Djurgården Hockey

6710 inlägg · 780 ämnen

Forum

2277814 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Regeringen Reducerar värdet av DIF:s försenade nyårspresent
Idag meddelande regeringen att de framledes tillåter upp till 500 åskådare PER SEKTION, istället för 500 st totalt, på idrottsevenemang.

Detta mycket oansvariga beslut får nu tiil följd att flera tusen Djurgårdare, istället för mer överkomliga 500 st, nu bemyndigas med möjligheten att 'Förnedra' sig själva p.g.a att genom en omedveten och ytterst godtrogen självbarelsedrift bege sig till Hovet för att högst sannolikt få bevittna ett genomuselt DIF skämma ut både sig själva och sin godtrogna supporterskara.
Allt för att bl.a SHL som organisation ska få in lite extrainkomster på de supportrar som är SÅ godtrogna att de 'offrar' en personlig tillfredsställelse bara för att de bemyndigats med 'privilegiet' att 'få' erlägga en entreavgift för att få bevittna ett eländigt DIF spela en av sina 12 återstående Totalt Betydelselösa hemmamatcher...

Det är egentligen Både oansvarigt och orättfärdigt av regeringen att på detta sätt 'lura' godtrogna järnmaminssupportrar med 'valmöjligheten' att till ingen nytta ens 'kunna' förnedra sig själva, bara för att regeringen på detta 'sluga' sätt 'bemyndigar' dem med möjligheten att göra det..
+1
Kommentera

Sv: Idag belönades Djurgården med en efterlängrtad nyårspresent
Realisten: Vid närmare eftertanke måste det vara Enormt förlösande för i stort sett alla av de ca 5000 djurgårdssupportrar som i och med publikbegränsningen blir '"utestängda'" från hockeyn på Hovet.

Tänk bara så otroligt förlösande det ändå måste vara att INTE behöva ha tillstymmelse till dåligt samvete, bara genom vetskapen om att man nu INTE på något sätt behöver känna sig som 'Oansvarsfull' genom att ej kunna närvara för att stötta ett odugligt Djurgården i deras 12 sista mer eller mindre helt meningslösa och Garanterat TOTALT betydelselösa hemmamatcher.

Vilken enorm ynnest det måste vara för i stort sett 'alla' utav dessa ca 5000 luttrade 'Säsongskortsinnehavare'. För INGA förutom de med redan lösta Säsongskort kan väl överhuvudtaget ens fundera på att se EN enda betydelselös hemmamatch till av de 12 återstående matcher som DIF har kvar att 'spela av' på Hovet under årets Grundserie av SHL
Kommentera

Idag belönades Djurgården med en efterlängrtad nyårspresent
Djurgården fick idag en försenad men mycket uppskattad nyårspresent.

Regeringen bestämde nämligen att publiktaket på hockeymatcher inom en mycket snar framtid kommer att begränsas till 500 åskådare.

Vi vet ju alla att DIF har 22 mer eller mindre TOTALT Betydelselösa matcher kvar att spela, varav 12 st är hemmamatcher.

Ett publiktak på 500 åskådare innebär ju nu att inte fler än 500 Djurgårdare, istället för kanske annars 'i den bästa av världar' 5500 st, i fortsättningen 'beviljas' möjligheten att "FÖRNEDRA" sig själva genom att 'nödgas' bevittna DIF:s 12 återstående totalt betydelselösa 'spektakel' till hemmamatcher...

Det innebär ju rätt och slätt att de ca 5000 '"förfördelade'" åskådarna Istället 'priviligieras' med "ynnesten"att kanske få bevittna Alla Djurgårdens återstående 22 spektakel till SHL-matcher från TV-soffan, med kall öl ifrån det egna kylskåpet om så önskas m.m o.s.v

Mycket lägligt skulle jag vilja påstå att det blir för dessa ca 5000 supporters. Det blir ju både billigare och bekvämare. Och dessutom ingen BORTSLÖSAD tid på hovet för att 'behöva' se det depraverande sportsliga elände som DIF-hockey med allra största sannolikhet annars hade bjudit på.
+1
Kommentera

Sv: DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
dempa: det var då en väldigt dryg och hånade attityd du la dig till med när du svarade på mitt inlägg.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------Jag ber om usäkt. Vid närmare eftertanke var det nog bryskt i överkant.

Det är ju bara det, att det mest uppgivna med just HA, i synnerhet nu, med de nya ' tröööga' upp och nedflyttningsreglerna, är att det nu egentligen BARA är laget som lyckas ta steget upp till SHL, som faktiskt 'VINNER' något i HA...

I praktiken är alla andra lag förutom vinnaren i någon mån bara förlorare...Möjligen är undantaget om något riktigt stryklag sensationellt lyckas hålla sig kvar I HA. Att ev dem också kan kosta på sig att på något kryptiskt sätt 'tiulera' sig som vinnare...

Ska man vara någorlunda rakryggad är ju egentligen en säsong i HAS som inte resulterar i en uppflyttning till SHL, åtminstone för de lag med 'Ambitioner', en mer eller mindre BORTKASTAD! hockeysäsong..

