Café

48284 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #2369120

Sv: Valet 2022
Klåparna: Du behöver såklart inte rösta för "vad som är bäst för norrland", det jag syftade på är åtminstone jag skulle vilja se ett Sverige där alla har samma möjlighet att lyckas i livet. Jag skulle vilja påstå att varken SD eller en högerregering skulle ge det. Jag tycker båda alternativen lutar åt en kraftig polarisering i samhället, antingen baserat på ursprung eller uppväxt.

Sen kan jag hålla med om att vi ska ta hand om de som invandrar ordentligt, innan vi får för oss att ta in fler. Att göra likt vid Syrienkrisen för ett antal åt sen var mindre lyckat. Däremot har jag inget emot invandring, men integrationen måste skötas bättre.
Sen tycker jag det är intressant med invandrardebatten; det är nästan ingen som kritiserar massarbetsinvandringen ifrån Italien på 60(?)-talet. Vet inte om invandringen ifrån balkan på 90-talet var så hetskt kritiserad heller.
Värt att tänka på är också att vi har en otroligt låg befolkningstillväxt sett till rena födslar. Antagligen finns det en strategi där också med invandringen.

Och nej, jag är inte i pensionsåldern. Jag är i 35-årsåldern, universitetsutbildad med bra lön och bra jobb. Dessutom inte ens boende i Norrland.

Best-case för Sverige hade väl antagligen varit om S+M ledde landet, det skulle skapa stabilitet och de hade kunnat plocka det bästa ur varandras politik. Men med tanke på hur det politiska landskapet är hade realiteten blivit en jävla soppa.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Valet 2022
Perreman: Jag tror du ljuger nu. Varför blev du så upprörd över att folk i norr röstar "höger"? Fick intrycket av att du är norrlänning eller åtminstone bor här. Märkligt att du som sörlänning skulle bry dig så mycket om detta. Vanligtvis kan ni inte ens peka ut Sundsvall på en karta.

Europeisk ARBETSKRAFTSinvandring från Italien eller balkan som du nämner brukar vanligtvis ligga lite närmare i kultur och värderingar till skillnad från folk från "tredje världen", inget du funderat över med din universitetsutbildning? De som kommer hit från tredje världen har vandrat genom enormt många trygga länder och det är i princip uteslutande lyxflyktingar eller ekonomiska migranter som vill leva gott på skattepengar som kommer. Trodde det var allmänt känt år 2022 men det har uppenbarligen inte nått alla..

Haha jadu, det blir nog bra att byta ut svenskarna mot somalier, araber, afghaner. Det går säkert bra och vad mycket Sverige som kommer vara kvar... Eller inte. Jag blir alltid fascinerad över sk. universitets"utbildade" som pratar som du, 1+1 verkar inte gå att räkna till.
Låst ämne