1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18332 inlägg · 1109 ämnen

Semi 5

866089 · » Till forumet


Sv: Semi 5
mattias - 74: ja hade det varit djurgården som åkt ut i semin hade det varit tråkigt för hockeyn
Kommentera

Sv: Semi 5
tk75: Då har ni varken hjärta eller pengar i Luleå då menar du?
Kommentera

Sv: Semi 5
eltifoso: Konstigt att ni läser och tar åt er det som står i tidningarna nu :)
Kommentera

Sv: Semi 5
tk75: Linköping hade en större hunger och mer hjärta. Tror inte hjärtat hos Färjestads krigare försvunnit från förra året. Möjligen bara att det åttonde guldet inte lockade mer än det första.

Skoj med nya lag i final.
Kommentera

Sv: Semi 5
mok: Japp=) Så måste man ju tolka alla domedagsskrifter om "förfallet" och det fria fallet för föreningen Färjestad. Känns som det blir en rejäl kamp för att få detta sjunkande skepp på rätsida igen.
Kommentera

Sv: Semi 5
gud så skönt att ni är borta ur slutspelet änlingen ser man att pengar inte är allt även hjärtat måste va me på isen
Kommentera

Sv: Semi 5
Svanru: Bara för att ni torskar i semi så är ni inte favoriter nästa år?
Kommentera

Sv: Semi 5
Dragan 2k: Håller med M Nyström stinks men det är skönt att inte vara favoriter nästa år. En analys är om iofs spekulativ om det korrekta 3-0 målet i match 2 hade godkänts hade förmodligen semi slutat på ett annat sätt detta. Nu lyckades LHC vända och FBK mentalt var ett förlorat lag.
Jag hävdar med envishet att lirarna i FBK generellt håller en betydligt högre klass än något lag i ES. Men vad hjälper det när de antingen mätta på framgång eller mentalt svagare.
Kommentera

Sv: Semi 5
Dragan 2k:

Kåberg utan skägg
Kommentera

Sv: Semi 5
Är det extrapris på motorsågar? AB Och Exp går på för högtryck. Rätt patetiskt men ändock lite underhållande att se hur utvecklingen kan ske. Från ostoppbar till losers. Inga problem att vända kappan här inte. Speciellt M Nyström är riktigt duktig på det.
Kommentera

Sv: Semi 5
Gidde:

Instämmer Kåberg besitter mer hockeykunskaper äön vad Ledin kan stava till. Väljer kåberg 7 dagar i veckan föra Ledin
Kommentera

Sv: Semi 5
bobbe: Jag såg ungefär en minut av matchen och lyckades se Kåbergs idiotiska, men ack så vanliga tilltag. Han och Ledin satsar allt som oftast på målvakterna. Fruktansvärt osportsligt.
Kommentera

Sv: Semi 5
bobbe:

Jag tycker faktiskt precis tvärtom, Kåberg gillar jag, stenhård men brukar vara schysst.

Ledin, en feg retsticka....
Kommentera

Sv: Semi 5
bobbe: Ledin och respekt i samma mening, samtliga språkinstitut lägger upprört in sitt veto.
Kommentera

Sv: Semi 5
mok: Instämmer. Frustration och vilja i all ära, men lite hjärna kan man väl ändå begära? Kåberg har tappat all min tidigare respekt under den här semifinalen, han är alldeles för förtjust i att dela ut armbågar. Frågan Holmqvist... och att försöka ge Stana en oprovocerad armbåge i nyllet är bara lågt.

Ledin däremot förtjänar respekt som spelare, även om han är korkad... ;)
Kommentera

Sv: Semi 5
Bengt:

Vill be om ursäkt för mitt inlägg igår. Skall inte upprepas. Menade såklart inte att prvocera men som sagt så vet ju ni alla här inne vad jag tycker om FBK!

Lycka till kommande säsong. Nu skall jag koncentrera mig på mitt Leksans istället.

