Djurgården Hockey

6734 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #2272047

DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
Efter att ha summerat tabellen efter kvällens resultat kan vi konstatera att Djurgården nu måste ta 17 poäng fler än Malmö på de 22 matcher som DIF har kvar att "spela av", för att slippa playout.. För det är faktiskt vad det handlar om nu.
DIF:s chanser att undvika playout skulle jag vilja påstå är obefintliga som läget är.

Och inte blev det speciellt mycket muntrare av att Timrå på något mirakulöst sätt lyckades vända matchen mot Malmö och få med sig 2 poäng, istället för att Malmö som nu fick 1 p, 999 ggr av 1000, efter en 1-5 ledning efter 2 perioder, skulle tagit full pott och i och med det distanserat Timrå med 11 p, förvisso med 2 matcher mindre spelade. Nu skiljer emellertid 'endast' 7 poäng mellan dessa två lag.

Jag tror fortfarande benägen att tro att Djurgårdens smala lycka definitivt ligger i att det blir Timrå och INGET ANNAT lag som ska stå som motståndare i playout, för att chanserna för att DIF ska spela SHL-hockey även nästa säsong i alla fall ska vara 'någorlunda' hyfsade...

Så till den 'enda' positiva nyheten, om det nu ens är det, det återstår att se, nämligen att 'Dicken' aka Dick Axelsson åter är med i laget resten av säsongen. Så är det iallafall tänkt.

Vi vet ju nu att Djurgårdens återstående 22!! matcher, varav 12 st är på ett tämligen folktomt Hov, i praktiken HELT SAKNAR betydelse. Det ska bli oerhört intressant att se hur '"STOR DICKENS LUST'" och motivation kommer att vara att spela av dessa 22 i praktiken totalt betydelselösa matcher, under 2,5 månaders tid fram till mitten av Mars, bara i väntan på det oundvikliga negativa kvalspelet...

Det ät helt obegripligt egentligen, att DIF är helt avhängda med nästan hälvten av grundseriematcherna kvar att spela..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
Realisten: ja visst är det märkligt. Jag som inte följer SHL så noga längre tänkte ändå efter er silly att "oj Djurgården verkar bli bra i år", men se på HV ifjol som såg ut o ha ett kanonlag innan säsongen började och hur slutade det? brr, jobbigt läge..
Kommentera