Om man då tar MoDo som ett exempel. Det var ju förjäkligt ändå vad som inträffade den 1 april 2016..Man undrar ju verkligen vad hockeygudarna hade i sitt sköte för alla Ö-viksbor denna förödande 'domedag'..
Vad hade egentligen MoDo gjort för ont för att bli så besinningslöst bestraffade av dessa ,'"gudlösa'" hockeygudar??..

Det började med Alexander Ytterells mål med 52 sekunder kvar att spela.
Varför kunde inte detta skott t.ex ha fastnat på en täckande spelare???

Sen Bill Tomas friläge med ungefär 15 sek kvar. VARFÖR?? var pucken tvungen att gå i insidan av stolpen och sen parallellt med mållinjen utan att gå in ???

Och så sen i förlängningen..
Varför var olycksfågeln Otso Rantakari tvungen att strula med pucken på egen blålinje, och varför lyckades sen 'snyltaren' Brock Montpetit så 'kliniskt' sno åt sig den???

Och så till sist, varför var puckuslingen på Montpetits 'fläkskott' tvungen att 'missa' David Reideborns 'maktlösa' plockhandske utan att fastna däri,Varför??..

Tänk... om Bara EN ENDA utav dessa fem händelser INTE!! hade inträffat...
Då hade MoDo Sannolikt INTE spelat i HA som nu I 6 t.o.m ? antal år...
Kanske inte ett endaste år...

Ja jösses, olika falla ödets lotter...

Den 1 april är sedan 2017 inofficiell Landskapsdag i Dalarna.
Kommentera

Sv: DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
Dick Axelsson känns ju som ett rätt smart val att ta in i det här skedet. Tror han kan vara en ledare och spelmässigt tillför han ju en hel del.
Kommentera

Sv: DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
Realisten: det var då en väldigt dryg och hånade attityd du la dig till med när du svarade på mitt inlägg. ha det så fint här i din ensamhet.
+2
Kommentera

Sv: DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
dempa: Jag som inte följer SHL så noga längre
----------------------------------------------------------------------
Det tycker jag faktiskt att du gör helt rätt i.

Det som Alexander Ytterell representerande £yxfällans IF lyckades åstadkomma efter 19.08 av tredje perioden, följt av DÖDSSTÖTEN som Brock Montpetit satte in efter 5.52 av förlängningen, den 1 April 2016, lär ni få leva med Många år ytterligare innan bättre tider siktas.....

Snacka om att HA kan bli ett riktigt getingbo nästa säsong, OM nu HV MOT ALLA odds Misslyckas med att ta sig upp till SHL samtidigt som Björklöven går upp och DIF åker ner...
Ja, jag säger bara det...

Ni MoDoiter har ju faktiskt en helt egen agenda att verkligen sikta emot. Jag menar Skellefteå AIK blev ju kvar i HA eller lägre divisioner i hela 16 år efter degraderingen 1989. Det vore väl ändå försmädligt om MoDo inte tar chansen att bättra på deras 16 år i HA eller lägre Div, nu när ni Verkligen har chansen!

Efter Denna säsong har ni ju avverkat 6 säsonger i HA efter det 'oförglömliga' avgörandet som ägde rum i Fjällräven Center den 1 April 2016...

Det är faktiskt 'bara' ytterligare 11 år i HA samt ev Div1-spel på vägen, innan ni slår Skellefteås praktfulla rekord, och blir nya rekordinnehavare.
Det vore väl ändå synd om ni inte tar chansen nu när ni verkligen har den, att förverkliga drömmen att bli nya exklusiva rekordhållare.

Det blir ju 'när' det inträffar nånting alldeles exceptionellt att skriva in i MoDo Hockeys och västernorrlands hockeyhistoria.
Kommentera

Sv: DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
dempa: edit: Lite DRYGT hälften av grundseriematcherna har spelats. Rätt ska vara rätt.

Men 'oppfinnar' jocke Eriksson. VILKEN JÄVLA SUPERSOPA till sportchef !!!!!
Isärklass den största SUPERNOLLAN Någonsin på den posten i Djurgårdens hockeyhistoria !!!
Kommentera

Sv: DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
Realisten: ja visst är det märkligt. Jag som inte följer SHL så noga längre tänkte ändå efter er silly att "oj Djurgården verkar bli bra i år", men se på HV ifjol som såg ut o ha ett kanonlag innan säsongen började och hur slutade det? brr, jobbigt läge..
Kommentera

DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
Efter att ha summerat tabellen efter kvällens resultat kan vi konstatera att Djurgården nu måste ta 17 poäng fler än Malmö på de 22 matcher som DIF har kvar att "spela av", för att slippa playout.. För det är faktiskt vad det handlar om nu.
DIF:s chanser att undvika playout skulle jag vilja påstå är obefintliga som läget är.

Och inte blev det speciellt mycket muntrare av att Timrå på något mirakulöst sätt lyckades vända matchen mot Malmö och få med sig 2 poäng, istället för att Malmö som nu fick 1 p, 999 ggr av 1000, efter en 1-5 ledning efter 2 perioder, skulle tagit full pott och i och med det distanserat Timrå med 11 p, förvisso med 2 matcher mindre spelade. Nu skiljer emellertid 'endast' 7 poäng mellan dessa två lag.

