Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #783806

Sv: Lillis, vara eller icke vara?
General_Moisio: Jag tror det är lite naivt att tro att det är Joels uttåg ur laget som orsakat dessa problem. Vi hade även problem i fjol dock tog man inte lika allvarligt på det känns det som.

Hade vi inte gått till final hade vi nog sett en del förändringar i föreningen redan i år och vi hade kanske inte dragits med de problem vi har nu.

Med problem menar jag att man inte lyckats knyta upp spelare på backsidan som vi var tvungna att ha. Enligt ett uttalande för Lillis för ett tag sedan han man inte scouta ordentligt vilket enligt min åsikt låter väldigt besynnerligt.

Man lyckades inte heller knyta upp en bättre målvakt än Salo trots att man haft tid. Han gjorde ett bra slutspel visst men var alldeles för ojämn under serien för att man ska vara riktigt nöjd.

Dessutom har väl förstakedjan haft en hierarisk roll i föreningen som gör att man har värvat spelar för 2-4 formationerna och vilka spelare är intresserade av det - nu pratar jag om klassspelare.

Samtidigt såg vi även ifjol tendenser på en feghet i att låta juniorer som kanske skulle slussats in på ett bättre sätt. Vem vet kanske hade Starkov och Madsen kunnat bidra med kreativitet i dagens Frölunda istället för att dominera i sina respektive juniorligor i Nordamerika?

Who knows. Men med Bäckman vid rodret känns det bättre. En tränare som kan i sina bästa stunder få vilken spelare som helst att offra sig hänsynslöst för laget. Bara att hoppas att han lyckas med det.

Kvaliten finns i laget dock i mer begränsad form än i fjol men klarar vi av att fixa oss ur detta finns det stora möjligheter att vi blir farliga.

Dock känns det som backsidan måste kompletteras och det hoppas jag att man snart kan fixa.

För övrigt är det inne med långa inlägg - jag bidrar med mitt.
Kommentera