Fotboll

16184 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1273542

Sv: Europa League
Wayne Gresky: Jag sitter ju faktiskt och försöker jobba lite här innan ett tertialbokslut, men okejrå...


San Marino, Andorra, Luxemburg, Färöarna, Nordirland, Malta, Armenien, Wales, Estland, Albanien, Montenegro, Liechtenstein, Kazakstan, Island, Makedonien, Slovenien, Azerbadjan, Moldavien, Georgien, Lettland, Litauen, Ungern, Irland, Bosnien-Hercegovina, Finland, Polen...

...är de man borde ta på rak arm - notera slumrande giganter i europeisk klubbfotboll som Ungern och Polen. Nu är inte heller detta något bra mått på att svensk klubbfotboll skulle vara "skräp", utan snarare på att vi inte haft någon dominant klubb såsom Rosenborg eller FC Köpenhamn.

Det är långvarig dominans i sin inhemska liga och förmåga att binda upp talanger på längre tid som ger förutsättningar för att ta det sista steget till Champions League. I Sverige hade vi 8 olika mästarklubbar under 00-talet.

Att Allsvenskan numera överlag håller på att bli en bättre liga än Tippeligan samt att Norges fana endast hålls uppe av ett vacklande Rosenborg tror jag även du håller med om.

Allsvenskan struntade i arenautveckling, inomhushallar och lade för tung vikt vid fysträning i januari. Nuförtiden bygger vi arenor som är väl i klass med Danmarks, inomhushallar och anställer unga katalaner som assisterande tränare i Allsvenskan.

Svensk klubbfotboll är mycket mer intressant i nuläget än för 10 år sedan, då riskkapitalbolag, direktimporter från Kongo-Kinshasa och 70-80 år gamla stockholmsarenor var top-of-the-line.

Själv har jag biljett till Swedbank Stadion och den sista matchen i år mellan MFF och Mjällby. Den blir allt mer het, men jag tänker inte sälja den på svarta marknaden ens. :-)

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Europa League
Björn W:

Mycket bra inlägg.. Nu ställer ja en till fråga, vad är orsaken till att Länder som Finland Irland och Island fått fram spelare som Gudjonsen, Litmanen eller Keane? Kaladze som spelade i City var väl Georgier tror jag, Snacka om att han måste vara trött på att vara stjärna i ett jävla skitland.
Kommentera