Djurgården Hockey

6728 inlägg · 782 ämnen

Forum

« · 7565


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Välkomna!
Välkomna till HS även ni Djurgårdare.
Kommentera

Åh!
Kolla! Vi har fått ett eget rum!
Kommentera

Egen Gästbok!
Hallå Djurgårdare!

Efter lite snack med HS allsmäktige (Stort tack till Marcus!) så har vi fått en egen gästbok.
Just nu så är jag moderator i denna men vill gärna ha lite assistans av ett par. Nu hoppas jag att det kommer att debatteras i denna gästbok och inte bara av Djurgårdare utan att alla känner sig hjärtligt välkommna!!!

Tack för ordet och väl mött /Arthur
Kommentera

Noll koll!
Halloj alla!

Eftersom jag inte sett mitt kära DIF spela än i år så skulle jag vara hjärtligt tacksam för om fler som har sett laget redan skulle kunna upplysa mig om hur det ser ut! Om spelare m.m.
Kommentera

Sv: Välkomna!
Roligt att få hit Sveriges bästa hockeylag 2000-2001.
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Kul att också Djurgården fått en gästbok nu.
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Det var på tiden....
Men Kul...
Kommentera

Nils Ekman!?
Fråga: Någon som vet vad som hänt/änder med Nils Ekman?
Är det kontraktsskrivning på ggn. eller?
Kommentera

Sv: Nils Ekman!?
Vet att han för tillfället tränar med DIH iaf...
Kommentera

Sv: Nils Ekman!?
DIF ska de va
Kommentera

Sv: Nils Ekman!?
Mjo ... bara det att det kommit kaffe under mina F;G;H knappar! :))
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Welcome...
Kommentera

Välkomna
Hej på er ett mycket bra beslut att hoppa på tåget.
Hoppas att vi ser många trevliga inlägg i den gemensamma sidan ochså.
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
ÄNTLIGEN! Trodde aldrig ska skulle få uppleve en egen sida här - underbart!

Lockar vi hit alla dif.net människor så kommer det bli en toppensida.
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Självklart tycker jag att vi ska locka hit fler likasinnade!
Gör reklam där ni vet att det finns möjlighet :))
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Kanske vi kan få ihop en klack av vikt i år som det varit lite glest med!
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Det kan det nog bli. Fast det är lite småtrist att ha Timrålayouten faktiskt... Men det kanske bara är jag som tycker det..?

Skall lägga upp dina kort någon dag förresten... när jag orkar. =) Antar att du har listat ut vem jag är nu. :)
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Redan på G, sist jag hörde något var 500 klackbiljetter sålda. Inte för att jag tror att ens hälften av dem kommer vara "klack" när matchen börjar. Men det blir nog ändå fler än de 20 som stod förra året. :-)
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Ang. biljetter så tror jag att över 600 är sålda. Och det var inte 20 personer förra året - det var minst 21...
Kommentera

Sv: Egen Gästbok!
Jag är redan bokad på DIF - BIF i globen i Oktober .. före det kan jag få det svårt att ta mig till Stockholm. Men jag får ju mest tag på sittplats biljetter på familjeläktaren typ :)
Kommentera

Hockeyspelare är inga människor
....på isen är de som schackpjäser för mig. Nichlas Falk och Musse Håkansson är bara benämningar, likt Torn och Löpare. En kass spelare vill jag ha utbytt krasst och tvärt, så som man byter ut en golfklubba som inte känns rätt. En hockeyspelare ska alltid vara redo och man litar på att Micke Johansson snurrar lika friskt torsdag som söndag, som ett annat klockverk. Och jag älskar dessa schackpjäser, de är mina och inget ont kan hända dem någonsin i hela världen, för de lirar i Djurgården, mitt Djurgården.

Därför vill jag inte föreställa mig den chock jag skulle få om en av våra killar skulle få cancer. Hörde om Saku Koivo igår och fann mig själv gapande framför tv:n. Helt plötsligt blev man påmind om att de, schackpjäserna, faktiskt är gjorda av kött och blod. Ett bryskt uppvaknande halv elva en torsdagkväll.

Det är lustigt, för jag är ändå en av dem som är snabb att poängtera att de just är människor och att man därför måste ha förståelse för vissa beslut (Thomas Johansson) och att de också har rätt att synas på krogen (NN) och att de också har rätt till fritid. Och ännu konstigare, att de knäcker revben och bryter armar och får pannbenet intryckt det är helt ok och naturligt, för det sker i matchsammanhang. Likaså om de drullar med madrasser i en skidbacke (Barklund), sådana skador är helt ok.