Jag tror fortfarande benägen att tro att Djurgårdens smala lycka definitivt ligger i att det blir Timrå och INGET ANNAT lag som ska stå som motståndare i playout, för att chanserna för att DIF ska spela SHL-hockey även nästa säsong i alla fall ska vara 'någorlunda' hyfsade...

Så till den 'enda' positiva nyheten, om det nu ens är det, det återstår att se, nämligen att 'Dicken' aka Dick Axelsson åter är med i laget resten av säsongen. Så är det iallafall tänkt.

Vi vet ju nu att Djurgårdens återstående 22!! matcher, varav 12 st är på ett tämligen folktomt Hov, i praktiken HELT SAKNAR betydelse. Det ska bli oerhört intressant att se hur '"STOR DICKENS LUST'" och motivation kommer att vara att spela av dessa 22 i praktiken totalt betydelselösa matcher, under 2,5 månaders tid fram till mitten av Mars, bara i väntan på det oundvikliga negativa kvalspelet...

Det ät helt obegripligt egentligen, att DIF är helt avhängda med nästan hälvten av grundseriematcherna kvar att spela..
Kommentera

Sv: Här kommer en Julklapp till DIFs alla luttrade supportrar
Realisten: Några tror du är en Björklöven-supporter.

Spelar ingen roll, men du skriver mycket, dessutom bra svenska. Men har du nån vidare mening med allt skrivande, eller är du bara emot alla? Inget fel med det, bara kul o försöka förstå ditt syfte, om du har något(vilket jag tror)
Kommentera

Sv: Här kommer en Julklapp till DIFs alla luttrade supportrar
Realisten: En av århundradets största skrällar inträffade 'till viss del' under söndagskvällen då DIF:s järnkaminers dussinlirarkollektiv nästan fick med sig alla poäng borta mot ett Rögle, där hemmaspelarna måste ha ätit en groteskt mastig julmiddag precis innan matchstart,för RBK såg sjukligt tunga ut i period 1 och 2.

Djurgården lyckades så när hålla den 'bräckliga' 4-1 ledning som man under period 1 och 2 bjudits på, men föga förvånande tappade man den till oavgjort under tredje akten.. DIF lyckades ändå till slut ta extrapoängen i sudden efter att Rögle åkt på en diskutabel, rejält billig utvisning precis i slutet av ordinarie matchtid.

Samtidigt tog dock Timrå sensationellt full pott hemma mot Lyxfällan samtidigt som Brynäs tog full pott mot Malmö, så det ser trots OTROLIGT SENSATIONELLA 2 poäng under kvällens match fortfarande nattsvart ut för DIF att i praktiken kunna undvika playout.

Att Timrå närmade sig Malmö och nu återigen 'bara' är 5 poäng efter dem, fortfarande med en match mindre spelad är lite grann av en nagel i ögat för DIF..

Blir Djurgården kvar på plats 13 eller 14 samtidigt som Timrå slutar tolva (eller bättre), är jag i det närmaste helt övertygad om att DIF spelar 'BURNING HOT' derbyn mot AIK i HA nästa säsong...
Kommentera

Här kommer en Julklapp till DIFs alla luttrade supportrar
Inledning:
Igår möttes Malmö och Timrå i en match som nog kan liknas vid något av en hängmatch. Redan innan matchstart visste vi att OAVSETT hur poängen i matchen än skulle fördelas, skulle det på ett eller annat sätt Missgynna Djurgården.
3 p skulle ju ändå på ett eller annat sätt oomkullrunkeligen delas ut.
Så just den matchen orkade nog inte speciellt många djurgårdare 'engagera' sig i...

Det sämsta scenariot hade varit om Timrå tagit 3 poäng och därmed hade krympt avståndet till Malmö i serietabellen. Sett med Djurgårdsögon hade det då inneburit att TIK endast varit 2 poäng efter Rödhökarna med en match mindre spelad.
Men eftersom Malmö vann är nu avståndet för MIF ner till TIK, iallafall för DIF:s vidkommande, betydligt mer betryggande 8.

För Djurgårdens del är det nog ytterst vitalt att Timrå INTE lyckas ta sig förbi Malmö eller något annat lag för den delen, och därmed slutar 12:a. Det skulle vara katastrofalt för djurgården om det blir NÅGOT ANNAT LAG än Timrå som står för motståndet i en nalkande playout. Sannolikheten skulle då falla till en chans på ungefärligen 20% att DIF 'förskonas' från spel i HA nästa säsong.

Men... nu tog ju Malmö 3 poäng, vilket innebär att de distanserar sig ytterligare ifrån Djurgården i tabellen. De är nu placerade på tolfte plats, 16 poäng före DIF med hänsyn taget till målskillnaden. Det inte 'överdrivet upphetsande' med detta konstaterande är att Djurgårdens MIKROSKOPISKA chans, att på ett MIRAKULÖST sätt ta sig upp på säker mark i tabellen, nu är ungefär lika stor som att 'komplikationsfritt' bestiga K2, alternativt Matterhorn, UTAN! säkerhetslina.
D v s chansen är i praktiken 'nonexistent'..
Men...om alla djurgårdare sörplar i sig kolossala mängder Redbull under juluppehållet kanske det ger dem 'vingar', och då ökar ju chanserna 'oöverstigligt'...

