Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

SSK - VF

943937 · » Till forumet


Sv: SSK - VF
rackham:

Först och främst ett stort tack till dig som är benägen att diskutera lite "ytligare" saker än det egna lagets nuvarande situation. Det här "tjafset" ger en nostalgiska vibbar...ungefär hur det var här för 4-5 år sedan.

Däremot tycker jag inte att ditt resonemang håller. Div. 1-lagen räcker inte till om vi lägger ner J20. Möjligtvis slukar de 10 spelare per lag första året, men det finns inte en chans i helvetet att det fortsätter på det viset.

Redan för 10-15 år sedan uppmärksammades problemet i TV-Pucken, där ungarna födda mellan januari-juni var överrepresentarade. Jag vet att Huddinge gjorde om sin ungdomverksamhet utifrån dessa premisser för ett antal år sedan. Någon utvärdering har jag dock inte tagit del av. Däremot ser man att problemet eskalerar både det gäller J20 som Elitserien. Alltså, problemet har förvärrats, trots att vi var medvetna om det redan för ett decennium sedan. Det du då förespråkar anser jag kommer att förvärra läget än mer och kommer dessutom att kräva än mer importer för säkerställa kvaliten i ES-lag sett under en längre period.

Dessutom är utgångspunkterna så olika. Förrutom Stockholm borde, distrikt som Småland, Dalarna, Göteborg, Skåne och Västerbotten i stort sett vara självförsörjande när det gäller rekryteringen till deras Elitlag. Här kan man verkligen se skillnaderna om man vill.

Det skulle vara en katastrof att sänka "utslagningen" till J18 i dessa distrikt. Kanske inte när det gäller standarden på vårat J20-landslag i VM, men på sikt om vi vill ha ett svenskare ES. Det som egentligen styr det beror mest på hur slagkraftiga årskullarna är. Och länder som Kanada, USA, Ryssland och Tjeckien kommer alltid att ha en större bredd än oss att välja ur.

Därför förespråkar jag hellre att man gör som i Nordamerika. Höj åldern till 21. Söder om mälardalen finns det all anledning till att fortsätta med J21, naturligtvis ihop med så breda samarbeten som möjligt.

Däremot finns det väl all anledning att lägga ner den här verkamheten norrut. Borde inte de egentligen satsa på U-lag som istället spelar i de regionala Div. 1-serierna?

Och jag menar det distriktet som laget du har dina sympatier hos, har ju väldigt liten fördel av eran egna juniorverksamhet, åtminstone i längden?

FBK jublar just nu över sin "juniorsatsning" på den egna hemsidan. Det är ok...men vad jämför man med...draftranking? Jag är ju helt övertygad om att FBK:s J20 producerade mer ES-spelare under andra perioder, bla. 78-82 och 94-98 än man gör nu. Och vad är det som säger att dessa spelare som nu är så högt rankade, inte hade varit det om FBK hade haft kvar sitt lag i J20?

Det största problemet är något jag skrev om från början. Div. 1 håller inte måttet. I dagsläget blir man överkörda av J20 SuperElit-lagen.

Vi borde ha en ES med 10 lag, likaså med AS. Därunder 4 Div. 1-serier med 10 i varje. Liksom J20 och U-lag efter behov.

De största problemen som jag ser det,är att redan idag har vi en stor utslagning bland spelare som är födda andra halvåret.

Det svenska seriesystemet är allt för vidlyftigt. Div. 1 är i det stora hela allt för dåligt för att fostra spelare till J20-landslaget och är i längden ännu sämre när det gäller att fostra ES-spelare.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Et tu Brute:

"Jag vet inte riktigt hur du hade tänkt dig? Skall J20-lagen spela i Div. 1 istället för SuperElit. För att jag skall tänka mig att det lyfter till nya nivåer så skulle ju lagen i så fall vara mixade. Typ, hälften seniorer och hälften juniorer i befintliga lag. Fast då är vi i det läget att halva lag slås ut redan efter J18."