Men så fort de drabbas av sjukdomar, t ex cancer, HIV, parkinson, eller plötsligt omkommer, t ex i en bilolycka (min barndomsidol från Löven, Roger Hägglund), så är det som att det slår tilt i min hjärna. För mina hockeyspelare är odödliga och totalt immuna mot allt, de är ju schackpjäser, och enda sättet de kan "försvinna" på är att de byter schackbräde.

Jag hatar att bli påmind om Djurgårdarnas mänsklighet!
Kommentera

Sv: Hockeyspelare är inga människor
Mycket bra skrivet DIFerent!
Hoppas att Saku Koivo får en bra behandling och att han tillfrisknar säger jag, en sak att tänka på vid exempelvis läktarvåld och dyl. Att alla inkl. spelare som supportrar är människor av kött & blod och att alla är med i samma spel från början till slut ... många hälsningar till Saku!
Kommentera

Sv: Hockeyspelare är inga människor
Värt att tänka på, DIFferent.
Kommentera

Sv: Hockeyspelare är inga människor
Alla vill ha Koivo på plan.
Kom igen Saku vi Sisu nu!
Kommentera

Premiären!
Hej alla DIF:are! Varför spelar DIF premiären på Hovet och inte i Fjollbollen? Skämt ta inte illa upp!! Jag gillar själv DIF och blir lite lätt nostalgisk när jag är inne här och läser. En match som etsat sig fast i minnet är sm-finalen -83 tror jag, när FBK hade Loobarna. Kommer inte ihåg vem som avgjorde men DIF vann den femte och avgjörande iaf.
Kommentera

Sv: Premiären!
Har inte det med publiklag att göra!?
Det är ju så att Frölunda inte drar lika mycket publik som exempelvis AIK, Brynäs & Färjestad mfl.
Kommentera

DIF inne i leken
Jaha, så nu skall man behöva skriva på två ställen, kan man inte koppla detta till DIF.net på nåt sätt??
Men annars är det ju kul att vi kan skriva här nu!!
Sen kunde jag inte vara David här som på DIF.net, det var lite synd!
Kommentera

Sv: Premiären!
david78>>>>Det gäller att registrera sig i tid! ;-)

Arthur Dent>>>Nu är det väl så att skulle man tänka sådär skulle vi likagärna kunna ha Hovet som hemmaarena eftersom det bara är AIK, Leksand (som inte lirar i år ens) och Brynäs som drar lite folk, och knappt det. Men saken är den att hur lite ett lag än drar till Globen så drar de ännu färre till Hovet, helt enkelt för att det är mindre intressant (läs bekvämt) för sponsorer, turister från landet osv. Men jag har också hört att det finns planer att lägga mer matcher till Hovet (varför fattar jag inte för det är en totalt charmlös arena med obekväma stolar och livsfarliga trappor) fast jag tror inte det har med publiklag och inte att göra.
Kommentera

Sv: Premiären!
Nåt skumt är det med att matchen liras på hovet. Det brukar bara vara fallet när det är någon intressant hästtävling e.dyl. i Globen. Då det för övrigt är tokkört att få p-plats i favoritgaraget dessutom... Det skulle kunna vara bolagsstämma eller nåt i Globen förstås, för någon krock borde det vara.
Kommentera

Sv: Hockeyspelare är inga människor
Upplysande och bra inlägg DIFerent.
Kämpa Koivo.
Kommentera

Centrumhets
Träffade just på några av grabbarna som var ute och promotade sig i Täby centrum. Kan för er som inte sett matchtröjan än meddela att den är riktigt trevlig med sina guldfärgade siffror. Strandberg kommer bli en bra farsa, efter Challe.
Kommentera

Sv: Centrumhets
Finns det någon statestik på bordshockeyturneringen då :))
Skämt å sido så tror jag nog att Falk kommer att ta över rätt mycket som "farsa" för laget också, om han håller sig frisk & kry.
Kommentera

Sv: Centrumhets
Ronnie såg het ut på bordshockeyn, svor när smågrabbarna gjorde mål :) Magnusson däremot var inte lika koncentrerad... Osten ska nog hålla sig i kassen, han sköt som en kratta och Strandberg gick mest runt och var trevlig.
Kommentera

Sv: Centrumhets
En liten kommentar ang. "farsa" så tror jag att även Karjalainen kandiderar till den posten. Både i Oskarshamn och på Åland väntade han in killarna på isen, dunkade dem på skydden och verkade allmänt mån om dem, precis så som Challe gjort. Tyckte mig även se dessa tendenser utanför isen. Förvisso har han bara lirat 1 säsong i klubben, men annars är han ju faktiskt vääääldigt gammal i gården.

