Välkommen till HockeySnack

HockeySnack (HS) är en mötesplats där vi snackar hockey i allmänhet och svensk hockey i synnerhet. Bli medlem, välj ditt lag och börja snacka! Vi har nu 8534 medlemmar som skrivit 1601929 inlägg i våra forum.

Alla inlägg

1 ·

Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet: Under Säcken och AJ hade vi inte böeta budgeten.

Problemet är mer på sidan om och där kommer det krävas mycket mer. Det var bara för BH att kliva in och göra oss till ett topplag på drygt ett år. Nu är ekonomin mycket bättre och förutsättningarna ännu bättre än under BHs tid.
Hur vi får ihop en fungerande sportslig ledning utanför planen är en mycket större utmaning.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Knylan: själv så gillar jag J. Carlsson. Gör alltid sitt jobb. Glänser sällan, men är nog den prisvärdaste försvarare vi har!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Sputnik: Vill alla ha lite inside information???? Här kommer de lite Jonte ska prova att köra "lite"hårdare men kommer att fortsätta vara försiktig med att inte skada sig men kommer enl honom att gå på målet hårdare kanske skjuta oftare!! De va vad jag fick ur honom!🙌🙌
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Synct: Ja du ser. Det är nästan tur att Jonathan Carlsson är så pass anonym som han ändå är, vilket gör att när folk ändå skriver Carlsson så förstår man ändå att det är Albin det syftas på. Jonathan Carlsson är en sån där back man ständigt glömmer bort att han ens finns i laget. Trots det gör han nytta, betydligt mer solid än ifjol då kravställningen på honom var högre.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet: Jag behöver inte lista tränare för dig, är du intresserad av vilka tränare som har den rutinen och erfarenheten som krävs för att klara ett tufft tränarjobb så är det bara för dig att börja läsa på.

Men jag kan lista en av all vänlighet!
Sunken!, han kommer in i ABSOLUT värsta tänkbara tidpunkt, han har rutin och erfarenhet att handskas med pressen.
Säger inte att jag vill ha kvar Sunken men han fyller alla luckor som en tränare i Modo behöver.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Bara en fundering. Hur mycket folk tror du ni hade haft på matcherna nu i slutet om publik varit tillåten och ligan stängd?

Hur många spetsspelare hade skeppats till andra ligor för att hålla kostnader nere?

Hur mycket folk hade varit på matcherna i HA om man inte spelar om något?

Hur hade detta utvecklat svensk hockey?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Då har vi fortfarande 4 tränare som misslyckats, varav särkijärvi är en väldigt rutinerad herre.

Har du något namn som är realistiskt och har den grandiosa självbilden asom efterfrågas för att kliva in hos oss och vända hela kulturen?
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
Dallemas: ja! PA har väl sagt att man nu skall snurra på folk då det är tätt med match och att man kan byta en hel lina.så det gäller för spelarna att prestera annars tar någon annan platsen
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet: Vi ska nog begränsa oss till allsvenskan och egentligen är det bara sedan Hellkvist kom in som vår ekonomi har varit riktigt bra.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Knylan: Efter allt snack om hur vi bör formera backparen så kände nog Freddan att han ville trolla oss lite genom att ställa Lindelöf utanför topp 6, bara för att liksom.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
Kvist Molin och Gunler stannar hemma alltså. Intressant konkurrenssituation nu.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
Molin??? Petad eller?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Sputnik:
Ser man till att vara topp-5 år efter så slinker man igenom till sist.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter:
Klarar vi kontraktet den här säsongen kommer jag att uppskatta Allsvenskan på ett annat sätt nästa säsong.
Att bli ett stabilt mittenlag med Karlin som tränare vore rena drömmen.
Att sen dessutom kunna gå på matcher igen och se derbyn mot endera Timrå eller Löven..
Det behövs en riktig kris för att uppskatta det man har.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Vilken/vilka tränare ser duär realistiskt att locka till Övik med våra fantastiska förutsättningar som uppenbarligen bara BH lyckats utnyttja under en tioårsperiod?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Modo's säsong tycker jag påminner ganska mycket på hur det är att äga en bil och hur du väljer att underhålla den. Ifjol kuggade allt i, behoven av servicen på 240'n var minimala. I stort sett vem som helst hade kunnat köra bilen och ändå nå önskat resultat.
Den här säsongen går det dock betydligt tyngre och det skriks fortfarande efter tränarbyte vilket skulle bli ett fjärde byte under samma säsong.