Nej, spelarna skall förstås spela i seniorlag annars får de ju inte den utbildning de behöver.
När det gäller utslagning tror jag inte vi behöver vara speciellt bekymrade över det. Det finns gott om plats i diverse seniorlag som spelare får plats i efter J18. Att ha en tröst- och avvecklingsperiod i två år i J20 är ingen betjänt av, speciellt inte som det är en skyddad verkstad relativt det spel de borde utsättas för och reagera på samt den mentala utmaningen som finns i hocket där det gäller nåt.


"I förhållandet Frölunda-Borås, finns det ju ännu inga långsiktiga slutsatser att dra. Och är det någon som har koll på vilken utveckling FBK-Bofors-Skåre har givit till skillnad mot deras tidigare lag i SuperElit? Och hur långt kan man dra ett långsiktigt samarbete. Antag att Borås kommer att nå KS i framtiden och börjar brottas med problemet att deras egna juniorer kommer på mellanhand?"

Så länge det finns en win-win situation klarar sig ett samarbete. Jag tror inte på ett rent farmarlagsföhållande. Det förlorar farmarlaget på. Det är mycket bättre att det finns samarbete mellan fler föreningar och det gör också att rätt spelare kan hamna på rätt plats baserat på deras utvecklingsbehov.
FBK tror bevisligen på sin modell och det är väl det som är poängen, är man nöjd med sitt upplägg är det bara att köra på. Men alltför få ifrågasätter sin egen spelarutvecklingsverksamhet.

"Annars är det förmodligen så att vi randas en ny guldålder då det gäller att spela in juniorer/yngre spelare i ES de närmaste 5 åren. Inte för att det direkt hänt så mycket inom juniorverksamheterna, utan för att kullarna 89-93, samtliga tillhör de 10 största i efterkrigstid. Man har alltså en bredd som rimligtvis borde ge en elit som ligger en bit över vad vi sett senaste decenniumet."

Det är nog inte så enkelt även om det låter hoppfullt. Våra kära klubbar har ju en förkärlek att värva mediokra utlänningar istället för att jobba med egna unga spelare.
Spelarutveckling tar tid och kostar pengar.
Det är enklare att köpa nån via nätet och agenter går det ju 13 på dussinet...

"Flexibilitet-Individuell anpassning-Regional J20 (för att på sikt fånga upp så många som möjligt)"

Ja, är det egentligen intressant att fånga upp så många som möjligt?
Runt föreningen (publik osv), ja.
Spelare, njae... hellre rätt spelare då.

Scouting, Et tu brute...
Spelarutveckling...
Bryt gamla mönster...
Kommentera

Sv: SSK - VF
rackham:

"Javisst finns det ett värde i att spelare som fostrats i en förening kan fortsätta som ledare på ungdomssidan. Men jag tänker att det nog mer handlar om fostran i pojk- och flickåren snarare än från den elitinriktade juniorverksamheten där spelarna ofta kommer från andra klubbar än elitföreningen."

Jag tror det här ser lite olika ut beroende på var i landet man befinner sig. Sanda har endast 5 öppna platser per läsår, vilket innebär att HV alltid har över 80% egna produkter på hockeygymnasiet. Utvecklar man detta kring lagets profil, så har nästan alla någon form av anknytning till laget, släkt, vänner, grannar, jobbarkompisar. Det finns nästan alltid någon i ens närhet som på något sätt är engagerad kring spelare eller ledare i ungdomsverksamheten.

Vet egentligen inte varför vi diskuterar det här, då vi är i stort sett överens om att det inte varit bra och ungefär också är samstämmiga i hur det här skall utvecklas?

Jag vet inte riktigt hur du hade tänkt dig? Skall J20-lagen spela i Div. 1 istället för SuperElit. För att jag skall tänka mig att det lyfter till nya nivåer så skulle ju lagen i så fall vara mixade. Typ, hälften seniorer och hälften juniorer i befintliga lag. Fast då är vi i det läget att halva lag slås ut redan efter J18.