Kul att höra hur det var i Täby också. :-) Själv var jag på Skansen och var med i en utlottning av en signerad matchtröja. Chansen är väl liten att man vinner, men säkert större chans än om man spelat på lotto... (vilket jag oxå gjort i helgen. Men det är väl ingen utdelning på 3 rätt...?)
Kommentera

Sv: Centrumhets
Kul att se att en Skutskäring kan göra lite nytta då *skratt*, hoppas att det är som du säger ang. Karjalainen det är lite överraskande isåfall eftersom han bytt klubb lika måna ggr. som an bytt kläder nästan så kan man lätt tro att han inte har ett sådant engagemang & klubbkänsla så man tar det ansvaret.

Lycka till med utlottninen hur som helst DIFerent ...
Kommentera

Sv: Centrumhets
Tror nog att Falk blir lagkapten.
För övrigt verkar det som om dem inte är helt nöjda med laget ännu då man söker ytterliggare ett etablerat nyförvörv på forwardsidan.
Kommentera

Sv: Centrumhets
Falk är redan utsedd till lagkapten.
Kommentera

Sv: Centrumhets
Eggbert>>> Är det ytterligare ett nytt eller är det Nils Ekman du talar om? Förövrigt någon som hört något nytt ang. honom?
Kommentera

Sv: Centrumhets
Arthur Dent ----> Om det blir Nisse eller någon annan vet jag ej bara det att Djurgården är på jakr efter en etablerad forward (gissningsvis som ersättare till Garpen om han inte kan fortsätta).
Kommentera

Ljus i slutet av...
Läste på Dif.net att N. Ekman har tagits bort så sent som igår från NY Islanders läger, förhoppningsvis betyder detta att man kommer att få ett besked de närmaste dagarna på om han blir en förstärkning eller inte.

Förövrigt så verkar ingen tro på Longstaff :))
Såg precis på Dream Team vad han kostade, och jag tror att jag har någon släkting som kostar mer ... funderar detta till trots på att slänga med honom i ett lag.
Kommentera

FY FAN!!!!!!!!!!!
Detta inlägg har absolut inget med hockey att göra. Jag vill bara visa min avsky till terrordåden som utförts i USA idag! Att det fins människor i modern tid som kan utföra sådana här bestialiska och helt ofattbara handlingar mot helt oskyldiga och oskyddade människor är totalt ofattbart för mig! Jag hoppas att hela världen tar varandra ihand och gör allt i dess makt för att se till att sådana här handlingar aldrig kan hända igen! Dom här människorna måste stoppas med alla tillgängliga medel, människorna som skyddar dessa satans jävlar måste också stoppas. Jag brukar inte vara den som tar till svordomar, men det som hänt idag har gjort mig fruktansvärt arg och mycket ledsen. Måtte bara världen gå samman och se till att det aldrig händer igen! Jag vill och hoppas att alla vi går samman och håller en tyst minut för alla dom TUSENTALS människor som mist sitt liv, mist sina anhöriga, blivit skadade på något sätt idag! Just nu känner jag inte för att skriva mer. Ha det bra alla mina hockey vänner! Visa din nästa kärlek och solidaritet! Michael (Loke) Halmstad
Kommentera

Sv: Ljus i slutet av...
Besök gärna

http://nickeboy.tripod.com/

om ni vill veta hur elitserien slutar :-)
Kommentera

........................................
Det finns inga ord. Ändå är det så mycket man vill säga.

Om bara några timmar ska jag hämta bilen och åka ner till Nyköping. Helt plötsligt känns det inte alls lika angeläget. Vad fan är en sketen träningsmatch idag?!?!

Jag trodde min arbetspolare skämtade först, när jag lyckligt ovetandes kom till jobbet halv fem i går eftermiddag, han kan komma med såna här sjuka historier ibland. När jag insåg att det var sant blev jag faktiskt alldeles kall och benen skakade, det var inte alls lätt att gå in och jobba då. Tjugo i tre, precis när första planet kraschade då vet jag att jag kollade på klockan och undrade om vi inte ksulle få rast snart för vi hade lidit 45 minuter med en fruktansvärt tråkig föreläsare. Jag kollade på klockan då, tänk om jag då vetat vad som just då skedde på andra sidan atlanten...

