
Och ovanstående hade du känt till om du hade läst lite basic historia.
+2
Kommentera

Sv: Viktigaste valfrågan 2018
Tikkare: hur som helst så är dom högerpopulister och det har HISTORISKT sett bara lett till elände om DU kan din historia!! Nationalism är skadligt för ett demokratiskt samhälle!! Sen finns det en himla massa problem men tyvärr löser vi inte dom med SD retorik!

Mike.F
Kommentera