Välkommen till HockeySnack

HockeySnack (HS) är en mötesplats där vi snackar hockey i allmänhet och svensk hockey i synnerhet. Bli medlem, välj ditt lag och börja snacka! Vi har nu 7521 medlemmar som skrivit 1601929 inlägg i våra forum.

Alla inlägg

1 ·

Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-11-17
fredagsmatcher är inte Timås grej, funka inte förra eller denna säsong,varför?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Mittzon: det är mänskligt att göra fel. Han var bidragande till att årets nyförvärv ännu inte visat sig värda lönechecken och ej heller tränaren. Alla fel hittills. Men för fan låt oss tro på att karln har ett 8:e sinne och motbevisar oss forumskribenter. Jag tycker vi har ett så pass bra lag så vi skall kunna klara negativt kval iaf. Tror vi också kommer slippa det i slutändan och kanske tom vara på vippen att kriga om play in plats.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: och det är BZ som ska handplocka förstärkningarna *ryser*. Sundlöv kanske har några tips?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
Jaca: Fredrik Anderssons armbåge var ingen utvisning och straffen var absolut ingen straff. Det var minst 20 andra mer solklara som han släppte. Som århundradets solklarast interferens innan det blir 3-2 till löven. Modo förlorade mer på hans bedömning.
Jag tycker att även linjemännen ska kunna ta solklara grejer som huvuddomaren inte ser.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-11-17
Första matchen jag sett live i år.
Så himla bedrövligt kan jag inte tycka att det var.
SSK gör en bra match, spelar ett enkelt, gnetigt bortaspel och gör sina tre mål på misstag från Timråspelare.

Timrås backar allt för övermodiga i spelet ikväll, man satte sig själv i klistret gång på gång, istället för att spela enkelt. #7 har det inte lätt just nu tex...

Vi skapar nog för att vinna egentligen, Johnsson i stolpen, Dahle´ns hårresande miss av öppet mål, Gallo mm.

Dahlén tycker jag f.ö spelar med för dåligt tålamod, han vill göra nåt svårt med pucken på en gång han får den = pucktapp oftast.

Tekningarna ej till vår fördel, inställningsfråga?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: jag håller med dig. Misstänker att den alternativa sanningen. Den enda riktiga är den vi nu får förhålla oss vid. Vad gör vi nu med vad vi har och ej något tillkommande? Jo nu köttar vi genom denna jävla kuk säsong och klarar oss från negativt kval. Brynäs hej
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
hanzon: Jag var och såg matchen, och är otroligt besviken. I det stora hela så gör Modo en okej match som avgörs av domaren. Helt otroligt att det inte finns bättre domare. Väldigt ojämn och konstig bedömning. I slutet på första blir Molin hakad , det tar flera sekunder innan domaren höjer handen, samtidigt blir Eriksson ordentligt crosscheckad och sen slår en löven spelare av klubban uppe mellan handskarna på våran back. Tre helt solklara utvisningar men det blev bara en tvåa. När det gäller Modo så har vi väldigt svårt att komma till bra skottlägen. Sen så kändes Tobias Eriksson väldigt osäker med dåliga pass och puck mottagningar. Isak Wallin gjorde inga förödande tabbar men kändes osäker med många tappade puckar och darriga ingripanden. Sen så blir man besviken på att det verkar vara mer Löven supportrar än Modo supportrar. Det är väl ca 2000 Lövare, och det känns som att det är ca 1000 Modoiter och 4000 zombies.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: Ja, det var ju ärligt talat ganska många utomstående som misstänkte att Melins ledarstil inte skulle gå hem i dagens Brynäs... Vilket gör att man undrar hur BZ, som är väldigt nära laget, inte kunde begripa det. Vad säger det om BZ förmåga att välja rätt tränare? Eller för den delen hans förmåga att bedöma 'sina' spelare. Jag tror och hoppas att BZ var berusad av framgången i samband med slutspelet, för den alternativa förklaringen vore betydligt jobbigare att brottas med.
Nyförvärvens misslyckanden är också någonting som BZ får ta på sig.
Kommentera


Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: Ja det är stora skillnader på generationer, Brynäs storhetstid var ju med spelare född på 40 talet och i Brynäs då på 60 taet var det också viktigt med utbildning och ett arbete o gå tillbaka till efter karriären precis som de flesta i Sovjet var militärer på den tiden, dagens generationer har ju egentligen ett dukat bord med valmöjligheter och juniorverksamhet, det sitter i den allmänna inställningen hur du växer upp...

