Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Första klubben?

864192 · » Till forumet


Sv: Första klubben?
Down under:

3 mars 2002, före den sista hemmamatchen innan slutspelet började. Hela guldlaget från 1965 hyllades i en lång cermoni innan matchen. Vid denna cermoni "pensionerades" också Lars-Eric Lundvalls #13 och Sura-Pelles #14, två herrar som låg bakom Frölundas succé under 60-talet.
Kommentera

Sv: Första klubben?
lu93rowa: ja man kan ju bara hålla med lärking borde sitta i utvisningsbåset
Kommentera

Sv: Första klubben?
Bissett19: lärking är asdålig
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: Så var FBK ikapp då.
Kommentera

Sv: Första klubben?
mok:

mok, mok...

Jag ser att diskussionen har fortsatt. Således en känslig fråga kan man tänka sig.

Poängen mok, återigen, har du missat.

Kom tillbaka när ni hyllat ert mästarlag som Brynäs var FÖRST att göra i och med FÖRSTa matchen i Läkerol Arena i torsdags (och det Wennman lyfte fram i sin artikel)...
Kommentera

Sv: Första klubben?
Danne_l: Jag blev änna tagen på sängen. Är vi verkligen så bra som det ser ut... Dom maskerade formen två matcher för mycket ;)
Kommentera

Sv: Första klubben?
lu93rowa: Fbk-Fhc på kanal 5 nu
Kommentera

Sv: Första klubben?
Danne_l: går ju bra det här såg ni slagsmålet ledin fick spö
Kommentera

Sv: Första klubben?
"Underhållning i världsklass" säger man i reklamen inför en match i Scandinavium.
Men fan vet om inte detta är snäppet vassare underhållning!;)
Kommentera

Sv: Första klubben?
Huge: Allt e viktigt som kan liva upp dagen lite innan matchen startar vet du :)
Kommentera

Sv: Första klubben?
Huge: Bara löjligt av dig att skriva om vi var först att spela i dom?... Om du tittar på "headen" på det här forumet så ser du att Antti Jussi Niemi har den på sig i en match i Scandinavium. Så nu har vi löst det mysteriet vad ska du nu anmärka på?
Kommentera

Sv: Första klubben?
mok: "jag skiter vem som var först"

Verkar inte som så, av din/era prinsessanpåärten-uttalanden att döma...

Vet inte om du har svårt med läsförståelsen, men INGEN brynäsare härinne har väl hittills förnekat att Wennman har fel, om man anser att hans uttalande enbart gäller just tröjorna. Jag mf.l hävdar ju att andemeningen i Wennmans uttalande inte var att specifikt framhålla att det var just Brynäs som var först med tröjorna, utan att man var först med hela grejen, sas:
totalbilden, med tröjor, entré med guldlaget från -64 samt spel i retrotröjorna.
Att Frölunda var först med att trycka upp retrotröjor är det väl ingen tvekan.
Mer tveksamt ifall ni var först med att trycka upp och spela i exakta kopior av de gamla matchställen. Vilket kanske var vad Wennman menade.
Ring eller skriv och fråga honom, vetja.
Det verkar ju vara en jätteviktig fråga för er göteborgare...
Kommentera

Sv: Första klubben?
Huge: Som Freddan säger så avhandlade vi bara träjfrågan där Wennman sade att Brynäs vart först, jag skiter vem som var först men så tröttsamt när en journalist späder på och har direkta felaktigheter och dessutom har Brynäs sympatier. Sen att dom kanske var först med att ha ett så gammalt guldlag på isen hör inte till vår disskusion och det var dom säkerligen först med men det skrivs inget om.
Kommentera