I förhållandet Frölunda-Borås, finns det ju ännu inga långsiktiga slutsatser att dra. Och är det någon som har koll på vilken utveckling FBK-Bofors-Skåre har givit till skillnad mot deras tidigare lag i SuperElit? Och hur långt kan man dra ett långsiktigt samarbete. Antag att Borås kommer att nå KS i framtiden och börjar brottas med problemet att deras egna juniorer kommer på mellanhand?

HV skall nu försöka att få upp HC Dalen i ettan, för att på ett förtjänsfullt sätt kunna lufta sina egna juniorer i Div. 1 vid behov. Nu vet jag inte riktigt om detta är bästa platsen för de allra talangfullaste juniorerna att vara på. Fast om nu en och annan gammal spelare får för sig att också varva ner i Dalen (vilket de gjorde förr om åren), så kan man kanske plötsligt ha ett lag för allsvenskan. Och är det något som vi på sikt är betjänta av, rena farmarlag i den näst högsta divisionen?

Annars är det förmodligen så att vi randas en ny guldålder då det gäller att spela in juniorer/yngre spelare i ES de närmaste 5 åren. Inte för att det direkt hänt så mycket inom juniorverksamheterna, utan för att kullarna 89-93, samtliga tillhör de 10 största i efterkrigstid. Man har alltså en bredd som rimligtvis borde ge en elit som ligger en bit över vad vi sett senaste decenniumet.

Därefter kommer några tyngre år. 98:orna och 99:orna är de minsta sedan folkräkningen började för över 150 år sedan. Och plötsligt finns inte längre det behov som känns som störst idag.

Flexibilitet-Individuell anpassning-Regional J20 (för att på sikt fånga upp så många som möjligt)
Kommentera

Sv: SSK - VF
Et tu Brute:


- Ekonomisk katastrof
Ja, verkligen.

- Mervärde
Javisst finns det ett värde i att spelare som fostrats i en förening kan fortsätta som ledare på ungdomssidan. Men jag tänker att det nog mer handlar om fostran i pojk- och flickåren snarare än från den elitinriktade juniorverksamheten där spelarna ofta kommer från andra klubbar än elitföreningen.

- 16 och 17 åringar
Jag tycker det är ännu värre om 16 eller 17-åringar skall spela i en serie där de icke talangfulla 20-åringarna spelar. Vad finns det då att lära? Visst fysiskt starkare och högre tempo, men det lär aldrig avgöra en match. Det gör däremot spelförståelsen och förmågan att växla tempo i spelet (i juniorhockeyn är det mer fråga om flipperspel i högsta möjliga tempo) och inte minst neråt i tempo.
Flera lag har visat att unga spelare tar en plats (se på målvaktssidan och tex några av TV-pucksspelarna som redan har provat på/spelat in sig i Elitserien) och det visar att något positivt är på väg inom svensk hockey.

- Flytta spelare
Nä, visst är det viktigt med skol- eller yrkeserfarenhet. Det gör att det finns förutsättningar för att växa som individ och på köpet bli en hockeyspelare som har annat på hjärnan än puck och klubba.
Lösningen heter såklart samarbete. Samarbete med geografiskt närliggande seniorföreningar så att skolgång m.m. kan fortsätta enligt individuell planering.

- Strul
Det finns alltid utrymme för alternativa vägar. Den står och faller inte med SuperElit, tvärtom. Ett skrotat SuperElit skulle minska stressen eftersom det då finns fler alternativa utvecklingsvägar och genom att fler unga spelare inte skulle behöva känna sig tvingade att välja en ES- eller Allsvensk förenings juniorverksamhet för att komma ifråga för hockeygymnasium, TV-pucken, regions- och landslag samt i förlängningen chansen att spela på elitnivå.

- Sena debuter
Hela Sverige är full av hockeytalang. När våra klubbar inser det och bemannar scouting- och spelarutvecklingsavdelningarna lär fler late bloomers komma fram... och vi kanske slipper de här mediokra utlänningarna med dyra kontrakt.

- Elitistiskt juniortänkande
Fyra år som junior i en elitförening är mer avveckling än utveckling eftersom många likriktas och tappar den profil de har med sig från början pga många resultatfixerade tränare som har en heltidsanställning att försvara.