Tillbaka till liknelsen med bilen. Det kommer inte spela någon som helst roll vem som kör bilen (som är lagets tränare) om bilen inte fungerar som den ska. Femtioelva byten senare lär man stå kvar och undra varför biljäveln inte svarar på gasen. Gör om, gör rätt.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter: I valet mellan att vara en ganska stabil klubb på övre halvan med hygglig ekonomi och ok träningsmöjligheter eller att gå till Modo med mycket bra ekonomi och fantastiska möjligheter. Då tror jag faktiskt tvärtom jämfört med dig.
Jag tror att vi är attraktivare än exempelvis BIK exempelvis.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter: Äntligen ett konstruktivt inlägg om varför Karlin inte skulle passa in. Jag tror han kan vara den som får oss att bli stabila i den här ligan, vilket måste vara vårt första mål. Sedan kanske det visar sig att även Karlin kan utvecklas med rätt stöttning runt sig och sedan har vi en tränare som blir kvar och tar oss upp. Ändra organisationen ska inte en HC ska göra utan det ska ske av en GM som jag tycker vi ska ta in för att avlasta vår sportchef.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet: Hört av de spelare som kommit till klubben har sagt så i intervjuer.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
Silfverkroken: Han var med på träningen, antingen är han inte helt återställd efter sjukdom eller så är han petad.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
Lindman-Gustafsson går in som extraback. Ingman skadad/sjuk/petad?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter: Det viktigaste om det blir Karlin blir att ge han tid att få sätta sin prägel. Låt det ta en mellansäsong om det blir så. Han har trots allt tagit VIK från div 2 till att första säsongen i HA utmana rejält om att fightas om SHL, med små medel dessutom.
Nu senaste säsongerna har de ju fått sälja av spelare pga dålig ekonomi dessutom så han har ju inte fått nån ärlig chans att få vara med och tampas på riktigt.

Är ni ödmjuka i föreningen och inser att ni behöver reboota och inte sätta för orimliga krav från början så kan Karlin bli riktigt bra för er!
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Jag tror givetvis som du att man behöver en stor tilltro till sig själv för att bli en lyckad ledare inom elitidrott, men jag tror inte att vi kan se dessa personer söka sig till andra divisionen och slösa bort några år på att bygga upp något. Tror dessa personer vill tävla med de bästa och på den högsta nivån och då hamnar man där om man har den erfarenhet som efterfrågas av många här inne.

Absolut förra året. Innan dess? Inga större framgångar. Visst vi slutade i toppen av tabellen året efter guldet. Sen är det inte mycket som pekat på en vinnande förening. Så övertid är vi ett strykgäng.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet:

Du har helt rätt att vi i vår position inte bara kan peka och välja tränare, de mest erfarna och respekterade namnen kommer inte brinna för att förvandla en botten klubb i HA till en utmanare i SHL. De vill gå till ett stabilt SHL lag eller ett HA lag som redan gjort sin resa och ligger i toppen och utmanar uppåt eller slåss om ett guld.

Jag tror vi får finna oss att vara långt ner i näringskedjan. Speciellt efter det kaos som varit i år.

Har själv varit skeptisk till Karlin, och det handlar inte om hans erfarenhet från HA (för det har han gott om) utan mer ifall han är den som kan förändra en klubb, skapa en ny kultur, utveckla unga spelare som kommer underifrån (vårt J20), eller ifall han är mer av en förvaltare som bara ska se till att få ihop en grupp som värvas ihop för en säsong och få dessa att prestera en stabil placering.

Det senare har ju varit fallet i Västervik, ingen kommer tycka det är dåligt om han slutar 10-8 med laget.

Är han den tränare som kan utveckla en klubb och ta steg för steg tillsammans med klubben, målet måste ju vara att vi ska göra denna resa och ta oss till toppen av HA för att utmana uppåt och inte vara ett mittenlag för all framtid utan ambition att utvecklas och gå upp (typ Västervik).