// Mattias!
Kommentera

Sv: Semi 5
Svanru: Tyckte mest det va patetiskt o börja slåss när det var 4 minuter kvar eller vad det nu var. Som han själv sade kanske han borde tagit den fajten förra matchen.
Kommentera

Sv: Semi 5
Sibbe: All heder åt Ledin och Kåberg som slet och kämpade och att deras frustration visade sig på slutet är helt ok. Resten var patetiskt anonyma.
Kommentera

Sv: Semi 5
Sibbe: Äsch, LHC har ju varit precis så bra som väntat. Inte mycket att göra åt. Att vara i åtta finaler på elva år är inte helt kasst.
Nu känns det desto roligare nästa gång det drar ihop sig. Skoj för ett nytt lag att spela i final och något av finallagen kommer ju göra fiasko genom att förlora..
Kommentera

Sv: Semi 5
eltifoso: GRATTIS, du fick rätt i dina profetior, jättekul för dig, än en gång Grattis!
Kommentera

Sv: Semi 5
Sibbe: Jag vill gärna se det som att ni var helt slutkörda efter som tuffa matcherna mot Mora i kvarten :-)
Kommentera

Sv: Semi 5
Svanru: Jag är inte förvånad...
Från en ödmjuk dalmas:)
Kommentera

Sv: Semi 5
Nu var denna säsongen till ända och det hela fick ju ett väldigt trist slut. Det som såg så bra ut i slutet av grundserien och i kvarten mot Mora förvandlades till något betydligt sämre. Ska jag vara ärlig så har semifinalspelet mot LHC hållt samma klass som FBK gjorde under försäsongen när man vann Nordic Trophy. Det håller bra en försäsong men inte i en SM-semi mot ett så pass skickligt lag som LHC. Många enkla missar, dåligt fungerande powerplay, mediokert passningsspel....parallellerna till försäsongens version av Färjestad var många under denna semiserie.

Jag är som ni kanske märker väldigt besviken, inte får att vi åkte ut i semifinal mot ett väldigt bra motstånd utan för att laget inte lyckades vara som bäst när det gällde som mest. Under väldigt många års tid nu har FBK lyckats toppa formen formidabelt och spela som allra bäst under slutspelet, denna säsong lyckades man inte. Vad det beror på vet jag inte, ser man rent fysiskt på det hela är det svårt att hålla en toppform under en långre tid och kanske prickade man in formtoppen lite väl tidigt denna säsong. Men naturligtvis har det också att göra med den mentala biten, när LHC vände den andra semin i Karlstad och vann i sudden kändes det som ett rån och jag tror att det tog knäcken på många lirare i FBK, rent självförtroendemässigt. Sen dess har LHC spelat effektivt, med grymt försvar och en strålande målvakt. Utan att vara i toppform hade inte FBK en chans mot LHC och det förvånar mig inte ett dugg, LHC var helt enkelt för bra den här gången.

Vi får alltså nöja oss med ett guld den här säsongen och blicka fram emot nästa!

Lycka till i finalen LHC!
Kommentera

Sv: Semi 5
Nu ar sasongen slut aven for BIK B. Inget att sorja for. Lkpg har gjort det mycket bra och skall ha all credit for vinsten mot FBK. 4-1 i matcher ar liksom inget man kan prata bort. Solklart.

Sorry for att jag inte kan skriva de svenska bokstaverna men jag sitter vid medelhavets strand och har inte sadana pa tangentbordet.

Bofors 4ever!!

Svanru: Du verkar slippa att leva i celibat i alla fall:-)
Kommentera

Sv: Semi 5
Svanru:


Borås tror jag tyvärr inte lyckas ta sig upp.
Kommentera

Sv: Semi 5
Bengt: För att inte nämna Bofors och storlagen Oskarshamn och Borås :-)
Kommentera

Sv: Semi 5
Nu är det fest på Logatan
Kommentera

Sv: Semi 5
mattias - 74:

Lite tragisk att du inte har annat att glädja dig åt än att FBK åkte ur en SM-semi. Hälsa Almtuna med flera... :)
Kommentera

Sv: Semi 5
Danne_l:

SKÅL Storflin ;)
Kommentera

Sv: Semi 5
Per HApps & Danne_l :

Kul att ni finner något att glädjas åt, speciellt du Danne. ;)

Så, då var detta klart och vi kan se fram mot nästa säsong. Som det brukar heta. Desto fler matcher man vinner ju närmare en förlust kommer man. Nu kom den och det är bara att acceptera.

Grattis LHC och jag kommer att hålla på er i finalen vare sig det blir MoDo eller HV.