- Flera vägar och förhindra utslagning
Håller med! Desto fler vägar, desto bättre!
Desto fler svenska spelare, desto bättre!

Lägg ned SuperElit och satsa pengarna på bättre scouting och bättre stöd till de alternativa föreningarna och lagen.

Frölunda - Borås, är ett exempel!
Färjestad - Bofors - Skåre ett annat...
Kommentera

Sv: SSK - VF
rackham:

Ja, ett mer regionalt system för J20 vore att föredra och istället satsa på ETT rikstäckande J18.

Jag var med och tittade på kostnaderna för ett SuperElit-lag för ett par år sedan. Faktum då var att man omsatte ungerfär lika mycket som ett genomsnittligt allsvenskt lag. Skillnaden är dock att ett allsvenskt lag har diverse inkomster, i form av publik och sponsorintäkter, som SuperElit-laget aldrig kommer i närheten av.

Så rent företagsekonomiskt är det en katastrof, om man skulle räkna på vad det har kostat per producerad egen produkt i ES.

Däremot finns det ett mervärde som är svårt att räkna i pengar, iaf i Jönköping, då i stort hela ungdomsverksamheten rekryterar ledare från just densamma och då får man klubbhjärtat på köpet och grabbar som vet vad som krävs, även om de nu själva, alla gånger, inte nått ända fram.

Kring dina frågor reflekterar jag väl närmast på den om 16 och 17-åringar i en serie för de som är 20. Även om nu dessa 20-åringar inte alls är så talangfulla, så besitter de ändå oftast en fysik och taktisk skolning som är utvecklande, för de som just lämnat A och B-hockeyn bakom sig. Men som sagt det är inget de skall köra fast i för flera år framåt.

Sedan är det ju inte alltid helt lätt att flytta på folk som är 18, 19 år gamla, då de som oftast är knytna till ett hockeygymnasium. HV sätter studierna främst, så g i kärnämnena och en relativt hög närvaro är ett måste om man inte vill sparkas ut.

En något strulig Johan Franzén kom till Sanda Hockeygymnasium som 17-åring. Han mer eller mindre sparkades ut efter endast någon månad. Som sistaårsjunior spelade han Div. 3-hockey för Boro. Först som 22-åring debuterade han i ES. Hade sedan inga större problem med att ta en ordinarie plats i Detroit som 26-åring.

Ulf Söderström debuterade i ES som 27-åring och vann dess poängliga året senare.

HV:s Stefan Pettersson debuterade i Allsvenskan först som 23-åring.

I detta skulle man kunna se ytterligare ett problem i ett allt för elitistiskt juniortänkande. Duger du inte för seniorhockeyn (på elitnivå) som 18, 19-åring, kvarstår ett tämligen urholkat eller närmast nedlagt J20?

Så det måste finnas fler vägar (för individen) och man måste också förhindra en allt för tidig utslagning. Johan Franzén, Ulf Söderström och Stefan Pettersson har ju inte direkt glatt hockeysverige som juniorer. Ändå blev de habila eller till och med väldigt lyckadede ES-spelare. Och liksom grundtanken med fler egna produkter/juniorer i lagen tilltalar oss, så känns det också jävligt bra med ett så svenskt ES som möjligt?
Kommentera

Sv: SSK - VF
Et tu Brute:

Nä, visst kan man spela J20-serier i breddsyfte, men de få som har en adressetikett till Elitserien och Allsvenskan kastar bara bort sin tid genom att spela i SuperElit (fjolligt namn förresten) istället för seniorhockey.
Redan efter ett eller två års spel i J18 står det rimligt klart vilka vägar en spelare bör ta.
Visst piskade (piskar) många SuperElit-lag Div 1 motstånd.
Det finns några intressanta aspekter...

SuperElit-lagen fysar 10 pass i veckan och maler ner Div 1-lagen över 60 min genom ett högt tempo.
Sätter du enskilda juniorspelare från SuperElit-lagen i ett Div 1-lag har de svårt att hävda sig.

