1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18407 inlägg · 1109 ämnen

Kvartsfinal 4

693386 · » Till forumet


Sv: Kvartsfinal 4
Bengt: "Du prickade rätt, Dawidovski! :)"

Japp, inte så svårt att få in 4-1, det var ju solklart att det skulle bli så:-)
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
eltifoso: Har du glömt tacklingen Frögga sänkte Jämtin med för nått år sedan? Den var snarlik denna och vad fick Frögga för staff för de? Inget de tycker itne jag helelr att Modo spelaren skall ha!
Jag ser inte på någon repris att den korta Modo spelaren sattsar åt huvudet på långa Johansson utan snarare är inte Johansson beredd på kamp om pucken.
Synd dock för oss FBK:are att tacklingen då Johansson inte var beredd tog illa men de var dock inte meningen hade Johansson dock tittat mer upp och varit berädd hade vi kunnat jubla för då hade nog Modospelaren åkt i isen med en ännu stärre smäll då Johansson då också väger desto mer och kan smälla till mer i en tackling.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Looben: Visst är det så, och som någon sa tidigare är det omöjligt att avbryta en sådan tackling när den är upplinad. Det är alltid obehagligt när en spelare blir liggande på det viset men det är lite av en yrkesrisk också.

Nä krya på dig Mattias, bara att ta nya tag...
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
eltifoso: Där håller jag med dig. Men vid en tackling som den här som är ren. Och i momentet att det faktiskt är kamp om en lös puck. Och att det finns säkert ett 50 tal liknande situationer under en match där två spelare jagar puck och den ena går på kropp på den andra innan han når pucken. Det jag vill säga är att ska domaren börja plocka ut för sånt här så ska det vara Game. Inte Match Penalty. Man får ju game när man står och slår på varandra då tycker inte jag att ren hockey ska vara match penalty. Tråkigt för Mathias. Men jag tror att hade han uppmärksammat Enström som han borde ha gjort så skulle det aldrig ha hänt. Och då hade det aldrig blivit ens utvisning.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4

eltifoso:

Jag har den stösta respekt för MJ, han är en oerhört duktig spelare och jag hoppas innerligt att han inte blev allvarligt skadad. Tycker dock som du att det vore rent ut sagt löjligt att stänga av Enström, då tacklingen i sig är helt perfekt. Tyvärr får den dock väldigt olyckliga omständigheter då MJ sträcker sig efter pucken och på så sätt skjuter fram huvudet.

Anrell och flera gormar om respekt, jag tror inte en enda spelare hade hunnit avbryta den tacklingen.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Poffa: Vet faktiskt inte, har kollat efter definitionen, men det är endast av akademisk betydelse. Enström kan inte räkna med att Matte inte når pucken, Matte når inte pucken och är därmed inte lika beredd på att bli tacklad som man är när man har pucken under kontroll. Flera olyckliga omständigheter och tråkigast av allt för han som ligger på sjukhus nu, att det sen finns flera på olika forum som tycker om att motståndare blir skadade är bara tragiskt.

Bör iallafall inte bli några mer matchers avstänging på Enström tycker/hoppas jag. Däremot de som slogs i cloetta, under säsongen har det varit två matcher om man boxats utan handskar, får se om de är konsekvent nu.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4

eltifoso:

Eftersom han sträckt sig efter pucken, passerat pucken med klubban men missat den i sin framstöt, bör man då inte räknas som puckförare?

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Looben: Tror inte han räknar med tackling när han inte har pucken. Hoppas han mår bättre idag Mathias.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Spökis:

Lite svårt att säga det här, utan att bli missupfattad... men ärligt talat kolla upp. Åker man och tittar i isen och inte är bereddd kna vilken tackling som hellst resultera i tragedi...