FBKs Silly Season har härmed börjat!
Kommentera

Sv: Semi 5
Danne_l:
Min kväll är i alla fall räddad. :)
Kommentera

Sv: Semi 5
Svanru:

Vill inte strö salt i såren, men oj vad vad även jag flinar...
Kommentera

Sv: Semi 5
Svanru:

Jag tror att du kommer att få stå ut med detta till nästa säsong. Jag ser ingenting som tyder på en vändning.
Kommentera

Sv: Semi 5
Roger Melin *fniss*
Kommentera

Sv: Semi 5
Bafucin: 1-2 nu och tanten studsar omkring i villan och ylar. Snälla högavlönade spelare kan inte få tyst på henne snälla
Kommentera

Sv: Semi 5
Svanru: Du verkar ha det tufft du....
Kommentera

Sv: Semi 5
Bengt: Efter första 1-1 men vi måste göra mål i powerplay. 22-23 raka nu utan mål är knappast godkänt av ett lag som gjort mer än ett mål i var fjärde i grundserien.
Frugan däremot har ett sådant där oförskämt flin. Hoppas att lirarna kan ta bort flinet fast då blir det xxx fritt i minst ett år :-) Jag är ambivalent
Kommentera

Sv: Semi 5
Bengt: Det är väl inget att gnälla för. Så har vi det ända från försäsongen och fram till sista matchen. :-)
Kommentera

Sv: Semi 5
Larionov:

Jo, man får ju ta det för vad det är. De flesta i Aftonbladet och Expressen brukar slänga superlativ om FBK till höger och vänster när det går bra för att när det är motgång, som nu, snacka om fritt fall och fiasko.

Som jag skrev tidigare så är det att spotta på LHCs bedrift. Som att säga att ni stinker men vinner nu enkom för att FBK inte kommer upp i normal standard.
Kommentera

Sv: Semi 5
Ja då var det dags för Matchen med stor M, nu är vi en förlustmatch från att ha spelat färdigt denna säsong. Det jag vill se idag är 100 % tappra hemmakrigare. Krigar dom, kämpar och har bra fart kommer jag inte vara alltför besviken om dom förlorar.

Jag vill se fler matcher i LLA denna säsong, hoppas jag får det med. Hjärnan säger dock att detta kommer avgöras i sudden:

3-3
Kommentera

Sv: Semi 5
mok: Ja det var en aning vinklad artikel.
Tronskifte.. ja i teorin möjligen. Men det krävs nog värre saker än att bara gå till semi innan man kan kalla FBK i fritt fall.
Kommentera

Sv: Semi 5
Ett vanligt fall när det gäller era Suporters och Funktionärer !


*Se Länk
Kommentera

Sv: Semi 5
Bengt: "Krönikören" Rooney Jerrevång är tyvärr sportchef på Corren.
En mer insiktslös, kappvändande, okunnig samt totalt meningslös krönikör får man leta efter.

Länge.

Eftersom man sällan behöver gå långt bak i tiden för att hitta artiklar med diametralt motsatt innehåll och uppfattning, får man dock förutsätta att han är medveten om att ingen egentligen bryr sig om vad han skriver och därmed inte bemödigar sig med att åtminstone reflektera över tidigare profetior.
Eller också har han helt enkelt ingen aning om vad han skrev förra veckan.

Samtliga kvällspressens sensationsletande skribenter är ett UNDER av principfasthet och analytisk kompetens jämfört med denna parodi på journalist.

Jag tror dessvärre att jag är långt ifrån ensam om denna uppfattning i Linköpingstrakten...
Kommentera

Sv: Semi 5
Bengt: Helt enormt patetisk artikel måste jag säga. Visa bara hur enormt enögd och korkad den reportern är nästan så man hoppas att Prestberg manglar Blomdahl o ni tar 3 raka nu även om jag tyvärr inte tror fallet blir så.

Tronskifte? Krävs la mer än att FBK missar final för första gången på länge och LHC kommer dit överhuvudtaget. Tronskifte.... skulle icke tro så.

Det är bra att låna ut guldet ibland :)
Kommentera

Sv: Semi 5
Gidde:

Desto skönare OM det nu vänder. :)
Kommentera

Sv: Semi 5
Bengt:

Det intressanta är ju att LHC ledde med 3-1 i matcher ifjol också, så dom borde ju lärt sig något av det som hände den gången.

Men det kanske inte den där reportern minns??
Kommentera

Sv: Semi 5
Den länkade artikeln bör klippas ut och sättas upp i FBKs omklädningsrum. Den bör kunna tjäna som fin tändvätska.
Kommentera

Sv: Semi 5
mattias - 74: Hahahaha använder du Anrell som stöd för någon slags tes?
Kommentera

Sv: Semi 5
Förlåt Kanske inte Nanne men väl en Tony R
Kommentera

Sv: Semi 5
mattias - 74: Nanne Grönwall måste väl vara en favorit. Föresten hoppas att Bofors tar er nästa år :-)
Kommentera

866089 · »