Summa sumarum...
Spelet i juniorligorna är ljusår ifrån det spel som samma spelare sedan skall behärska när de skall spela i Allsvenskan och/eller Elitserien.

Några frågor:

- Varför utbilda lärlingar bland lärlingar när man kan utbilda dem bland erfaret yrkesfolk?
- Vad är vitsen med att investera i något som inte betalar sig (få kommer fram via juniorhockeyn)?
- Varför spela 16- och 17 åringar i en serie för 20 åringar, där de äldsta inte har nåt att lära ut?

Svaren på de frågorna passar väldigt väl in med dina tankar om att vårda individen istället för att vinna med laget till ingen nytta genom att hålla kvar spelare i lagen istället för att släppa dem vidare till nästa spelnivå.

Skrota SuperElit!
Kommentera

Sv: SSK - VF
rackham:

Det är väl inte riktigt så enkelt. Vet inte om du menar att man skall lägga ner J20-hockeyn för gott eller om du bara menar J20 SuperElit i dess nuvarande utformning?

Inför förra säsongen mötte en hel del J20-lag, lagen från Div 1. på försäsongen. Minns jag inte helt fel vann J20-lagen samtliga matcher. Det var iaf inte många matcher som de förlorade

Så att spela J20-lagen i de nationella seniorserierna behöver ju inte betyda någon markant skillnad då det gäller utveckling gentemot hur det ser ut i SuperElit.

Sedan är det väl också så att SuperElit är den bästa utvecklingsnivån vi har för våra bästa 16 och 17-åringar?

Det handlar väl mer om att man måste vårda individen bättre om vi vill se fler egna produkter eller unga svenska spelare i ES.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Et tu Brute:

"Som potentiell utvecklingsscen för blivande ES-spelare känns den dock tunn. Speciellt för våra allra bästa 18 och 19-åringar."

Ja, det var liksom det som var poängen...
Varför satsa på en serie som inte är den bästa vägen för talangerna...?
Kommentera

Sv: SSK - VF
Bengt: Mixen av spelare i Frölunda nu är nog ganska god skulle jag tro.Bara för att vi torskat 4 matcher på raken varav iaf 2 av dessa var OK förluster på bortaplan behöver man inte såga VF totalt. Hur är harmonin i FBK när man sparkar en tränare när man ligger 5a eller vad dom nu låg i tabellen? Känns mer underligt men ingen idee att bråka med FBK maffian. :)

Sen detta med juniorer. Frölunda hade ju enj lyckad tid när Tolsa, Kahnberg, Lundqvistarna kom men att finna spelare av deras kaliber kan vars svårt. Och när ambitionerna sedan höjs kan man inte slussa in lika många juniorer längre. LIte synd men oxå förståeligt. Frölunda har som ni säger många bra juniorer och dom kan ju aldrig ta hand om alla själva. All slussa in juniorer i laget och sikta på topp 4 i ES är ingen lätt mix.
Kommentera

Sv: SSK - VF
rackham:

Vi skall absolut inte skrota något J20. Eller, låt det vara upp till lagen att bestämma det själva.

I HV:s J20 kommer det en och annan "late bloomer" som spelar fullt ut. Oftast räcker det dock inte till mer än en plats i något mediokert allsvenskt lag.

Däremot finns det väl idag inte en enda ungdomsledare inom klubben som inte spelat J20 för HV. J20 är ju också moroten för dem i ungdomslagen och J18. Det är ju här den riktiga klubbkänslan finns och föds.

Som potentiell utvecklingsscen för blivande ES-spelare känns den dock tunn. Speciellt för våra allra bästa 18 och 19-åringar.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Et tu Brute:

Typ skrota J20 och låt dem spela seniorhockey tidigare...
Kommentera

Sv: SSK - VF
Bengt:

För mig känns det snarare som att det är det stora antalet högpresterande juniorer som blivit problemet.

Frölunda har till och från under hela 2000-talet sopat rent i J20 SuperElit. Man har helt enkelt varit för bra för denna serie. Många av dessa spelare skulle på ett tidigare stadium slussats ut i seniorhockeyn utanför Frölunda. För att sedan plockas tillbaka när de är flygfärdiga på riktigt.