Detta är de frågetecken jag har kring Karlin och därför jag varit skeptisk/negativ tidigare. Men samtidigt börjar jag svänga åt att ska han få chansen är det läge att ta den nu. Han är bevisligen skicklig på att få ihop ett lag som iaf når en mittenplacering och får ut max av sitt material. Kanske är det precis det vi behöver nästa år, nå minst en stabil placering och få lite lugn och ro och sedan bygga vidare på detta.

Låt han få en chans och bevisa detta, han är knappast den sämsta kandidaten vi kan hitta. Då är ju t.ex Horskey som nämnts av många mer av en chansning, han har gjort det bra i ettan med Vimmerby och största meriten är väl att han var hypad av Sanny och Madhawk.

Så från att varit skeptisk så börjar jag svänga runt Karlin och de frågetecken jag har är till för att rätas ut.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Knylan: Känslan är att vi kommer få till en riktigt grym 2:a kedja! Sen skulle jag ändå vilja se Madsen ihop med Hartmann igen då de hade grym kemi förra säsongen och i början av denna innan Madsen började missa massa matcher. Kanske blomman ner i 4:e som center mellan boyce och Gretzky? Tror vi skulle få ihop en offensivt giftig 3:e kedja med Madsen-Liljewall-Hartmann faktsikt!
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet: Precis. Jag tror ditt resonemang inte riktigt är vad spelare och ledare inom toppidrott för. Man behöver viss arrogans och självförtroende för att bli en HC exempelvis, och då tänker man väldigt sällan i de banor du resonerar. Man tänker snarare att det här kommer jag att fixa.

Sedan var det ett år sedan vi ledde den hockeyallsvenska finalen. Du får det att låta som att vi aldrig haft framgång, men det stämmer inte. Dessutom har vi producerat massor med talanger och givit fler spelare chansen i SHL än något annat lag mig veterligen.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Knylan: Jag har aldrig ens tänkt tanken att han stavas med ett S, har skiljt de två på numren. Ja då vet man det.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Andersson: Nääe, CarlSon. Distinktionen däremellan är viktig att plugga på för många skribenter har man märkt.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
hanzon: Har du hört det från spelare som presenterats för klubben eller från utomstående? För jag har bara sett det från presenterade spelare, men då har jag noll och inga kontakter runt om i hockey världen, utan grundar det bara på hur jag själv skulle resonera som spelare som vill vinna och utvecklas. För att vinna är inte något MoDo visat sig vara bra på över tid.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Knylan: Dags att #30 får vila någon match snart.. Tätt mellan matcherna i slutspelet
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet: Ja, en del spelare kanske avskräcks med tanke på turbulensen, men jag tror faktistk att tränarna lockas av att få möjlighet att påverka och ha alla förutsättningar för att kunna ha ett riktigt bra lag. Det handlar ofta om vinnare, som ser sig själva som en garant för att det kommer att bli bra.

Är det mjukisar som inte tror sig kunna vända på skutan bara för att vi haft ett dåligt år. Då är det nog ingen tränare vi ska ha i alla fall.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet: Man hör allt som oftast att till Modo vill man komma pga att det är en sån anrik klubb som fostrat så många NHL spelare.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Absolut att det kan vara lockande för någon att kliva in, men jag tror personligen att det kaos som varit här i år kan skrämma tränare att vilja ta sig an det här och framförallt spelare att vilja ens komma hit och prova på. Jag tror inte MoDo står högt i kurs just nu bland spelare iallafall utan att det lag som blir kvar i av Timrå och löven är mer spännande. Tror även AIK, Karlskoga,SSK och Mora kan vara mer lockande just p.g.a. att det inte är kaos i dessa klubbar.
Men det är bara en annan syn på var vi kan befinna oss i hierarkin.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
Någon nämnde att Harper skulle vara klar för oss nästa säsong. Från vilken källa kommer denna uppgift? Naturligtvis förhandlar BIF med spelare men är detta med Harper ett rykte eller finns det en trovärdig källa bakom?
Livrädd är jag men tippar 2-5 ikväll😊
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Harde - Carlsson alltså
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
RommeTigern: Ok det köper jag, mot tre poäng!!! Nu är jag riktigt nervös.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-03-05
Gott att se såväl Hardegård som Ohre tillbaka i truppen. Spännande att se om Lodin - Olofsson - Walli kan hitta tillbaka till det som såg lovande ut innan avstängningarna.
Uppladdat:

