Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #940490

Sv: SSK - VF
Et tu Brute:

"Jag vet inte riktigt hur du hade tänkt dig? Skall J20-lagen spela i Div. 1 istället för SuperElit. För att jag skall tänka mig att det lyfter till nya nivåer så skulle ju lagen i så fall vara mixade. Typ, hälften seniorer och hälften juniorer i befintliga lag. Fast då är vi i det läget att halva lag slås ut redan efter J18."

Nej, spelarna skall förstås spela i seniorlag annars får de ju inte den utbildning de behöver.
När det gäller utslagning tror jag inte vi behöver vara speciellt bekymrade över det. Det finns gott om plats i diverse seniorlag som spelare får plats i efter J18. Att ha en tröst- och avvecklingsperiod i två år i J20 är ingen betjänt av, speciellt inte som det är en skyddad verkstad relativt det spel de borde utsättas för och reagera på samt den mentala utmaningen som finns i hocket där det gäller nåt.


"I förhållandet Frölunda-Borås, finns det ju ännu inga långsiktiga slutsatser att dra. Och är det någon som har koll på vilken utveckling FBK-Bofors-Skåre har givit till skillnad mot deras tidigare lag i SuperElit? Och hur långt kan man dra ett långsiktigt samarbete. Antag att Borås kommer att nå KS i framtiden och börjar brottas med problemet att deras egna juniorer kommer på mellanhand?"

Så länge det finns en win-win situation klarar sig ett samarbete. Jag tror inte på ett rent farmarlagsföhållande. Det förlorar farmarlaget på. Det är mycket bättre att det finns samarbete mellan fler föreningar och det gör också att rätt spelare kan hamna på rätt plats baserat på deras utvecklingsbehov.
FBK tror bevisligen på sin modell och det är väl det som är poängen, är man nöjd med sitt upplägg är det bara att köra på. Men alltför få ifrågasätter sin egen spelarutvecklingsverksamhet.

"Annars är det förmodligen så att vi randas en ny guldålder då det gäller att spela in juniorer/yngre spelare i ES de närmaste 5 åren. Inte för att det direkt hänt så mycket inom juniorverksamheterna, utan för att kullarna 89-93, samtliga tillhör de 10 största i efterkrigstid. Man har alltså en bredd som rimligtvis borde ge en elit som ligger en bit över vad vi sett senaste decenniumet."

Det är nog inte så enkelt även om det låter hoppfullt. Våra kära klubbar har ju en förkärlek att värva mediokra utlänningar istället för att jobba med egna unga spelare.
Spelarutveckling tar tid och kostar pengar.
Det är enklare att köpa nån via nätet och agenter går det ju 13 på dussinet...

"Flexibilitet-Individuell anpassning-Regional J20 (för att på sikt fånga upp så många som möjligt)"

Ja, är det egentligen intressant att fånga upp så många som möjligt?
Runt föreningen (publik osv), ja.
Spelare, njae... hellre rätt spelare då.

Scouting, Et tu brute...
Spelarutveckling...
Bryt gamla mönster...
Kommentera