Nu har man en föråldrad stomme av "äkta" 031:or, medans de yngre verkar vara en förlorad generation, trots att de dominerat svensk juniorhockey.

Och det är väl just det här som man måste backa upp inslag av legoknektar med. Grabbar från stan, som vet vad som krävs och som känner lite mer för just det klubbmärket.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Et tu Brute:

Helt rätt resonerat, men det som är extremt viktigt när man värvar etablerade spelare är att se till personen och inte bara till meriterna. Den stora risken är ju att det inte blir harmoni i laget pga att legoknektarna inte passar ihop. Det finns ju ett flertal exempel på det.

Lite tycker jag att VF är inne på den vägen. Det känns inte riktigt som en bra mix av spelare. Men vad vet jag, blott en simpel FBK:are... :-)
Kommentera

Sv: SSK - VF
Et tu Brute: Så är det ju. Nackdelarna kommer framöver....
Kommentera

Sv: SSK - VF
Bengt:

Det här är svårt. Talangfulla juniorer vinner inga SM-guld. Att spela in mer än en junior per säsong innebär att man byter ut halva laget under en 5-årsperiod. Avsaknad av kontinuitet vinner inte heller några SM-guld.

Legoknektar är ett säkrare kort...fast det borde inte vara så :-)
Kommentera

Sv: SSK - VF
I mitt tycke så har VF fallit tillbaka in i sina gamla 90-talssynder, dvs att värva för många legoknektar istället för att lyfta upp de bevisligen mycket talangfulla juniorer som huserar i j-lagen.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Friman SR: Kris? Ännu vill jag knappast tala om det specieltl inte när man har föregående säsong i minnet ännu. Nejdå nu vet vi iaf att vi kan prestera även om det vart dystert i 2 av dom senaste matcherna.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Klinth:
Vi kommer ut som ett nytt lag efter uppehållet. :)
Kommentera

Sv: SSK - VF
Friman SR: Kris är väl lite väl kraftigt, men det ser ju inte toppen ut om man säger så :-)
Kommentera

Sv: SSK - VF
Friman SR:

Ja kris har vi ju aldrig vart med om tidigare. Bara 12 år ungefär;)
Kommentera

Sv: SSK - VF
Härligt med lite rörelse och debatt på denna sida så det inte bara bra blir ett jävla tjöt och dealande om resultat i någon tävling där ändå dess experter blir förlorarna till slut...hihi...

Lite kul att vara i lite kris va????

Nä, jag begriper det inte är så kul. Men det livet ska levas så oxå och man blir så etter starkare sen när det väl går bra sen....;-)

Gaska upp Er...
Kommentera

Sv: SSK - VF
Danne_l: Det är ju egentligen Kahnberg som vi har just nu. Och om vi kan "omformattera" Fabricius, Plüss, Kallio osv till en äkta Frölundait då som man gjort med Sundin. Ta hem Frölundalirare som är bra och i andra klubbar i ES, men de är få, och inte så bra heller... Typ Tolsa.

Jävlarannamat saknas, förmågan att kriga sig ur en svacka... Hur ofta säger man inte att vilja slår klass???
Kommentera

Sv: SSK - VF
Danne_l: Pebben har ju ganska många år kvar där borta o om han spelar i VF har jag svårt o se han här i direkt många säsonger o Joel o Bäckman etc hoppas man på nått vis det dröjer innan man ser igen. Får unna dom lycka där borta :)
Kommentera

Sv: SSK - VF
mok:

Den dagen nämnda herrar lägger av är det nog till att hoppas att en eller två vänder hem från NHL. Exempelvis Pebben, Joel, Bäckman osv.
Kommentera

Sv: SSK - VF
rackham: Mycket att tänka på... ödmjukheten, kämpar andan har försvunnit från laget. Den tynade bort först med Lillis och nu med Bäckman som jag tror tyvärr är fel tränare för detta laget oavsett. Ser mest ut som många glider omkring o går det inte bra så ja inte anstränger dom sej mer direkt.