Sv: Första klubben?
Huge: Ja man kan som sagt vinkla saker till höger och vänster. Han nämner Frölunda i sin artikel. Och vår debatt handlar enbart om tröjfråga. Varför skriver annars GP en artikel att Frölunda är först att plocka fram en ny retro tröja år 2004. Wennman hade fel det är det som är det enda jag vill peka på. Jag ägnar mig enbart till tröjfrågan. Det andra jippot kan dom få äran för om dom vill.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: Hela debatten för DIG och andra frölundaiter verkar handla om att ni känner er oerhört trampade på tårna av Wennmans jättefadäs: att påstå att Brynäs var först med att ta fram retrotröjor. Nu har vi ju konstaterat att Wennman har fel, ifall man väljer att enbart se till just tröjfrågan. Men du måste ju se artikeln i sin helhet, och andemeningen är ju att vi kanske är lite för dåliga på att lyfta fram historien.
Sen kan man faktiskt tolka hans uttalande som att han menar tröjor som är exakta kopior av tidigare matchställ. Och då var ni inte först, eftersom era kopior uppenbarligen inte var exakta kopior, utan uppfräschade diton.
Kommentera

Sv: Första klubben?
För att klargöra skillnader..

Frölundas tröja på 60-70 talet.

web.telia.com/~u54301413/retro.jpg

Frölundas retro tröja

frolunda.sportsprofile.se/sites/sports/frolunda/p224/files/3279_original.jpg
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse: rubriken i ämnet är första klubben. Förklara vad du försöker fastslå då Wennman skriver att Brynäs var första klubben med tröja inspirerad av NHL. Det är liksom det som hela den här debatten handlar om. Sen att Brynäs firade gamla stofiler det var dom säkert först med men grejen handlar om tröjan.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: Men varför drar du in NHL? Det är frölunda och Wennman som pratar om NHL. Brynäs ville göra en återanknytning till sin historia i samband med hemmapremiären av sin nya arena.

Som det verkar så är det hyperviktigt för dig att ni var "först", och det bestrider jag inte. Ni var först med att spela i tröjor som citat: "Matchtröjan från 60-talet med Frölunda diagonalt skrivet över bröstet kommer tillbaka.
Men i en ny och mycket fräck version."

Jag vill betona den sista meningen.

Alltså var Frölunda först med att spela i K O P I O R av en gammal matchtröja eller inte???
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse: Nja alltså han skriver att Brynäs var först med konceptet tredje tröja. Och han nämner väl även något om något annat lag att det inte gills eller så. Men som sagt man kan ju alltid vinkla saker tills man får rätt. Frölunda tog fram en speciell tröja som speglade en tröja använd på 60-70 talet som man dessutom endast hade vid högtidliga tillfällen under en säsong. Det anser jag räcker. Sen om man som mok sa vill dra ut ett gubblag och hylla dom så fine. Men först med en speciell tröja inspirerad av NHL för att jubilera eller spegla gamla tider...

..DET VAR DOM INTE FÖRST MED... så det så.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: Men ordet retro är ju ganska brett. Bara för att Frölunda tog fram tröjor med gammalt stuk gör ju inte att de var först med att spela match i exakta kopior av en tröja från svunna tider.
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse: "En fråga. Var Frölundas retro tröjor"

Ja det var retro tröjor alltså var vi först. Du skrev ju själv retro tröjor. Så sluta nu och älta.
Kommentera

Sv: Första klubben?
mok: En fråga. Var Frölundas retro tröjor exakta kopior eller var det tröjor som inspirerats av de tröjor som användes på 60- och 70-talet?
Kommentera

Sv: Första klubben?
Down under: Hur du än skriver och vinklar det så var Brynäs inte först med sk retro tröjor vilket är det som skrivits i tidningen och det vi började prata om sedan att dom tog in hela gamla gubb SM-laget o ni har fler SM guld det förstår jag inte riktigt hur det kunde slinka in i denna debatt faktiskt. Det var ju inte det vi disskuterade. Sen går det liksom inte leva på gamla meriter hur länge som helst men visst vill du minnas Brynäs fornstora dagar istället för att se den bistra sanningen så helt OK för mej.
Kommentera

Sv: Första klubben?
Vilken härlig debatt..

