Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #783724

Dick Axelsson
På torsdag åker juniorlandslaget till Tjeckien för en turnering som förberedelse för junior-VM i Dalarna den 26 december till 5 januari. Dick Axelsson finns inte med.
- Det känns långt borta just nu. Det viktiga nu är att få så många matcher som möjligt i mig, säger 19-årige Dick om junior-VM.

Det var först efter nyår den store, också kroppsligt, talangen tog en ordinarie plats i Huddinges A-lag i division 1.

Det gick bra direkt för den 189 centimeter långe forwarden med det fina spelsinnet från Mälarhöjden/Bredäng. På 36 matcher gjorde han 24 mål och passade till åtta.

Djurgården gav honom chansen under sommaren och i försäsongsmatcherna imponerade han så mycket att han fick ett tvåårskontrakt. Det var då problemen började och talangens utveckling stoppades av klubbintressen.

Torgny Bendelin, förbundskapten för juniorerna, plockade med Dick redan förra säsongen bland de 44 JVM-laget byggs kring.

Dick spelade sina första landskamper i september. Det blev hans sista matcher på nästan två månader. Ingen perfekt utveckling för en talang som nyss slagit igenom.

Och ingen lysande omvårdnad av en sällsynt hockeytalang av de inblandade parterna.

Nu är han tillbaka i Huddinge och har spelat tre matcher.
- Riktigt skönt att spela hockey igen. Men jag har en bra bit kvar tills jag är där jag var i våras, säger han.

Hur har du hållit igång?
- Jag har tränat med Djurgården fram till för drygt en vecka sedan. Jag är bättre tränad än nån gång tidigare, men det är svårt hålla igång när man inte får spela matcher.

Hur har du mått?
- Det har väl inte varit några större problem, men jag har ju märkt att det satt sig i huvudet. Spelar man inte tappar man också koncentrationen på träningarna.

När alla parter insåg att konfikten drog ut på tiden nåddes en tillfällig lösning.

Just nu är också allsvenskan den nivå där han utvecklas bäst, även om Djurgården hoppas få honom.
- Jag märker ju att det är stor skillnad mellan ettan och allsvenskan, säger Dick, som mot Leksand matchades i förstakedjan med Johan Älgekrans och Linus Klasen, innan Klasen byttes mot Christoffer Löfberg, utlånad från Djurgården, i sista perioden.

Men inte ens det hjälpte. Leksand vann med 5-0 efter rycket i andra, efter en bedrövlig förstaperiod där de förlorade skotten med 3-16.

Dick Axelsson hade en av Huddinges bästa chanser i sista perioden på ett direktskott i powerplay.
Kommentera

Svarskommentarer