när vi spelade hockey på isar som mindre och även riktiga fajter i landhockey på bakgården så tog alltid de äldre o läxade upp oss men tog hand om oss också och vi med de yngre sen, det var inga divalater eller tro att man var speciell på något sätt, då fick man en sippa som kändes :)

Många gånger man knalla hem över skogen bakom Gavlerinken efter Brynäsmatcher oavsett om de vann stort eller inte så fanns det alltid något att gnälla om för att hela tiden bli bättre och konkurrera med varandra i mentaliteten i laget och den präglade av sig på vuxna föräldrar och oss barn hur vi vart i mentalitet...gnälliga, krävande och älska att vinna o hata att förlora....idag vetifan!
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: med facit i hand håller jag med dig gällande inställningen till spelarmateriel. Men man hade ju hoppats på de förvärv som gjorts. Vad gäller Melin så trodde jag inte på det över huvudtaget. Fel man.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag gillar MooDooisten Rytter - när han skriver något vet man omedelbart att det är sant. Härligt med en sådan skribent som man gärna läser eftersom man redan från början vet att det är fakta man läser och kan lita på.

Rytter har för vana att invända mot hatbrottslingen på applanket och man vet direkt att han vinner diskussionen - om hatbrottslingen vågar ta den.

Idag plockar han ned sidekicken påträ rader. Varefter apmonstrumet räknas over and out.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
qlenjon: jag är född 80 och tränar idag ett div 3 lag i fotboll. Märker en jävla skillnad på inställningar mellan årgångar. Det offras mindre för framgång nu än det gjorde förut. Så känns det. Mer curling nu.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: BZ var tydlig med att han ville behålla i princip alla från förra säsongen. Det var dålig spelförståelse att inte se förbättringspotential på vissa positioner bara därför att laget kom till final. Tränarfrågan ser jag som en kompetensfråga mer än psykologi. Egentligen inte mer komplicerat än ledarskap inom andra branscher. Melin besitter stor kompetens men är lite passé och tyvärr helt fel ledartyp för den här gruppen.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
Jaca: Det lät ju inte så smart, inget lag ska få dra fördel av att spela fult. Hoppas vi slipper de eller den domare som dömer så.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
Confusius: 7049 för å va exakt. Man har gjort om så man inte räknar extra logeplatser, media etc. Nu för tiden. Med Challes kuvös tror jag det var typ 7350? Men nu är det 7049 som är officiella fullbokat siffran.

Missade matchen av bra anledningar och verkar som man missat en bra match men också sluppit en potential hjärnblödning...
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: mkt svårt att säga vad detta beror på och jag delar frustrationen. Jag personligen tror på att bevara och samtidigt utveckla. Den kombinationen är dock otroligt svår och kanske kräver sin man. På den possitionen. Jag gräver förmodligen min egen grav här i forumet när jag påstår att bz är rätt man för det. Tror fortfarande på honom.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: Ja det där med parallellen barn köper jag, har själv 5 vuxna och jag och Wikegård har pratat om det förr (vi spelade fotboll som unga i GGIK) att många av dagens generation spelare behöver mer uppmärksamhet än spelare som var i min generation 61´och 70-talister som var självgående...syrrans son tog SM Guld med J18 2013 Brynäs men den generationen 95:or måste man driva på hårt med allt, träning, disciplin etc...därför tror jag det är viktigt med att ha spann i åldrar allt från 18 till 35 i en bra mix i ett lag!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf:
Skicklig tränare om truppen är mottaglig då? Alltså åter till vilka spelare du har värvat. BZs ansvar igen då... och han vilar sig i form?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
qlenjon: tränare är viktig. Skicklig sådan får grupper att dra samman. Vid oskicklig sådan måste gruppen själva gå ihop och dra samman. Det senare nämnda kan vara svårare än vad man tror även då man har med vuxna elitidrottsmän att göra. De är inte helt olika barn i mina ögon och då har jag sett det inifrån.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: Eller så är detta lag psykologiskt starkt men sportsligt inkompetent. Mycket svårt att bedöma den psykologiska biten som utomstående betraktare, men tror alla kan se att det finns enorm sportslig förbättringspotential på ett antal positioner. Tror det handlar mycket om att man saknar vissa spelartyper.
Det är BZ som har lagt grunden till den här skitsäsongen genom att ha \\\"bevara\\\" som ledord när laget byggdes, när det borde ha varit \\\"utveckla\\\". Konkurrenterna har förstärkt och utvecklat sina lag, Brynäs har försökt bevarat så mycket som möjligt. En genomrutten, naiv och hybrisbetonad grundinställning som bara kan leda till fiasko.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-11-17
Seriefinal på onsdag . Spännande
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: Det är alltid ens egna mentala status som är nyckeln till det mesta, när jag tävlade på elitnivå i friidrott och Amerikansk fotboll bl.a så handlade det alltid om en själv, däremot kan en tränare fungera att skapa lagdynamik medan andra lika erfarna tränare inte alls kan skapa det med samma lag. Mental coach, jobbcoach etc är trendiga namn som inte betyder nånting. Det är ungefär som att bara för att du är utbildad behöver du inte vara duktig på det du gör!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: he he he, vi är lyckans gullgossar. Visserligen är vi klart bäst i serien senaste månaden, men det har inget annat lag märkt. De tror att det bara är att hämta tre poäng när de möter oss och blir överraskande. Tänk vilken tur för oss🙃
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: men om man då utgår från att spelarmaterialet är undermåligt shl så kanske man kan höja nivån med en mental tränare om spelarna är mottagliga? Endast framtiden kan sia om det. Som du säger bevisligen har vi ej tillräckligt bra lag för att konkurrera i shl efter de resultat som hittills spelats om. Jag är ej mkt för comebacker och nostaligivärvningar. Men vette fan om honken skulle göra oss gott ändå?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
hanzon:
Så sant, men det är tyvärr så att domare påverkar allt för ofta..

