Frölunda HC

60362 inlägg · 3398 ämnen

Oduya till Frölunda?

« · 562311 Till forumet


Oduya till Frölunda?
Enligt uppgift i Aftonbladet skall Djurgårdens Jonny Oduya vara på väg till Frölunda. Vad är det som händer egentligen?
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Danne_l: Det ska göra ont att möta Oduya och Niemi...

Frölunda jagade honom för ett tag sedan minns jag - innan han gick till Djurgården. kanske ser man chansen nu. Muskler - muskler och lite mer muskler och lite mer elakhet.

Jag njuter.

Helt plötlsigt måste man ändra sin inställning radikalt. Nu gäller det att stödja Oduya och Salo hehe.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?

Dragan 2k:

Låter som att Frölunda kommer hamna i topp av busligan helt plötsligt. Johnny Odågan har ungefär lika mycket att göra på en hockeyplan som en elefant har att göra i en porslinsbutik.

Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Poffa: (Nu är jag DIFare, men ändå)

Ujujuj, du har verkligen inte tittat på Johnny som hockeyspelare, utan stirrat dig blind på uppförstorade mediahändlser.

Han är nog den spelare jag MINST vill ska lämna DIF. En fantastiskt skicklig back som sällan eller aldrig gör några misstag i egen zon. Tuff och lojal.
Det är inte för inte som han är jagad av 6 klubbar i serien (+Lausanne).

Han kan verkligen spela hockey och är ett föredöme på isen då det gäller att stå upp för sitt lag. En drömspelare i egna laget och mardrömmen om man har honom mot sig.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?

fd skuggan:

Det är ju din åsikt. Själv så ser jag massor med regelvidrigheter, mest där han bara är dum. Sällan eller aldrig gör misstag vet jag väl inte heller. Har sett flertalet matcher med grova missar i egen zon från Odågans sida.

Lustigt nog så vet jag faktiskt TVÅ Djurgårdare som tycker ungefär likadant. Oavsett vilket så fortsätter jag hävda att han inte är en spelare jag skulle vilja ha i mitt eget lag.

Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Det blev nåt fel i min webbläsare, fd skuggan:
Den skrev "ett föredöme på isen" där du pratade om Oduya.

Jag bootar om Internet.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
fd skuggan: Oduya gör aldrig några misstag i egen zon? Är det något som är Odyas brist så är det väl det defensiva spelet... och tro mig, jag går INTE på några "uppförstorade mediahändelser", jag såg honom redan när han spelade i Hammarby och jag såg honom en hel del på tv i vintras (jag ser i princip alla elitseriematcher som sänds på Canal+ samt en del på Säsongskortet). Visst, han blev bättre mot slutet av den här säsongen och i slutspelet var han ganska bra så kan han stabilisera sig på den nivån blir han en bra spelare, men jag anser inte att han är annat än en rätt medioker elitserieback än så länge.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
fd skuggan: Visst han är tt stort föredömme på isen när han ger sej ut på jakt efter specifika spelare. Säkert.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Dragan 2k: Salo OK.... Odågan.... nej tack. Trodde Salo var lågt men Odågan e klart värre för Salo att framstå som en drömvärvning.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
mok: Vi får ju inte glömma att Frölunda har plockat till sig en av dom spelarna som varit avstängda längst av alla i elitserie sammanhand.
Alavaara tyckte man ju inte var riktigt klok när han spelade uppe i Modo. Men har vi sett att han tappat allting och dragit på sig matchstraff i Frölunda tröjan. OM dom värvar Oduya så tror jag han inser att han inte skall sitta i utvisningsbåset hela tiden. Utan kommer att skärpa till sig.

Frölundas tid av skumma värvningar är väl förbi ?
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
mok: Nåt har blivit fel. Jag har aldrig känt så här under tidigare silly seasons. Nu kommer det ena konstiga efter det andra. Kanske är det så att vi hade det allra bästa som går att få tag på förra året? Nu får vi vänja oss vid alldaglia spelare i framtiden. Men det känns tungt...
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
darktroll: Visst Alavaara har en tung avstägning bakom sej men svårt att jämföra ett utbrott med massa dåraktigheter på isen. Sen vad gjorde Alavaara som var så hemskt? Jo åkte på domaren om jag minns rätt, visst man skall inte göra det men från det till att jaga spelare på isen är det skillnad tycker jag. Trodde oxå att Frölundas tid med skumma värvningar är förbi men det kan vi återkomma till efter säsongn.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
mok: Jag tror att Djurgården har en annan mentalitet än vad frölunda har angånende tjuvnyp på planen. Per ledin hade väl en gås oplockad med hela Djurgården. Sedan tog väl Oduya på sig rollen som rättskipare.

Men jag hoppas att han inte fortsätter med sånt trams utan rättar in sig i ledet och spelar hårt och juste. Han har ju ett bra slagskott till och med. Plus för storleken. Det enda negativa ( ett stort sådant ) är hans besök i utvisningsbåset.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
darktroll: Givetvis är det som du säger men han tillbringar ändå mycket tid i ytvbåset sen tycker jag inte han är tillräckligt bra helt enkelt.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
mok: Vi har blivit väldigt fina i kanten när det gäller vilka vi kan tänka oss att se i frölundas dress. Vi har haft enorma talanger som har tagit plats i laget. Men det är väl så att ledningen inte anser att dessa backtalanger som kommer upp inte riktigt är mogna så man sonderar väl den svenska marknaden efter lediga spelare. HAn är väl en medelmåtta i alla fall ingen stjärnback. Lite ungefär som alavaara eller tukio.

