Friidrott

257 inlägg · 16 ämnen

Finnkampen

570987 · » Till forumet


Sv: Finnkampen
piff:

Tja, vad ska jag säga, är både för och nackdelar med båda sakerna. Men att vara på plats är en riktigt höjdare, det blir en enorm stämningen. Och så är det väldigt kul att se de mer okända svenskarnas prestationer, för tv visar dessvärre inte dom så.

Första gången jag var på friidrott var det lite besvärligt att hänga med, det hände ju massa olika saker samtidigt, höjdhopp på ena kortsidan, stavhopp på den andra, tresteg på andra långsidan och så springer "lite löst folk" 5000 meter. Järnspikar vad jag tyckte det var jobbigt, men nu börjar jag bli "proffs" så nu hänger jag galant med i vad som händer.

Ibland kan det vara svårt att se vad som händer på andra sidan arenan, nu under finnkampen så var det längdhopp och tresteg jag hade svårt att se med blotta ögat. Men med kikare så går det finfint.

Trots allt så rekommenderar jag att man skall vara på plats och se det. Nästa år är det EM som gäller, men oj vad ruggigt dyra biljetterna är.
Kommentera

Sv: Finnkampen
Sannes: Hur var det att sitta på plats och se på finnkampen? Är det bättre än att se på tvn eller gör stämningen på läktaren det bättre än hemma i soffan? Jag funderar på att åka ner nästnästa år och jag vill veta att ja inte gör ngt misstag.
Kommentera

Sv: Finnkampen
piff:

Sveriges herrar förlorade med 15 poäng, och det berodde på att Rizak Dirshe blev diskvalificerad i 1500 meters-loppet.
Grabbarna gjorde iallafall en kanoninsats, eftersom dom inte förlorade med mer än 15 poäng. Synd att Nossmy fibblade på korta häcken och att Mikael Jacobsson blev skadad vid uppvärmningen, där var nog de poäng som saknades för att slå finnarna.
Och förresten så nära som Ragnvaldsson var att komma i trea i spjut.

När det gäller tjejerna så kan man kort och gott säga. Vilken utklassning!
Tänka sig att tjejerna vann kula med 16-6, jag som trodde att finskorna var bättre, men de svenska tjejerna var ju en meter bättre. Även 3000 meter hinder blev det 16-6 vinst.

Härligt att se hur alla kämpar för att ta sina poäng, och det är kul att se alla våra stjärnor, men jag tror baske mig att det är roligare att se de som är "snäppet under".

Nästa år går Finnkampen i Finland men då har vi EM istället.
Kommentera

Sv: Finnkampen
Då var finnkampen slut för iår.
Tjejerna slog rekord i största segermarginal 51 poäng!! Men en riktigt tråkig grej för tjejerna var ju Carolina Klüfts 100 häck lopp där hon sträckte sej och inte kunde avsluta loppet.
Killarna hade det tuffare och förlorade till slut med 10 poäng. Om några svenskar hade placerat sej nån plats bättre så hade det kanske sett annorlunda ut men så är finnkampen.
På juniorsidan vann både sveriges tjejer och killar, har inte så bra koll på deras poäng.
GRATTIS SVERIGE!!!
Kommentera

Sv: Finnkampen
Efter första dan leder tjejerna stort men herrarna ligger några ynka poäng efter. Blir tufft imon för killarna men ja tror att dom tar det, om allt stämmer och dom inte tappar för mycket i kastgrenarna. Tjejerna behöver bara göra sitt jobb i morgon, gå in och prestera det som svenska folket kräver, gör inget om några enstaka missar nån placering dom tar hem det endå!!
Extra spännande i morgon tycker jag är damernas höjd med Kajsa och Emma får se om Kajsa kan prestera ännu ett världsresultat och om Emma kan slå sitt nysatta pers..får vänta och se
Kommentera

Finnkampen
Äntligen dags för Finnkampen, det skall bli kul att än en gång få uppleva det på plats. Och naturligtvis så hoppas jag att både herrarna och damerna vinner, men det kommer att bli tufft, mest tufft blir det för grabbarna.
När det gäller tjejerna så tror jag faktiskt att de sopar till finskorna rätt så rejält.
Jag sitter på exakt samma plats som förra året och då gick det strålande bra för Sverige, så jag hoppas förstås på en repris i år.
Fast helt ärligt, så beror det nog inte på var jag sitter någonstans...

Så nu är ryggsäcken packad med bland annat kikare, kamera, regnkläder, paraply. Och även lördagens biljett har jag med mig. Bra, va?
Jag är till och med så redig att jag skall åka tåg imorgon, men på söndag blir det bil ner till storstan.

Och innan det hela börjar så skall jag hinna med en vända bland alla släktforskningsmontrar, det är ju släktforskningsdagar i Göteborg denna helg.
Som vanligt så händer allting samtidigt.

Kommentera

570987 · »