Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #938906

Sv: SSK - VF
rackham:

"Javisst finns det ett värde i att spelare som fostrats i en förening kan fortsätta som ledare på ungdomssidan. Men jag tänker att det nog mer handlar om fostran i pojk- och flickåren snarare än från den elitinriktade juniorverksamheten där spelarna ofta kommer från andra klubbar än elitföreningen."

Jag tror det här ser lite olika ut beroende på var i landet man befinner sig. Sanda har endast 5 öppna platser per läsår, vilket innebär att HV alltid har över 80% egna produkter på hockeygymnasiet. Utvecklar man detta kring lagets profil, så har nästan alla någon form av anknytning till laget, släkt, vänner, grannar, jobbarkompisar. Det finns nästan alltid någon i ens närhet som på något sätt är engagerad kring spelare eller ledare i ungdomsverksamheten.

Vet egentligen inte varför vi diskuterar det här, då vi är i stort sett överens om att det inte varit bra och ungefär också är samstämmiga i hur det här skall utvecklas?

Jag vet inte riktigt hur du hade tänkt dig? Skall J20-lagen spela i Div. 1 istället för SuperElit. För att jag skall tänka mig att det lyfter till nya nivåer så skulle ju lagen i så fall vara mixade. Typ, hälften seniorer och hälften juniorer i befintliga lag. Fast då är vi i det läget att halva lag slås ut redan efter J18.

I förhållandet Frölunda-Borås, finns det ju ännu inga långsiktiga slutsatser att dra. Och är det någon som har koll på vilken utveckling FBK-Bofors-Skåre har givit till skillnad mot deras tidigare lag i SuperElit? Och hur långt kan man dra ett långsiktigt samarbete. Antag att Borås kommer att nå KS i framtiden och börjar brottas med problemet att deras egna juniorer kommer på mellanhand?

HV skall nu försöka att få upp HC Dalen i ettan, för att på ett förtjänsfullt sätt kunna lufta sina egna juniorer i Div. 1 vid behov. Nu vet jag inte riktigt om detta är bästa platsen för de allra talangfullaste juniorerna att vara på. Fast om nu en och annan gammal spelare får för sig att också varva ner i Dalen (vilket de gjorde förr om åren), så kan man kanske plötsligt ha ett lag för allsvenskan. Och är det något som vi på sikt är betjänta av, rena farmarlag i den näst högsta divisionen?

Annars är det förmodligen så att vi randas en ny guldålder då det gäller att spela in juniorer/yngre spelare i ES de närmaste 5 åren. Inte för att det direkt hänt så mycket inom juniorverksamheterna, utan för att kullarna 89-93, samtliga tillhör de 10 största i efterkrigstid. Man har alltså en bredd som rimligtvis borde ge en elit som ligger en bit över vad vi sett senaste decenniumet.

Därefter kommer några tyngre år. 98:orna och 99:orna är de minsta sedan folkräkningen började för över 150 år sedan. Och plötsligt finns inte längre det behov som känns som störst idag.

Flexibilitet-Individuell anpassning-Regional J20 (för att på sikt fånga upp så många som möjligt)
Kommentera