Det återstår f n 25 matcher ytterligare för DIF att spela denna säsong, varav 13 st är hemmamatcher på ett '"kokande'" Johanneshovs Isstadion...

Nu kommer vi så Äntligen till den 'grandiosa' Julklappen !!!

Regeringen har som bekant återigen dragit åt svångremmen, och stryper nu ånyo publikantalet.
Det "'ytterligt"' positiva med just detta, är ju att de flesta Djurgårdare, åtminstone dem utan införskaffat årskort, slipper "bemyndigas" att besöka Hovet...
Samtidigt som de sparar pengar slipper de dessutom FÖRNEDRA sig själva genom att utan några större åthävor behöva trotsa sin egen självbevarelsedrift med att plåga sig själva med att bevittna ett till 99,9% säkerhet redan avsågat Djurgården, spela sina 13 återstående TOTALT BETYDELSELÖSA !!! hemmamatcher på ett 'glest befolkat' Hov.

Det är väl ändå en ordentligt "passande" julklapp i dessa bråda 'Djurgårdstider'!...
+1
Kommentera

Sv: Djurgården ett lag med stora visioner Emil Berglund ansluter
Realisten: Nu har Djurårdens nye frälsare till sportchefsguru K G Stoppel fått korn på ytterligare ett ev kanontillskott till Djurårdens redan slagkraftiga trupp bestånde av lite drygt 20 'dussinlirare'.
Den oerhört skicklige Fredrik Claesson kan i den bästa av världar ev... bli aktuell för DIF.
K G Stoppel agnade ju för en tid sedan även beten för att ev kunna 'kroka' Walt Disney eller Janne Långben. Walt verkar emellertid vara helt omöjlig att få kontakt med. Han verkar helt enkelt vara i "'en annan värld"', så honom kan nog DIF glömma... Janne Långben däremot, han är fortfarande ordentligt i ropet och har visat sitt intresse. Janne skulle nog passa perfekt som ny keeper då han är kvickfotad, har väldigt långa ben och har en gigantisk och blixtsnabb plockhand.

Men redan efter kanonförvärven av Emil Berglund och Fredrik Forsberg har K G Stoppel gjort sig förtänt av en riktig hyllning.
I länken nedan föräras K G Stoppel en hejdundrande hyllningssång.

Håll tillgodo med vad jag bjuder dig på K! G!
Kommentera

Sv: Djurgården ett lag med stora visioner Emil Berglund ansluter
snowden: Kan ni inte ta in "dicken" igen då?
----------------------------------------------------------------------------
Det kommer säkert det också snart vad det 'lider'.

Men nu har DIF:s nye 'trollkarl' KG Stoppel lyckats trolla fram ytterligare en klasslirare / 'dussinlirare' ur sin magiska trollerihatt.
En av Lyxfällans IF:s absolut mest värdefulla spelare Fredrik Forsberg, "bryter" 'sensationellt' kontraktet med LIF och satsar nu istället på en ny 'glamorös' karriär representerandes Artur Hazelius korrosionsanfrätna järnkaminskollektiv IF Skansen.

Fredrik ska enligt rykten ha påtalat att han inte anser sig fått tillnärmelsevis så mycket speltid som LIF borde ha gett honom, sett till hans 'enorma' spelstyrka.

Men... i DIF lär Fredrik säkerligen få desto mer speltid, så att han 'ganska omgående' får visa vilken Oerhört skicklig hockeyspelare han ju faktiskt är...
Jaa, jösses Amalia vilket fruktat radarpar som Emil Berglund och Fredrik Forsberg kan komma att bli.
Man 'ryser' av bara tanken...
Kommentera

Sv: Djurgården ett lag med stora visioner Emil Berglund ansluter
Realisten: Kan ni inte ta in "dicken" igen då?
+1
Kommentera

Sv: Djurgården ett lag med stora visioner Emil Berglund ansluter
snowden: Nu blommar löken!

Efter att ha landat 'klippan' Emil Berglund ska nu DIF enligt obekräftade rykten ha riktat in radarn mot 2 riktiga klasspelare.
Det handlar i detta fall om att 'täta till' i Djurgårdens ihåliga och söndervittrade defensiv.
De eftertraktade backarna som DIF enligt ryktena försöker 'kroka' ska vara Walt Disney och Janne Långben.

Nu är det med med stor spänning som DIF väntar på besked om man lyckats 'agna' krokarna tillräckligt smarrigt så att helst båda dessa klasslirare 'nappar'.
Båda dessa är ju ganska kräsna så det kan nog ta sin tid...

Men, nu är det bara att vänta och hoppas på 'napp, och om detta 'mot förmodan' sker är det bara att be en bön för att krokarna är tillräckligt vassa och hullingarna tillräckligt stadiga så att DIF lyckas 'veva' in dem i båten innan någon av dem lossnar...
+2
Kommentera


Djurgården ett lag med stora visioner Emil Berglund ansluter
Jaa, jäklar i anacka i det snuset, nu har Djurgården verkligen slagit på den stora djungeltrumman!! Emil Berglund, son till legenden Challe, har efter en "enorm övertalningskampanj" slutligen övertalats att lämna "stjärnlaget" Almtuna och istället skriva på för Djurgården.