450x253-f48264e5-16ac-483c-8b99-65c9631993b3.jpeg

+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
Axle San: den att vi är sämsta bortalag
.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
???: Stabila backar behövs likaså att de har en offensiv uppsida. Får vi behålla Ersson? annars vad skulle locka en toppmålvakt till Brynäs? Allt kretsar ju idagsläget att vi håller oss kvar i SHL. Blir en match att minnas den ikväll....eller glömma.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
RommeTigern: Vilken trend tänker du på?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Modo-Målet: Jag tror att det tvärtom är ett väldigt intressant uppdrag. Kommer du in utifrån så har du allt att vinna med tanke på innevarande säsong. Man kan nog få ganska fria händer att sätta spelsystem och vilka spelare som ska in med tanke på säsongens debacle. Vi har utmärkta träningsmöjligheter och bäst ekonomiska muskler.

Jag kan tycka att det måste vara ett oerhört lockande uppdrag, förutsatt att man kan tänka sig andradivisionen. Kanske det mest lockande i hela serien, förutsatt att inte HV åker ur.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jahaja. En match i kväll i SHL mellan Gangsteröret och Pölsan.

En match i lunken för Öret förstås, som kan avancera inom toppsex lite grann.

Men mer en rysare förstås för Pölsan, som behöver ta pinnar för att säkra att inte bli indragna i kampen om att undvika kval.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: På tal om absolut ingenting är Sunken väldigt lik vår hunds gummiflodhäst:

https://i.postimg.cc/...-DEFEE.jpg
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Gavelo: Göra mig dum? Med tanke på de krav som listas om erfarenhet från stora klubbar och presterande på hög nivå över tid låter det här inne som att det är där ribban ligger..

Berätta gärna vilken tränare som besitter den här rutinen och viljan att ta över ett strykgäng i andra divisionen där risken att få sparken är som du säger vansinnigt hög. Sen antar jag bara att det helst ska vara en svensk tränare som önskas vilket drar ner antalet kandidater mer. Jag tror det handlar mycket mer om hela den sportsliga stabens sammansättning än huruvida en enskild huvudtränare ska vara 100% rätt eller inte.

Lista gärna 3 tränare som för dig skulle kännas 100% rätt.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Clay: och i Lappland brukar man fylla i med ”men värre vare i Gällivare”.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
RommeTigern: om vi överlever iår och kollar till nästa år så vill jag att Brynäs ska leta specifikt efter en back som kompletterar billins bra och sen en forward och en center som passar speltypen av p.Berglund
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Clay: Själv tror jag att det kommer att bli en ännu tydligare uppdelning mellan fattiga och rika lag. Lag som Modo och förmodligen Timrå har hygglig omsättning och blev bättre kompenserade för det av riksdagen. Däremot är det jobbigare för smålagen som Tingsryd, Almtuna, Västervik osv, för de har ingen stor hall som kan omsätta pengar på inträde, restauranger osv.

Därmed inte sagt att det är enkelt bara för att man har pengar - se på oss - men jag tror att det kan bli en större segmentering gällande ekonomiska muskler.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Clay: Alla lag som åker ner kommer behöva kraftigt banta sin organisation och majoriteten av spelartruppen kommer vara borta.
Oskarshamn klarar sig nog bäst, med en hyfsat liten omställning att göra.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Tarasov: Nästa säsong kommer bli ännu viktigare om man vill vara i toppen av HA och svårare. .
Och här kommer ekonomin vara en stor betydelse för nu har det tummats på allt och än är det inte slut .
Då kommer ett nytt lag ner som har en bredare trupp än oss och alla andra och en stab med erfarenhet och jäklar anamma att ta sig tillbaka .
Har man en stabil organisation i bakfickan då är mycket vunnit.
Man ber till gud att tillomed vi klarar av det .
Det är ingen lek just nu att vara i HA eller SHL .
Det blir Hårda bud i Mellerud (Västernorrland) som man säger .
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Örebro - Brynäs 210305 18:00
Axle San: bara att bryta en trend idag.
+1
Kommentera


1 ·