Ös på vettja.....;-)
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF:
Ja, nu börjar det likna nåt. Vi hyllar alla.

Bara en stilla undran. Var står det i artikeln att inte Frölunda var först med 3-e jersey. Det hittar inte jag. Det står inte att Frölunda var först heller. Undrar vem som var först egentligen.

Och, Freddan, det var ju inte det som var poängen heller.

Han Wennman är skicklig att trycka på rätt knappar han.
Fan han är nog tjej när allt kommer omkring, det förklarar ju gråtandet också.

Men, då återstår frågan: Undra om hon har hår på bröstet.

Gonatt på Först-kusten!
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF:

Först?
Du pratade 60-års jubileum. That´s not enough, boy...
Freddan, Freddan, även du missar poängen.

Förstår inte varför ni hetsar upp er. Det här måste ju vara en vinna-vinna situation.
Ni har tre SM-guld.
Brynäs har 12.

Tänk, allt detta bara för Wennman, en professionell gråtare.
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse: Ja det verkar ju som Down under tycker det. Jag struntar i vem som var först men han har ju fel. Eller du kanske snedtolkar likadant som han. Frölunda var först med alternative jersey. Som Wennman skrev att vi inte var. Men att hylla gamla hjältar med att ha samma tröjor... När ska det ta slut isf. Varför bara hylla några stycken. Varför inte hylla dom som inte vann nåt?...
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: Så nu spelar det plötsligt roll om vem som var först?
Kommentera

Sv: Första klubben?
Down under: Jaja.. gå du på din linje. Men du ser ju inte till helheten men jag förstår dig nu du är bara ute efter att provocera. Frölunda var först med konceptet tredje/retro kalla det vad du vill som Wennman skriver.

Han säger att NHL är föregångaren vilket det var för Frölunda som tog fram en "alternative jersey" som det heter där borta. Flera andra klubbar borde följa efter.. Frölunda hade den röda tröjan och den vita retro tröjan dom sålde i numrerade så kallade limited edition exemplar, Exakt detsamma gör nu Brynäs. Vilka är det som är copycats egentligen?

I NHL kallades det för övrigt Weekend tröja då dom oftast användes vid helgerna i NHL till att börja med. Men lev du i din värld och tro dig själv.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF:

Ok, det blev rätt diffust på slutet angående retrotröjorna, men tack för informationen.

Då var alltså händelsen i Läkerol Arena unik. Inte undra på att Wennman grät...
64-laget i 64 tröjorna och 06/07-laget i 64 tröjorna.
Briljant.
Fan, Brynäs var först... :-)

Vilket SM-guld kommer sen OCH hur fan såg de tröjorna ut :-)

Många tröjor blir det.
Kommentera

Sv: Första klubben?
Down under:

Hyllningen bestod av ceremoni innan match där spelare som Sura-Pelle bland andra var med på isen för att fira ett 60 års jubileum då Frölundas ishockey sektion startades i Västra Frölunda Idrotts Förening och samtidigt lite senare på året vid en annan ceremoni uppmärksamma det 20 års jubileum det var då Frölunda bröt sig loss från VFIF och bildade V Frölunda HC. Det var också tal och grejer när det här uppmärksammades men man uppmärksammade klubben. Inte speciella spelare direkt. Men spelare var med. Sen spelade man i sina "retro" tröjor vid dom här matcherna.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF:

Here we go again...

När hyllades ert 65-lag på isen innan Elitseriematch iförda tröjor modell 65, och följdes hyllningen i så fall av spel i likadana tröjor som -65?

Är det den hyllning du skriver om?

"Otroligt att du inte kan se att Frölunda flera år tidigare hade tanken på att jubilera och uppmärksamma historien."

Eller var hyllningen bara en retrotröja...?
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse: orka... vi va först så.
Kommentera

Sv: Första klubben?
Down under:

Nja inte alls allt för en hyllning till ett lag som vann 1964. Utan för att du envisas med att konceptet är det Brynäs som var först med. Otroligt att du inte kan se att Frölunda flera år tidigare hade tanken på att jubilera och uppmärksamma historien.