O hemska tanke nör Sundin, Johnson, Esa, Acke, Nicke o gubbarna lägger klubban på hyllan. Vem skall axla deras roller då? Vem står då för hjärtat i klubben? Dom inhyrda legoknektarna? Nej där kan vi verkligen få problem liksom FBK säkerligen kan få när Jönsso, Prestberg etc lämnar in.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Klinth:

Tror du är inne på nåt intressant där.
Ifrån min horisont ser det ut som att Frölunda är det lag i ligan som är sammansatt för lir. Det är ju lir 12044 vill se och det är det publiken betalar för. När liret inte fungerar, som det aldrig gör i 60 minuter, får de andra lagen lätt tag i de defensivt "vilsna" formationerna.
Andra lag har förmodligen inte lika hög högstanivå, men de (tänker framför allt på HV) har å andra sidan en jävla arbetskapacitet och hög lägstanivå.
Sedan är det såklart andra faktorer som påverkar också. Det är en lång transportsträcka och "ikonerna" (jämfr även FBK) har svårt att tända till på hösten.
Lite typiskt att det är de yngre som ligger i och försöker prestera i match efter match.

Sedan behöver man en tränare som kan mixa coolhet och krav.
En Evensson... = )

Boork och Bäckman m fl skall bara in under skinnet på spelarna hela tiden och då tappar spelarna inspiration.

Kjellgren & Ahdrian har en del att fundera på...
Kommentera

Sv: SSK - VF
Danne_l: Jo, men visst är det så, eller i alla fall så man hoppas att det ska vara... Problemet är väl att få de inhyrda revolvermännen att prestera. Deras lojalitet och vilja att offra sig ligger ju som sagt enbart i pengarna och möjligen sitt eget rykte. Dom kanske inte ger det där lilla extra. Sedan är det ju en del gammla gubbar i laget som tyvärr är på väg utför. Ackeström, Sundin, Johnsson, Esbjörs... Det är pensionsdags, och det krävs kanske slutspel för att de skall ge 100%

Kallio är ju vilse utan smörpassningarna från Andersson och Johnsson...

Kolla på Kahnberg, Fabricius och Pettersson, det är i princip bara dom som går för full maskin hela tiden...

Tja, det finns mycket att fundera på...
Kommentera

Sv: SSK - VF
Klinth:

Men något är ju ruttet. Jag menar på pappret så är laget bra, det var dom förra året också. Så varför lyckas det inte? Fel tränare? Bra spelare men fel mix? Allt skall inte behöva hänga på en kille som Niklas Andersson utan det finns andra spelare i truppen som borde kunna fylla luckan efter honom.
Jag har en teori om att man ger de här äldre spelarna i princip allt ansvar så när en eller två saknas faller allting. När laget är skadefritt sitter där tio man utan självförtroende som vet om att Niklas och kompani steker biffen. När nyckelspelarna saknas skall plötsligt de andra kliva fram, något de inte alls är vana vid. Det är då det smäller mot lag som SSK.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Danne_l: Tydligen ganska så svårt :-)

Nackdelen är väl att saknar man hjärta så spelar man inte på 100% hela tiden. Samma sak gäller motivation... Är det då "bara" pengar som skall stå för motivationen så är det nog svårt att få ordning på gossarna. Pelle är ju knappast känd för att lägga fingrarna emellan så... Det är nog där en sådan som Niklas Andersson är jätteviktig för lagmoralen. Sliter som en varg, har hjärta för klubben och respekt hos de högavlönade gossarna.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Klinth:

Hej, det är jag som är Egon!

Men hur svårt kan det vara att få ordning på 20 högavlönade pojkar som arbetar med att slå på en puck?
Kommentera

Sv: SSK - VF
Danne_l: Egon som du är så leker väl du med dom i sandlådan?!?