Några timmar senare slog det mig också att Colorado kanske vill åka hem nu. Det var märkligt. Jag håller på Colorado i NHL och den här matchen mellan "mina" två lag, det riktiga mästarmötet all-time, har jag sett fram emot i nästan ett år. Jag ahr verkligen längtat och hoppats att jag skulle få hålla mig frisk för jag skulle bli skitförbannad om den ställdes in av någon anledning. Idag känns det som att det vore ett ritkigt beslut ifall deras "lust" försvunnit. Om matchen nu ändå blir av kräver jag att det hålls en tyst minut. Och skulle någon stjärna så mycket som hosta till under den minuten ska jag peronligen se till att han eller hon inom 30 sek ligger med näsan tryckt ute på Arenatorget.

När jag vaknade idag kändes det som att det var en dröm, jag var tvungen att slå på tv:n för att komma tillbaka till verkligheten. Det var länge sedan, mycket länge sedan, men nu är jag faktiskt rädd. När det inte är en Hollywoodfilm längre utan ren verklighet, då är det inte kul längre.

Trodde aldrig det här skulle komma ur min mun, men - Hockey är inte livet, utan bara en liten, liten del av det. Och just nu, just idag, känns det faktiskt soma tt jag skiter i hur många SM-guld vi har och jag skiter fullkomligt i ifall vi tar ett till eller inte.
Kommentera


dreamteam!
Tog med Nord o Karjalainen! Vad tycker ni om det köpet till dreamteamlaget? Det kostar och ligga på topp;)
Kommentera

Tyst minut!
Klockan 14.48 svensk tid uppmanas svenska folket att stanna upp, med formuleringen:
"Visa din avsky mot terrorismen redan idag, visa din medkänsla mot alla de som direkt har drabbats! Stanna din bil, stanna upp på din arbetsplats och gå ut på gatan för en tyst minut idag Kl. 14.48 svensk tid.
P.S. Vidarebefordra detta till alla du känner, så fort som möjligt."
Kommentera

Sv: ........................................
Har fått många artighetsfrågor som känns ganska meningslösa idag på jobbet ... "Allt bra"? ... "Hur är det med förkylningen"?

Alla dessa har idag känts fruktansvärt meningslösa och enkla att svara på. Jag är en lyckligt lottad människa! Visst har vi alla problem i olika proportioner men dessa är sedan igår länge glömda.

"Problem med att få pengar att räcka till, att få personen/na/laget man älska så evinerligt att förstå detta", kan jämföras med ett plan krossar människoliv. Med ens slog det mig att människorna ombord på planen eller de som nyss påbörjat sitt arbete aldrig kommer få en andra chans! ...Inte en enda ...

Om dom så försöker så kommer dom aldrig kunna boka om sin biljett och försöka på nytt, nästa dag, löning eller säsong...
Kommentera

Sv: ........................................
Man blir alldeles kall när man tänker på vad som kommer att hända när USA får reda på vilka som ligger bakom terrorattacken:(
Kommentera

Ännu obesegrade
Matchrapporter ur olika vinklar:
www.skategate.com
www.nh90.com
Kommentera

Nyköping
Har precis kommit hem och akn bara konstatera att det tar mig lika lång tid att köra hem från Nyköping (lagligt + 10 km/h) som att åka kommunalt hem från Globen. Weird.......

DIF var sanslöst okoncentrerade, fast vi vann ju med 4-2 i alla fall. :-) För er som var där för första gången i år kan jag glädja er med att DIF inte alls är så här dåliga, det var bara vår sämsta match hittills. I alla fall av de 4 jag ahr sett... Är säker på att killarna visar en helt annan motivation på lördag!

Rickmo och Kenta fick förresten ta emot guldmedaljer. Det var de NH90 fick för att de vann allsvenska tabellen ifjol. Övriga DIFare log lite överseende, framförallt de som har något helt annat i guld hemma i vardagsrummet..... :-)

Osten verkade lika ihålig och osäker som vanligt. Pardavy gjorde ett snyggt mål där han kom fri i zon, rundade kassen och sprätte upp pucken över en liggande målis. F ö bör han lära sig att låta kaptenerna sköta snacket med domaren och att inte göra sarkastiska miner, sånt kan straffa sig i höst....

Musse och Micke Johansson var på G - skitkul! Annars förlorade laget lite väl många tekningar, men så var de ju okoncentrerade också....

Speakern önskade alla DIF-supportrar "välkomna ner till vår egen Globen". Det var väl bara det att vi var max 10 som över huvud taget kom ifrån Stockholm.........
Kommentera

Sv: Nyköping
Rundade han kassen i friläge?! Det har jag bara sett Foppa göra förut.
Kommentera

« · 7565