Hoppas verkligen han inte är altför svårt tilltöcknad... alltid tråkigt när sånt här händer vare sig det är en av våra eller en motståndare....
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Dawidovski:

Du prickade rätt, Dawidovski! :)
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Paddan: Clas Eriksson har en bror men han heter Björn och spelar i Bofors.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Spökis: Hehe ok, det är lugnt.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Dawidovski: He he, blev lite fel där. Är inte lätt när man är Luleåsupporter. Stör mig just nu på att Linköping får skit för att man muckar gräl i slutminuten. Det hör till ett slutspel anser jag och det höjer bara tempen för ett bättre spel Ibland undrar man om en del borde titta på annan sport istället.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Bengt: Skön och säker seger, ,men kan inte känna glädje när en spelare får föras till sjukhus. Hoppas det räcker med en veckas vila.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Spökis: ok, intressant analys, ta inte illa upp nu, och jag är inte ute efter dig på något vis, men han heter Enström.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Dawidovski:
Ja det var synd att tacklingen tog så illa på Mattias, hoppas att han kommer igen snart. Dock vill jag inte hålla med om att det var ett matchstraff på Engström, det är faktiskt inte ens en tvåa. Det är inte chargeing och det är inga höga armbågar och det är bara det man formellt kan dömma för. Den olyckliga träffen mot huvudet som kommer sig av att Mattias inte ser Engström är nog det som gör att domaren känner att han måste dömma för något, felaktigt men kanske mänskligt.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Paddan: Tack för ditt Grattis paddan, jag gillar ödmjuka personer i motgång, som medgång.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Dragan 2k: Roliga veckan eller?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4

Dragan 2k: Jo, det var det jag genast tänkte när jag såg Fredrik Eriksson. "Tro om Dragan har några kusiner". Fast iofs tänkte jag mer på morsans katt när jag såg Erikssons frisyr, ungefär så såg katten ut efter att de hade försökt få bort alla tovor i pälsen.

Eftersom man ändå är här får man väl gratulera FBK till vinsten, trots att det bär emot, FBK var det bästa laget sett över hela matchen med högre tempo och mindre duttande med pucken än MoDo.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Paddan: Själv har jag en kusin som bor i Norrköping. Ifall du undrade.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Paddan: Hehe, jag tror inte det, däremot är Freddan kusin med Christian Berglund.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Dawidovski: Är Fredrik Eriksson släkt med Clas Eriksson? Tycker att han var kusligt lik Clas, i varje fall med hjälmen på.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Hemkommen nu, bra match, där Färjestad dominerade stora delar av matchen, modo stack upp med nåt powerplay och några kontringar!

Jag kan dock inte släppa det som hände våran matte, jag frös till is när han låg livlös på isen, trodde nästan han dog... det var riktigt ruskigt att se, roligare var det att matte sedan kunde stå på sina ben med hjälp av några vänner! Hjärnskakning och möjligen nån revbensskada blev följden!
Tobbe enström lär ju känna sig rätt så vissen just nu, tacklingen i sig var ju inte av särskilt ful art, men att han träffar matte i huvudet var tråkigt, 5 min+ matchstraffet var helt i sin ordning, ska bli spännande att se vad disciplinnämnden hittar på för hyss till enström, själv tycker jag att en match räcker för honom, fast det förvånar mig inte om han får 2 eller tom. 3.

Sen lite plus för en stor portion ödmjukhet som kom ifrån Svartvadet, så talar en lagkapten, skönt att höra att han led med matte, och att han tyckte det var tråkigt det som hände, HYVENS SVARTVADET!
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Kolla in länken, vilken skön "Heja fram Färjestad-låt" :-)
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 4
Bengt: Hej o hå, Jag tippar 4-1 till Färjestad ikväll, hoppas hoppas.
Kommentera

Kvartsfinal 4
Så, då är det snart dags för den fjärde omgången.

Vi FBKare hoppas givetvis att FBK leder med 3-1 i matcher efter kvällens match.

Jag tippar 3-1 till FBK.
Kommentera

693386 · »