Nä, mer Glen i Göteborg, spotta i nävarna och jävlar anamma. Funkar inte det så får vi ringa in Finska föreningen och låta dom gorma "hakkapellitta och ei saa päitää" på våra finska försvarare så att det blir fart på isen. 12044 Pelle Bäckman från läktarplats. Gorma! Svarta ögon! Kriga för rätten att hyllas! Och snart så kommer nog resultaten våran väg igen. Det ser ju inte så illa ut om man ser till tabellen, och det är inte många poäng upp för att vara topp 3.

Framtiden ser ljus ut :-)
Kommentera

Sv: SSK - VF
Danne_l:
Vem startade slaktpatrullen???
Om jag minns rätt så var det inför Färjestads matchen å efter det har det ju gått bra... :P
Kommentera

Sv: SSK - VF
Klinth:

EFTERLYSNING!

Vart f-n tog slaktpatrullen vägen?
Kommentera

Sv: SSK - VF
mok: Det är bara att nöta försvarsspel och PP. Möjligen få lite mer fart på benen också, många backar ser sega ut...
Kommentera

Sv: SSK - VF
Dream Team: Det blev rejält du, rejält på tafsen...
Kommentera

Sv: SSK - VF
mok:
4 förluster på rad kan man ta ibland. Mora och Södertälje tycker jag har varit bra dessa matcher. 0-2 mot MoDo är inte så mycket att orda om, verkade vara en bra insats av F
Kommentera

Sv: SSK - VF
mattias - 74: Ser inget direkt oro till panik ännu ingen idee att överregare det löser liksom inget. Visst 4a förluster e ingen höjdare... 3 av dom är på bortaplan och en hemma. 2-3 mora var segt, 7-2 borta mot SSK kanske var lite stora siffror men likväl en usel insats. MoDo borta tycker jag inte Frölunda gör några större fel i, en bra bortamatch men det räckte inte.
Kommentera

Sv: SSK - VF
Boråsindian: Ser inte riktigt var Larsen skulle kunna ändra i laget som gör att det helt plötsligt skulle gå så mycke bättre. Hoppas mer på att Andersson o Kariya kommer tebax o skapar den stabiliteten och konkurensen vi behöver i kedjorna samt att backarna tar sej i kragen. Frölunda kan prestera det har vi sett i år sen att det går lite knaggligt är en annan sak. Ännu så länge är vi torskat 4 matcher på raken och ingen idee att sparka alla ännu, vi kan väll vänta en liten stund?
Kommentera

Sv: SSK - VF
3-2 vann BHC med, inget annat. =)
Kommentera

Sv: SSK - VF
mok: kanske dax att ta tillbaka Philip Larsen till frölunda? han var dominerande på isen idag, när Borås vann mot Almtuna efter sudden. BHC van med 3-1, Larsen gjorde 1+1 och spelade ett mycket moget spel.
Kommentera

Sv: SSK - VF
mattias - 74: Dom spelar i elitserien iallafall hahahahahahaha
Kommentera

Sv: SSK - VF
´nån som vet vilka dagar och tider sverige spelar?
Kommentera

Sv: SSK - VF
mok:

Här var det mungiporna uppåt märker jag =)
Kommentera

Sv: SSK - VF
lu93rowa: Ah se det positivt det är bara 4 poäng till en 2a plats :)
Kommentera

Sv: SSK - VF
7-2 asså seriöst nu ligger vi 7a!
Kommentera

Sv: SSK - VF
mangan: Ja du hade iaf ett rätt du skulle satt en 7a framför :)
Kommentera

Sv: SSK - VF
JBlom: Hm jag förstår inte kan ni sparka en FBK:are
Kommentera

Sv: SSK - VF
Svanru:
Kommer inte ge någon betydelse då flertalet av backarna underpresterar.
Sparkar dom Bäckman under uppehållet bränner jag alla min souvernier. :P
Kommentera

Sv: SSK - VF
JBlom: Varför inte pröva att sparka tränaren :-)
Kommentera

Sv: SSK - VF
Dags för lite bättre försvarsspel...
Tur att det är landslagsuppehåll nu. Hoppas Frölundas uttagna spelare tar förnuftet till fånga och stannar hemma. Behövs en rejääl uppryckning nu.
Kommentera

943937 · »