Så jag tycker han inte är så kass som alla vill påstå. Han måste ha rätt omgivning med. Inte massa torpeder och galna tränare ;)
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
darktroll: Rätt omgivning kan göra under. Sen Tuukio och Alaavra som du nämner tycker jag är stabila backar men jag anser bara att antingen skeppar vi in juniorer eller så får vi värva nån riktigt bra back. Kanske finns ont av dom men finns ju mängder av överblivna NHL spelare som måste vara bättre än Odågan. Sen kanske dom föredrar svenska spelare. Odågan skulle säkerligen inte göra bort sej i Frölunda men ser hellre någon annan.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
mok: Vi är nog överens. Men transatlantiska backar då har du den där mentaliteten som vi ogillar. Annars är det språk problem med tjecker eller slovaker då återstår bara finnar. För dom tänker nog på gruppen. Alla pratar väl svenska förutom Pluss som dom får tolka åt.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
darktroll: Gick inte Plus på svenska kurs eler nått? Så han kanske klarar sej han med :)
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Niemi, Sundin, Alavaara och nu Oduya om han skriver på, lätt Elitseriens elakaste försvar, Kåberg å Co kommer ju flyga som vantar in i plexit i vinter.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
mok: Kommer bli annorlunda i vf, tränarna i vf dem senaste åren har varit väldigt disiplinerade, tillskillnad mot wikegård som uppmuntrade våld.

"Oduja" kommer att bli en tillgång, om fallet är annat blir han petad, har en tillräckligt bred trupp för det.

Sedan kan man ju inte direkt påstå att Salo var en långsiktig lösning. Personligen så tror jag att vf gjorde en "hv" dvs att sväva på molnen lite för länge innan man började spika truppen för nästa säsong. Salo är inget annat än en "nödlösning", Ahdrian berättade ju också att han frågat salo om potentiella målvakter, när han plötsligt berättar att han var intresserad.

Dock, skulle det gå vägen till ett nytt sm-guld, så borde dem ge salo bragdguldet.

ps har räknat ut att vi kommer få göra minst 4 mål i varje match för att vinna matcher, då salo brukar släppa in 3 puckar per match.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Crazyhorse: Tja, Sandberg släppte ju in fem mål i dagens match i varje fall. Märklig matchutveckling, 3-0 till Frölunda efter första perioden hämtas ikapp och FBK går förbi till en 5-3 seger.

Var det en rättvis FBK-seger?
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Paddan: Det måste man nog säga. Men då ska det ändå fram att Frölunda spelade utan Oduya, Salo, Jonas Johnsson, Ronnie Sundin, Anton Axelsson, Sebastian Karlsson som alla ingår i A truppen.

Laget kompletterades av träningssparrkillen Likit Andersson, juniorerna Mattias Porseland, Johan Olsson, Kiril Starkov samt superdansken Morten Madesen.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Dragan 2k: Håhå, så både Oduya och Salo nämns före gamla guldhjältar som Ronnie Sundin och Jonas Johnsson helt plötsligt? Lite kul, med tanke på hur det låtit nu senast, men ja, ja ;-)
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Kul nyförvärv, Salo och Oduya.
Om Oduya, så tror jag att han vill utvecklas som spelare(har han själv sagt ju), inte som boxare.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Dragan 2k: "Spelade utan Oduya", tja det är väl lika bra att ni vänjer er vid de tre orden redan innan säsongsstart ;)

Men resultatet brukar ju inte vara så himla viktigt i träningsmatcher, försöker man i varje fall att intala sig.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Paddan: Att slå VF är lika roligt oavsett det är träningsmatch eller inte. Rami Alanko stor matchhjälte i ett starkt FBK i en småful match.

Färjestad-Frölunda 5-3 (0-3, 3-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (08:12) Antti Jussi-Niemi (Jan-Axel Alavaara), spel tre mot fyra, 0-2 (10:18) Mattias Porseland (Arto Tukio), 0-3 (17.38) Lou Eriksson (Tomi Kallio).


Andra perioden: 1-3 (02:58) Fredrik Eriksson, spel fyra mot fem, 2-3 (04:11) Johan Olsson, 3-3 (12:37) Rami Alanko (Jesper Mattsson, Radek Hamr), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4-3 (05:37) Rami Alanko (Jonas Frögren, Jesper Mattsson) spel fem mot fyra, 5-3 (13:30) Jonas Höglund (Stefan Erkgärds), spel fem mot fyra.


Skott: 34-41 (12-18, 13-14, 10-9)
Utvisningar: FBK 16x2 FRÖ 13x2 1x10
Domare: Markus Vinnerborg
Publik: 940 (fullsatt)
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Svanru:

Tja, det var ju kul att vi fick vara med och leka lite.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Danne_l: Vi måste glädjas åt allt :-9, Skillnaden mellan SM final kontra Lysekil (där silla går till) är väl marginell.
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Svanru:

Ja du har helt rätt. Vad är en sm-final mot en vänskapsmatch en vecka in på isträningen? Jag ser ingen som helst skillnad, lovar:)
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Danne_l: Jag tänkte på en sak ni har Salo i målet vi kanske borde prova med S Holm. Jag lovar att Stefan hoppar högre :-)
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Svanru:

Hehe, den var nästan bra:)
Kommentera

Sv: Oduya till Frölunda?
Svanru: Den var faktiskt asrolig svanru:-)
Kommentera

« · 562311