Bara för att Wennman skrev crap som han brukar. Har han någonsin skrivit något vettigt. Sjukt att folk som han och Mats Olsson på Expressen ens lyfter lön för sitt jobb.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: I den skara gubbar som stod på Läkerol Arenas is igår så fanns det sammanlagt 77 Sm guld... Jg kommer inte ihåg hur många det var men de var väl runt 10-12 stycken...

Det ÄR respekt.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF:

Känns det bättre nu...?
Fredagsgroggen som talar?

Och allt detta bara för en hyllning till ett lag som vann SM 1964...

Suck.
Kommentera

Sv: Första klubben?
Down under: Ärligt talat så hajjar jag inte vad du skriver över huvudtaget. Fredagsgroggen talar kanske? Vi lever iaf i nuet. Två sm-guld på 2000-talet hur längesen var det ni var i slutspel innan vi krossade er i våras?
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF:

Aha, ni känner er angripna. Det förklarar er låsning i tröjfrågan.
Vad är en tröja?
Nu pratar vi magi. Ett dussin SM-guld. Minst ett guld i varje årtionde sedan 60-talet.

Det kommer med åren, FreddanVF.

Vi får se om Wennman gråter fler gånger i vinter och om det är fler lag som känner sig angripna av hans feministiska journalistik.

Allt som glimmar är inte hår på bröstet, FreddanVF :-)
Oavsett tröja...
Kommentera

Sv: Första klubben?
Vilken härlig debatt..

Ös på vettja.....;-)
Kommentera

Sv: Första klubben?
Down under: Poängen som Wennman lyfter fram är inte den du anger... iaf inte i hans "angrepp" på Frölunda och Djurgården.

Janne Josefsson är bra på att vinkla saker han också...
Kommentera

Sv: Första klubben?
Minnesota Wilds tröjor som liknar Frölundas

Tredje tröjan längst fram är den som Frölundas jubileumströja är gjord samma på samma bakgrund. Men med retro text och snörning.

Frölunda har röd istället för grön hemmatröja det är det som skiljer.

se länk.
Kommentera

Sv: Första klubben?
mok:

mok, mok... poängen!

När körde ni in ert 65-lag på isen och presenterade dem i sina ställ från 65?
Spelade sedan Indianerna i samma dräkter i samband med den matchen.

Va?

Rena vilda västern... popp, popp :-)
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse: För att Frölunda vände sig till ett företag i Montreal som syr upp NHL lagens tröjor. Minnesota Wilds färgschema passar in på allas Frölunda tröjor. Den vita med indianen och den röda med indianen är båda gjorda på samma modell. Minnesota hade en tredje tröja vid det här laget som såg ut precis som dom tröjorna som Frölunda tog fram som jubileumströjor. Frölunda ville hylla historien samtidigt som man hade en fräsch tröja.

Men det hela bottnar i idén att gå tillbaka till ursprunget eller att hylla historien. Och då var Brynäs inte först som du verkar tycka. Frölunda firade som mok skrev två jubileum den här säsongen och det ville man fira. Alltså gjorde man en retro/tredje tröja för det syftet.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: Jag försvarar inte Wennmans artikel totalt då den är luddigt skriven och visar klara tecken på att han gjort en dålig research i ämnet. Som jag skrev tidigare.

Men i frölundas fall så är ju formuleringen precis lika dålig. Varför dra in Minnesota Wild om nu Frölunda spelat i de färgerna?
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse:

Om du läste länken jag skickade med i ett meddelande så får du där hela artikeln. Du helt missar är detta...

"Och den tredje matchtröjan, klassikern med snörning i halslinningen, får tillbaka klubbnamnet Frölunda diagonalt över bröstet.
Frölunda spelade i den här tröjan i slutet av 60-talet och en bit in på 70-talet."