En liten sak som jag fick berättat för mig av en fd. domare som jag inte ska namnge är att enligt många domare att:
"En bra hockeymatch är när det är jämt i utvisningsminuter totalt sett och det oavsett om ett av lagen spelar fult"
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:
Upprinnelsen var andras fel men själva straffen orsakade Oskarsson.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: Problemet med allt det här snacket om att Brynäs dåliga resultat beror på bakomliggande psykologiska faktorer är att det utgår från att spelarmaterialet är tillräckligt bra. Jag är inte så säker på att så är fallet. Skulle t.ex bli förvånad om någon annan sportchef skulle vilja byta målvakter med Brynäs. Just nu är Fernström lagets bästa målvakt och han fick antagligen nobben av samtliga SHL-klubbar inför säsongen.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Jan Grismöbel: idrottspsykologi är ett djupt ting. Jag har läst här inne att man spelat idrott på diverse nivåer och drar slutsatser därfter. Jag har spelar forboll med gif Sundsvall många år i min aktiva karriär och har haft med flertalet mentala coacher att göra. Min slutsats av det är att det handlar inte om hur duktig vederbörande mental coach är utan hur mottaglig du är som spelare. Så åter igen. Det ligger i spelarnas händer.
Kommentera


Skellefteå AIK > Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Farbror Barbro:

Om du såg matchen så kan du knappast lasta honom för straffen.

Varför kommenterar du inte ekarv eller Molin som ligger bakom situationerna?

Ska ge dig ett tips, ekarv har spelat i Luleå också så nu kan du hata lite på honom med och han var minst lika skyldig till målet.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-11-17
jå1: Känns som att dom gör allting som inte Forsberg gjorde förra året iallafall
+1
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
Jaca: Kan väl inte kännas som en rättvis seger när domaren påverkar
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: såg din fråga hos Urken och det är också min gissning.

Viktigt är att förstå att allt inte är antingen svart eller vitt när det gäller personer - man kan vara helt underbar i vissa situationer, men obra i andra. Typ.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-11-17
roger_sundsvall: Jag kan ta att vi spelar skit i den här matchen om vi trycker till Oskarshamn ordentligt på onsdag!
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
Rytter:
Jag säger det bara för att det behövs fyrdomarsystem i HA...
Men både Du och jag är rätt färgade och ska inte ta detta längre...
+1
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:
ok.
Bra han varit bra tidigare men i kväll blev jag inte imponerad.
Tycker han visade upp svagheterna jag sett i SHL.
Huvudsaken ni är nöjd med honom.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
Jaca: Han skulle åkt för slashing på målvakten egentligen. Tror att domaren tyckte han gjorde två fel mot Modobackens enda fel.
Men vem faan kan läsa en domares hjärna efter denna match
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
Jaca:

Enkelt svar, för att han släppte det mesta av gruffet men att dra en ambåge i ansiktet på en spelare som kommer från sidan och bakifrån i gruff tyckte han var för mycket.

