Golf

757 inlägg · 43 ämnen

USPGA Championship 2006

« · 737799 Till forumet


USPGA Championship 2006

Med start i morgon så är det då dags för den sista majorn för året. Man har begett sig till Medinah Country Club för att göra upp om USPGA Championship. Inte nog med att ära, berömmelse och en enorm massa pengar står på spel, det handlar även om att spela till sig en plats i Ryder Cup.

Storfavorit är, inte helt oväntat, Tiger Woods. Han har två vinster nu på slutet (Open Championship och Buick Open) och verkar väldigt laddad. Utmanar gör väl främst Phil Mickelson.

Banan, som ligger utanför Chicago, Illinois, är extremt lång. 6805 meter mäter den från första tee till mitten på artonde green. Något som kommer gynna långtslående spelare som t ex Tiger Woods.

Vi svenskar kan hoppas på någon av de åtta landsmän som ställer upp i år. Jesper Parnevik, Johan Edfors, Robert Karlsson, Carl "Big Dog" Pettersson, Niclas Fasth, Richard S. Johnson, Henrik Stenson och Daniel Chopra. Chopra var egentligen reserv för tävlingen, men när Paul McGinley drog sig ur för att istället stödja sin golfande vän Darren Clarke, vars fru dog i förra veckan, genom sorgen så blev Chopra garanterad en plats.

Viasat Sport 1 direktsänder fyra timmar per kväll med början i morgon klockan 22.00, svensk tid.

Kommentera

« · 737799