Challe Berglund, den enda svenska elitseriespelare mig veterligt som vunnit 5 SM-guld, och som hade den enorma ynnesten/turen att ansluta DIF precis sinnan DIF:s 'moderna' storhetstid tog sin början, och där Challe fick inleda med tre raka guld 1989,90 och 91, och senare fick avsluta sin 12 år långa karriär i DIF med ytterligare 2 guld åren 2000-01.

Challe, naturligtvis en kulturbärare, men i sanningens namn inte mycket mer än en Dussinlirare under de 12 säsonger han representerade Djurgården...
Jag har en bestämd känla av att DIF vunnit gulden åren 89,90,91, 00 och 01 även UTAN Charles Berglund i laget...

Och nu har alltså DIF rekryterat Emil Berglund, Challes son, även han en dussinlirare utav gigantiska proprtioner.
27-årige Emil spelade i Timrå ända från det att han var 14 år säsongen 08-09, fram t o m att han blev 25 säsongen 19-20.
Det säger det mesta om vilken "enormt" kapabel hockeyspelare som Emil 'måste' vara...
Efter att Timrå degraderats tillbaka ner till HA säsongen 18-19,blev det bara 1 år till i Timrå för Emil...
Sen blev det en 'transfer' till det hockeyallsvenska "topplaget" Almtuna f o m säsongen 20-21.

Men efter att Timrå återigen tog steget tillbaka upp till SHL för andra gången, säsongen 20-21 tillika Emils första säsong med Almtuna, då var 'dussinliraren' Emil Berglund uppenbarligen inte tllräckligt intressant för Timrå att åter ta tillbaka,, utan han har htintills tillbringat även denna säsong i '"topplaget'" i Almtuna. Fram tills nu då han ansluter årets ABSOLUTA 'bottenlag', Djurgården.

Och nu då?...Nu "förväntas" Emil Berglund bli en riktig "stöttepelare", en klippa för andra stjärnspelare i DIF att tryggt luta sig emot..., NU när Djurgårdens stora 'comeback' 'förväntas' infinna sig...

Jaa, jag säger bara det, Jösses Amalia vilken framåtanda och vilka visioner som nu DIF verkligen visar upp i och med värvningn av 'klassliraren' / dussinlliraren Emi Berglund
Djurgården är ju som alla förstår i skriande behov av just Klasslirare.
Det återstår att se hur det hela utvecklar sig med ytterligare 'dusinlirare' i laget???...
+2
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
eliassjo : Känns inte brynäs sämre, eller lhc?
-----------------------------------------------------------------------
Nää, definitivt inte.
Hursomhelst, se till att sluta 12:a. Annars är Timrås SHL-sejour med 80% säkerhet tillända. Och då fruktar jag att lär det dröja decennier innan ni spelar där ni gör nu, igen. För Jonathan Dahlen lär inte komma in som räddande ängel för Timrå, en tredje gång i HA. Han är tidigast tillbaka i Timrå, om det överhuvudtaget nånsin sker igen..., EFTER att han pensionerat sig ifrån NHL, och det lär nog dröja närmare 15 år innan så sker...
+2
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Realisten: tror du inte malmö vaknar till liv snart då? jag menar dom har ett hyfsat lag på pappret. ett lag som borde vara nån placering upp. Känns inte brynäs sämre, eller lhc?
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
eliassjo : Det som gär PRIO 1 för Timrå, är att ni lyckas vara före Malmö när grundserien är färdigspelad och därmed slutar på plats 12.

Ni är ju trots allt bara 5 poäng efter MIF just nu, och dessutom med en match mindre spelad än dem. Dock är väl eran hängmatch mot Rögle, så det finns väl inte jättestora förhoppningar om mer än typ 1 poäng i den matchen...
Dessutom har ni 14 mål att plocka in på Malmö gällande målskillnaden, så därför ni är väl då i realiteten säg 5-6 poäng efter Malmö även med 'hängmatchen inräknad'.
Men större under har säkert skett än att ni i den bästa av världar eventuellt kan kravla er förbi Malmö innan serien är över...
+1
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Realisten: Återstår och se, halva säsongen kvar.. vi får se vem som har rätt
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
eliassjo : Timrå har sett till hela denna säsong i sanningens namn Inget i SHL att göra UTAN Jonatan Dahlen. Det kommer ni Timråiter att bli varse OM?!!? ni till slut tvingas kvala mot DIF.
Det råder ingen tvekan om att DIF är sämre i år än de någonsin tidigare varit.

Jag kan INTE se några alternativa scenarion framför mig där både DIF och Timrå spelar i SHL nästa säsong.
Sannolikheten för att Både DIF och Timrå Slipper det negativa kvalet är nämligen OBEFINTLIG!!!