Wennman - "Brynäs var alltså först med det som pågått i NHL under många år, att sy upp gamla modeller av tröjor (retro, vintage, årgångs, vad man nu vill kalla dem) och öppna ett kikhål bakåt till det förflutna. Att hedra banbrytare och gamla heroes som faktiskt sett till att göra hockeyn till den business som den är i Sverige idag."

Att Frölunda tröjan har tagit färgerna från Minnesota Wilds tröjor för dom motsvarar Frölundas är ju helt oväsentligt då Frölunda tagit fram en så kallad retro tröja som öppnar ett kikhål tillbaka på hur tröjorna såg ut med snörningen och texten Frölunda över bröstet precis som på 60-70 talet.

Han uttrycker sig luddigt. Han ska isf skriva exakta kopior och inte alls nämna NHL.
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse: Det hade absolut inget med att tjäna mer pengar när dom tog fram den tröjan innan du kommer o hugger tycker jag du skall samla på det lite mer fakta. Även Frölundas tröja togs fram just för att lyfta fram historien av Frölunda och var oxå ett steg av många under den säsongen där flertalet saker gjordes för att påminnas om Frölundas historia.

Se nedan

"Tröjan blir helt fri från reklam och ska bara användas vid särskilt festliga tillfällen.
– Vi firar dubbeljubileum under säsongen och lanserar den här tröjan som en hyllning till vår historia. Vi vill våga vara annorlunda och pröva något nytt, säger Frölundas vd Mats Ahdrian.
I höst är det är 60 år sedan hockeyn togs upp på programmet i Västra Frölunda IF.
Det är samtidigt 20 år sedan hockeyn bröt sig ur moderföreningen och Frölunda Hockey bildades."
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: Ja texten är ju lite luddig. De har varit i Montreal och tagit fram en tröja som inspirerats av Minnesota Wild...

Hela grejen med Brynäs retro grej är en del av en lång serie saker som skall hända i dess marknadsföring. Varumärket Brynäs h a r en ärorik historia och detta var startskottet för en marknadsföring med fokus på just historian.

Varför frölunda tog fram en ny tröja ter sig mer vara åt "sälja-mer-sovenirer-hållet" än åt att hylla ett visst lag.

Sen tycker jag att det är positivt att ett lags publik är lite innovativa när det gäller allmänna tifon. alltför många lag kör sina versioner av samma ramsor.. It's getting old.
Kommentera

Sv: Första klubben?
FreddanVF: Tack fär förtydligandet i frågan nu kanske tom Down Under hajar läget :)
Kommentera

Sv: Första klubben?
GävleLasse: Nja du kan ju tolka det som du vill... Kommer in Brynäsare hit och frågar om våra tröjor använts osv. Vi har en retro tröja framtagen för att spegla en speciell tröja som användes på 60-70 talet och det kommer bevis och ni vill ändå vinkla det som att vi inte var först. Vem vill isf inte inse verkligheten och "vara först". Ska jag vara ärlig tror jag inte Brynäs hade tagit fram en retro tröja om inte Frölunda till exempel gjort det innan. Sen har Frölunda kopierat väldigt mycket från NHL som inte är bra som dom ÄR först med som jag hoppas ni slipper. Bland annat man ska vifta med handdukar... osv.. Massa NHL inspirerande jippon. Jag vet inte om det införst i hela elitserien att man presenterar första andra och tredje stjärnan efter varje match. Det gäller nog bara Frölunda men det gör man här. Utser första andra och tredje frölunda"stjärnan" av modell NHL.

Ni kanske vill kopiera mer?... Gör inte det.
Kommentera

Sv: Första klubben?
Huge: Ja... Men Wennman målar in sig i ett hörn när han tar fram att NHL är förebilden och att man ska göra som dom osv.. Det är PRECIS vad Frölunda gör. Men Wennman glömde väl den här tröjan som för övrigt samma säsong röstades fram i hans egen tidning till Elitseriens snyggaste.
Kommentera

864192 · »