Ifall inte Andersson hade åkt ut där hade han lika gärna kunnat tagit ut ert psykfall till finne som slog på målisen efter avblåsning i denna situation och startade detta gruff.

Tror inte det är läge för löven fans att klaga på domaren och känna sig orättvist behandlad efter denna match.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
kulltorp: Ni har ju dock ett gäng poäng att gå på, ingen katastrof om ni torskar 3-4 matcher
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
ivandrago: 7000 är fullsatt numera sedan Charlotte byggde kuvösen på ståplats.
+2
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Farbror Barbro:

Oskarsson har varit en av våra bättre backar, stabil och med en kreativitet som få av våra backar har. Dessutom poängbäst av backarna i modo och en tillång i powerplay, faktiskt har han varit bättre i egen zon än jag trodde på förhand. Ligger topp-2 bland våra backar i +/-. Är glad över att ha honom i laget och det skulle nog många lag i HA vara.

Målen idag kan man knappast skylla på honom, straffen är Molins ansvar för han slarvar på blå i 4 mot 4 och bjuder på friläge från röd, Oskarsson åker ikapp från sidan, vad ska han göra tycker du, vad som helst för att undvika mål säger jag, och denna gång blev det straff, men målet är Molins.

Andra situationen så är han sist på pucken, men det är faktiskt Ekarv som spelar fast honom med en passning rakt in i banan som inte är speciellt snäll eller lätt att ta emot.

Så sluta hata på honom för att han en gång för länge sedan var i Luleå, det är en bra spelare på HA nivå som jag tror få modo fans vill byta ut.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
ivandrago: haha exakt :)
Känns verkligen som relevant information.

Något positivt iaf: Jävlar vad Ekarv är bra. Där har vi gjort ett klipp. Visar upp väldigt fint spelsinne, fina centerkvaliteter.

Vilken fantastisk match i övrigt, brann i varenda närkamp och bra tryck på läktarna. Fattas bara de där satans poängen,.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-11-17
The great one: Jag står bakom varje ord du skriver!!
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
ivandrago:
Håller med om att fyra domare behövs, oavsett vad!
Men det var inte bara detta som var lite märkligt dömt!
- Hur kunde Fredrik Andersson vara den enda som åker ut på armbågstackling??
Han blev omfamnad bakifrån och får hjälmen avsliten, visst efter signalen men han var inte ensam om att stångas!!
Domar Karlsson tog ut 2man vid flertal tillfällen, varför inte vid detta tillfälle?
- Sen friade han för en solklar tripping på Marcus Jonsson!

Men hur som helst, in med fyra domare i HA omg!!!

Helt underbar match från båda hållen och vilken stämning...
Inte bra för blodtrycket... ;D
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
ivandrago: Tycker att det här matchen ganska tydligt visar att en stark defensiv räcker längre än en vass offensiv, för Lövens offensiv har varit allt annat än imponerande i dom matcher jag sett, deras defensiv håller dock väldigt hög klass.

Vår defensiv har varit näst intill obefintlig sedan guldet 2007. Och jag vet att jag tjatar och tjatar och tjatar att vi måste ta hit backar oh centrar som klarar defensiven! Det ser lite bättre ut i år än tidigare men långt ifrån tillfredsställande. Vi har fortfarande för många backar som är svaga defensivt och vi går in i säsongen med två ytterforwards som våra topp-2 centrar, och det är illa.

Ska detta nu 10-åriga elände vi alla fått genomlida någon gång ta slut så måste vi satsa rätt på målvakts- back- och centersidan, istället för att gambla på dom viktigaste positionerna och istället gå all-in på ytterforwards, det har ju visat sig vara ett katastrof-recept.

Dom här senaste 10 säsongerna har snart raderat mitt hockeyintresse totalt, Karl-Oskar jag tyar inte längre :(
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
kulltorp: Väldigt imponerad av Timrå. Men jag tippade er som Top 3 innan säsong, så jag är inte förvånad.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-11-17
Bita ihop o komma igen
en väckarklocka
nästa match kommer de bli ös
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Björklöven 17/11
Rytter: Instämmer till fullo, har han ingen split vision? Tyvärr så tappar man tilltron till domare av hans kaliber.
Kommentera


1 ·