Och hamnar nåt av lagen Timrå eller DIF i negativt kval, lär det laget åka ur förutsatt att inte båda lagen hamnar där, viket är överlägset mest sannolikt.
Och då lär Timrå ryka lik förbannat.
+1
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Realisten: Varför tror du just att Timrå förlorar mot DIF? vad talar för att Djurgårn vinner?
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Sputnik: Vet inte om du kollat tabellen, men DIF är ännu sämre..
---------------------------------------------------------------------------------------Det må så vara. Men nu handlar det strikt om grundserien. Och hur usla nu DIF än må vara i år, så kan jag inte i min vildaste fantasi tänka mig att DIF tar stryk mot just Timrå i ett vitalt överlevnadskval till SHL, först till 4 segrar.
Timrås ENDA chans till överlevnad i SHL är enligt mitt förmenande att ni på något mirakulöst sätt lyckas ta er upp EN placering i tabellen så att ni slutar tolva och därmed SLIPPER spela nedflyttningskvalet.
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Modoflopplag1: Vet inte om du kollat tabellen, men DIF är ännu sämre.. 😅
+2
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Realisten: Bara det att DIF försökte värva Pontus Åberg genom att rikta bonusar mot semi och finalspel säger en hel del om hur bristande självinsikten är i föreningen. Ingen verkar tro på det här. De kommer ryka i ett kval.
Timrå gjorde rätt i att erbjuda bonus om de håller sig kvar.
+1
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
eliassjo : Ge dig, Djurgården är minst lika dålig om inte värre, om dom 2 lagen möts vinner Timrå.
--------------------------------------------------------------------
Det har jag faktiskt väldigt svårt att tro.

Men skulle DIF ställas mot Brynäs, Linköping eller t o m Malmö i playout, som det heter, är jag i det närmaste helt övertygad om att det blir hockeyallsvenskt spel nästa säsong för Djurgården. Skulle DIF däremot ta stryk mot Timrå över bäst av 7 matcher..., vore det den Överlägset STÖRSTA SKANDALEN NÅGONSIN !!! i DIF:s 130 år långa idrottshistoria.
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Modoflopplag1: Ge dig, Djurgården är minst lika dålig om inte värre, om dom 2 lagen möts vinner Timrå.
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Realisten: dif behöver ju inte vara oroliga över kval mot timrå, för de vinner dif relativt enkelt. Timrå är riktigt värdelösa.
+1
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
KulaShaker: Jaa, det blev sannerligen ingen medryckande tillställning när Djurgårdens korrosionsanfrätna järnkaminer för andra gången på kort tid ställdes mot "övermakten", i egenskap av Växjö, stolt anförda av Carl von Linne och Kristina Nilsson, när Lakers likt Nilsson, 'bröstade' upp sig rejält i sin hemmaborg under Lördagen.
Växjö vann med föga smickrande 3-0.

Resultaten i övrigt för Djurgårdens vidkommande under lördagen var i 'stora drag' inte något att överhuvudtaget glädja sig åt.. Brynäs tog nämligen 3 poäng borta mot Frölunda, Linköping 3 poäng borta mot Örebro, samt Malmö som tog 2 poäng hemma mot Luleå.
Det enda glädjeämnet, om nu det 'egentligen' var nåt att glädja sig åt?..., var att Oskarshamn vände dubbla underlägen mot Timrå, så att iallafall Timrå blev utan poäng.

Tabellmässigt ser det nu milt uttryckt BECKSVART ut för DIF:s totalt nerrostade Järnkaminer. Åtminstone vad gäller möjligheten att undvika plats 13 eller 14..

Nu vill det till ett smärre mirakel om Djurgården på de resterande 25 matcherna ska lyckas plocka in endera 13 poäng på Malmö, 15 på Brynäs eller 16 på Linköping.
Då är hänsyn taget till Djurgårdens usla målskillnad på minus 38 mål.
Nåt utav dessa tre lag MÅSTE nämligen DIF passera, annars väntar obönhörligen ett ovisst negativt kval.
I annat fall står Djurgårdens 'största hopp' nog ändå till att även Timrå blir kvar på plats 13 eller 14, så att Djurgården får ta sig an JUST DEM dem i playoutserien.
Skulle Timrå däremot lyckas ta sig förbi endera Malmö, Brynäs eller Linköping, ja då ser det etter värre ut för DIF i det då högst sannolikt annalkande negativa kvalspelet.

Ska Djurgården i en utopisk värld kunna undvika negativt kvalspel till våren, då vill det till att laget genomgår en metamorfos utav sällan skådat slag under det 10 dagar långa speluppehåll som precis tagit sin början.

Alla hårt prövade Djurgårdare befinner sig för tillfället i ett gravt melankoliskt tillstånd.

Bara att instinktivt i ryggmärgen känna, att resten av årets grundserie, d v s de återstående 25 matcherna, högst sannolikt inte är annat än en lång Golgatavandring mot ett 'oundvikligt' negativt kvalspel. Alternativet är en from förhoppning om att Godot,i pjäsen av Samuel Becket, i detta fall likvärdigt med att miraklet någon gång ska dyka upp.
Och det vet vi ju alla att han/'det', defacto aldrig gör.
Detta blytunga faktum kan ju desintegrera de flesta...

Kontentan av detta blir ju då att Djurgårdens 13 återstående grundseriematcer på Hovet denna säsong, ALLA!!, med största sannolikhet,i praktiken HELT SAKNAR BETYDELSE!
Detta är rejält beska droppar att inmundiga, för alla just nu '"o'"engagerade söndervittrade järnkaminssupportrar..

Men!, om man tänker bortom eländet som genomsyrar Djurgården just nu: Tänk!!... om meningen är att alla Djurgårdare verkligen ska få känna genuin glädje under majotiteten av NÄSTkommande säsong. Då tänker jag som följer: Tänk er ett kokande Hov bestående av 8094 euforiska åskådare, som bl.a får bevittna 4!!! kokheta bataljer mot AIK i Hockeyallsvenskan, där DIF massakrerar Gnaget i minst 3 utav dem!!!, samt det faktum att DIF, högst sannolikt kommer att vinna fler matcher i HA än man förlorar, till skillnad från i SHL...
Detta måste väl ändå ge en sjuhelvetes mycket större energikick för allas våra luttrade Järnkaminer, än att nästa säsong, likt denna..., 'random' nödgas bevittna DIF, då som nu, placerad 'i nedre delen av tabellen', ta stryk, låt säga av ett "övermäktigt" Oskarshamn, i SHL, i en halvfull avslagen hemmaborg med säg 2-5... inför Maximalt 5000 åskådare..
Vad ger det 'what so ever' för "hockeymässig" stimulans??...

Jag menar, bara de 4 matcher, då DIF och AIK i en 'perfekt värld' drabbar samman inför potentiella 8094 åskådare i HA, på ett kokande Hov, där båda lagen "SAMTIDIGT" får anses ha 'hemmaplan', överglänser ju med hästlängder den groteska misär som allas våra desintegrerade järnkaminer för tillfället går igenom..
+2
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
KulaShaker: Inte det minsta. Tabellen talar. Oppfinnarjocke vet att han bildligt talat är "död och begraven". Han vill nog inte FAKTISKT också bli det...
Kommentera


Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
TIKTok: Oj då, efter att Malmö besegrade Örebro "kände" TILL SLUT "Oppfinnar"Jocke E att det var dags att kasta in handduken. Bättre att bli en förlegad tomte som alltid kommer att bli förknippad som en looser, än att riskera att få ett "nackskott" vid ett obevakat ögonblick om allt skiter sig vad det lider, om han istället envisats med att fortsätta.
Detta underförstått att han inte kan ha undgått att notera det Enorma hat han fått utstå från supporterhåll på senare tid.
Hans självbefarelsedrift måste ha tagit överhanden, eller så har "frugan satt ner foten"?, och fått honom på bättre tankar...
+2
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Realisten: DIF hade 1-2 ledning men kaminerna hann vittra sönder innan matchen tog slut.
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
TIKTok
Realisten: Tack för trevlig läsning Du gör bra texter.

Tack för komplimangen TIKTok, det uppskattas alltid.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa., det blev sannerligen ALLT ANNAT än en Angenäm upplevelse, när Kajsa Vargs glupska vargstam bestående av ca 25 'djur' hemmahörande i skogarna utanför Örebro med omnejd, "våldgästade" Stockholms rostiga järnkaminer i deras numera 'avslagna' hemmaborg under lördagen.

Kajsa Vargs fruktade vargar lyckades under bataljen, i sina kraftfulla käftar lufsa raka vägen in i DIF:s rostiga järnkaminsbur med 3 saftiga fast samtidigt vidbrända kolsvarta köttstycken. Resultatet skrevs till föga smickrande 0-3..

Kajsa Varg däremot, hon var under denna lördagseftermiddag på sitt mest bjudsamma humör gentemot Djurgårdens stackars rostangripna Järnkaminer. Hon kokade nämligen 2 jättelika ÄGG som hon efter slutsignalen bjöd järnkaminerna på.
DIF fick därmed 'mumsa i sig' dessa, då de efter matchen kunde bokföra Ägg nr 1 i matchens målkolumn, samt addera Ägg nr 2 till DIF:s poängkolumn i Tabellen.

Detta innebär att Djurgårdens poängskörd på inte överdrivet 'skrytsamma' 15p på 22 spelade matcher hittlls, bibehålls. Detta samtidigt som målskillnaden 'sticker ut' än mer, nu med ett minus på 'mäktiga' 30 mål.
+1
Kommentera

Sv: Djurgården visade en Oanad slagkraft borta mot Skellefteå
Realisten: Tack för trevlig läsning Realisten. Du gör bra texter.

Djurgården går minsann dåligt och det är klart att Robban Olsson lider innerst inne över debaclet i Djurgårn. Mesta mästarna är på rejäl dekis nu och det kanske blir derbyn mot AIK nästa säsong?

Haha korrosionsanfrätna järnkaminer, bara kex kvar snart om det fortsätter på detta vis!!
Kommentera

Djurgården visade en Oanad slagkraft borta mot Skellefteå
Efter Djurgårdens senaste två förlustbataljer, båda med 'nesliga' 2-5 mot stentuffa Timrå IK och Linköpings fruktade lejonflock, visade DIF 'äntligen' upp framfötterna i "mästarmötet" borta mot Skellefteå under torsdagskvällen.

Förhandstipsen bland initierade experter innan match pekade mot att Skellefteå skulle avgå med segern med MINST 5 baljor, men tji fick dem !!
Djurgården chockade allt och alla och visade under kvällen upp en rejäl och framförallt OANAD slagkraft, när man förlorade med ENDAST 2 baljor, 3-1.
I sanning mäkta imponerande!
Det var snudd på bragdstämpel på det som DIF visade upp mot Skellefteå under torsdagen.

Den stora frågan just nu är bara hur det känns för Skellefteås nuvarande mästarcoach tillika DIF:s tidigare tränare Robert Olsson. Olsson är, och lär väl alltid vara Djurgårdare i själen, så det svider nog extra mycket när han "nödgades" besegra laget i sitt hjärta. Speciellt när det inte kan ha undgått honom, det TOTALA FÖRFALL som f.n genomsyrar Djurgårdens hockeylag, laget i hans hjärta!...
DIF sjunker bara djupare och djupare ner i en till synes bottenlös gyttjetunna..

Jaa jösses i Amalienborg, hur kommer denna säsong att sluta för Sveriges kraftigt korrosionsanfrätna järmkaminer // ""mesta mästare"" ??
Även om den stora majoriteten utav dessa "s.k" mästartitlar bärgades i en "svunnen tid", under tidigt 60-tal, samt tidigare än så, då det nästan uteslutande bara var de fem lagen IK Göta, Hammarby, Södertälje,,AIK och Djurgården, som "exklusivt" tävlade om att bli '"mästare i '"Mälardalen'"...

Det var hursomhelst tider det !!
NU! däremot..., är det helt "andra", och Avsevärt mycket MINDRE glamorösa tider som råder för allas våra svunna s.k ""mesta mästare"".. a.k.a Artur Hazelius "IF Skansen"...
+2
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Alisandali: Han har även Timrå-alias. Lite väl mycket fritid där :)
+2
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Realisten är väl samma kille som gick under namnet Simon Karlsson förut , innan han blev avstängd i dom flesta gästböcker .
Just nu håller han sig inom sidans regler , men han balanserar på en väldigt tunn lina :)
+4
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
TIKTok: När du säger det, namnet känns väldigt bekant från annat håll, men kul skrivet
+3
Kommentera

Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
puffe: Är Realisten verkligen gårdare? Denna mannen brukar ju ironisera de flesta lag, även laget från Nolaskog.
Kommentera


Sv: DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Realisten: Jag måste ge dej stor cred för underhållande läsning, mitt i allt ert elände.

Du skriver bra!
+3
Kommentera

DIF:s genomrostiga jänkaminer fortsätter att vittra sönder
Efter DIF:s senaste mycket 'nesliga' men ack så blytunga förlust '6-poängsmatchen' i '"Hemmaborgen'" mot "stentuffa" Timrå IK med 2-5, väntade så under kvällen ytterligare en 6-poängsmatch i Hemmaborgen, nu mot Tage Danielssons och Folke Filbyters rytande lejon från Linköpig.

Efter en stabil 2-0 ledning för DIf efter halva matchen dundrar plötsligt de fruktade lejonen först in 1-2, och sedan hastigt och mycket olustigt både 2-2 och 2-3 i slutet av andra perioden.
När sedan en fokuserd lejonhane galopperat in med 2-4 i Djurgårdens övergivna och sönderrostade järnkaminsbur med 1.05 kvar att spela och matchen var förlorad, ja då tyckte ""intelligensreserven"" i Djurgårdens avbytarbås att det var läge för DIF att FORTSÄTTA spela med utplockad målvakt, ALLT för att försämra Djurgårdens målskillnad med ytterligare ett mål till ännu en BLYTUNGT 2-5 nederlag.

Jaa, jäklar anacka i det snuset, jag säger bara som så - HELA!!!!! DIF:s organisation är verkligen utrustad med riktiga snillen. Allt ifrån styrelse,vidare ned till "världens mest innovativa" sportchef vid namn 'Oppfinnar-Jocke", och sist ner till tränarstaben.
+4
Kommentera

Sv: Problemen i Djurgården hockey
Bra krönika av Sanny Lindström om Djurgårdens problem just nu .
+1
Kommentera

Sv: DIF utökade idag sitt MÄKTIGA rekord till 8 raka förluster!!
Nisse på Mon or: I viss mån båda två, MEN i synnerhet Armalis, kan alldeles för ofta likställas med den jättelika öppningen på Robert 'fågelholken' Olssons gigantiska Fågelholk.
+1
Kommentera

Sv: DIF utökade idag sitt MÄKTIGA rekord till 8 raka förluster!!
HAS är Mellanmj: hur klarar sig Armalis och Svedberg i kassen? Är Svedberg flera klasser bättre än när han "stod" i mål i Timrå? Drt var ett mörker av episka mått...
+2
Kommentera

Sv: DIF utökade idag sitt MÄKTIGA rekord till 8 raka förluster!!
HAS är Mellanmj: Nu börjar det Verkligen hända grejer på spelarfronten i Djurgården.

Stjärnbacken Josef Ingman, en av Brynäs IF:s tillika en av svensk hockeys absolut största spelarprofiler, är klar för DIF till nästa säsong.
En riktig kanonvärvning måste konstateras.
Dessutom är Djurgården på jakt efter Linköpings supertalang Max Lindroth.
Nu håller vi alla våra tummar för att DIF lyckas landa även Lindroth.

Man kan Säga vad man vill om Djurgårdens Sportchef, men det råder ingen som helst tvekan om att Joakim Eriksson är SHL:s ISÄRKLASS mest 'innovativa' sportchef !!!
Kommentera

2277814 · »