HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Brian Boucher till HV

470716 · » Till forumet


Sv: Brian Boucher till HV
eltifoso:

Vilket genialt konstaterande! Skulle du kunna ge några exempel på spelare som lämnat HV, för att Jönköping skulle vara en stad som det är svårt att trivas i?
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
eltifoso: Vad har staden med någonting att göra i detta sammanhang? Tror du att de här killarna baserar sitt spel i Sverige på staden de ska till. De känner ju inte ens till några städer här. Inte ens metropolen Karlstad.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
eltifoso:

Det är nog aldrig kul att spela i ett lag efter 8 raka förluster, när man inte ens varit en av de bättre spelarna i laget... Tvivlar starkt på att det har något med staden som sådan att göra.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB: Ok, bra att han fick igång Stefan i alla fall.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Billy: Har inte kommit mycket mer förklaringar än vad som står i länktipset.

Boucher verkar i alla fall ha betett sig som ett proffs hela vägen, till skillnad från McCabe.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Varför sticker Boucher? Tycker han att han får spela för lite?

Härligt att Davidsson har kommit igång med målskyttet.:)
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Dysso: Känns som jönköping är en stad svår att trivas i
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Dysso: Jo, det skulle väl kännas bäst så. Men nu har vi i alla fall möjligheten att föbättra laget om så inte skulle bli fallet. Vi är lite bättre garderade...:-)
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB:

Det gör onekligen att man får mycket fler namn att spekulera i. Fast först och främst hoppas man att lockouten tar slut i nästa vecka så är det hela tämligen ointressant...
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Dysso: Måste säga att det här nog var det bästa som kunde hända. Ingen av dem tillförde någon spets och skulle lockouten nu fortsätta har vi plats för två icke-EU spelare.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Så var den sagan all .. Boucher lämnar HV, och McCabe stack redan före matchen mot SSK. Kunde tydligen inte med att sitta på bänken så han packade sin trunk och stack utan att säga något.

Känner ingen direkt saknad kan jag inte påstå, möjligtvis Boucher då som var en bra målvakt. Bara en NHL.förstärkning kvar...
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Kevin O Shea:

Citat kan man ju tolka som man vill. Lättast att förstå blir de i sitt sammanhang eller i frågeställningen.

"Stefan Liv får tuffast möjliga konkurrens."

– "Det här är ingen ny situation för mig. Förra året, när Jarmo Myllys kom... Så bra har jag nog aldrig varit. Myllys var en världsmålvakt. Det här vet jag inte vad det är för nånting."

"Vad säger du om att få NHL-konkurrens?"

– "Jag kan inte göra så mycket åt det. Det är inte jag som styr klubben utan det är sportchefer och allt vad de heter. Amerikanen ska få vara jävligt bra för att peta mig."

Vad tycker du han skall svara egentligen för att inte hamna i raljerafacket?

Att en målvakt är tjurig...skulle det vara en nackdel?

Få hoppas att Boucher får lite bättre uppbackning än vad Liv fått hittills. Efter Stana i SSK så är Liv den målvakt som fått mest puckar på sig och det kan knappast han lastas för.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Kevin O Shea: He he, det är ju Expressen som gjort artikeln. Skulle vilja se den intervjun ord för ord...;-)

I Jönköpings Posten idag fanns också ett uttalande från Stefan där han säger att det är sporrande med konkurrens.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB: Raljerar och raljerar - men inte vat jag vad han menar med "Det här vet jag inte vad det är för nånting" och nog låter "det är inte jag som styr klubben utan det är sportchefer och allt vad de heter" lite surt...eller?
Att kalla en målvaktskollega för "det" tycker jag tyder på tjurighet.
Nä, bit ihop Stefan Liv och visa vad du går för, för som det ser ut just nu tillhör du inte topp-10 i elitserien...
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB:

Liv stod i 12 av de 18 sista omgångarna. De flesta av dem var Takko skadad. I det kommande SM-slutspelet delade de på uppgiften och spelade 3 matcher var.

Takko ställde upp till 100% för HV. Han hade inför säsongen 99/00 redan klart med sportchefstjänsten i Ässät. Då inte HV lyckades lösa målvaktsfrågan på ett tillfredsställande sätt så gjorde han en ytterligare säsong.

Frågan var ju att jag inte tyckte att det förelåg någon konkurrenssituation mellan Stefan och Takko. Den fanns ju istället mellan Stefan, Andreas och Johan.

Hade inte Takko skadat sig hade Liv enbart fått minimal istid om ens någon. Däremot tog han verkligen chansen när den uppenbarade sig.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Kevin O Shea:

Vilken fin länk, i norr/ är det inte dom som driver en site för imbecilla mytomaner?

Vadå inte verkar ta det på rätt sätt? Hur skulle du kunna ha en enda aning om det som kan framstå som trovärdigt?

För det första har Liv ännu inte ens spelat en match sedan det blev klart att Boucher kommer in i konkurrensen. Jag vet inte hur det är hos er, men här nere brukar man inte dra några slutsatser av hur man reagerar på petningar eller stärkt konkurrens förrän man visat det på isen.

Nej, Boucher lär inte vara båsöppnare oftare än vad han varit i NHL, vilket han har en genuin vana av. Har väl knappast spelat mer än hälften av matcherna någon säsong?

Konkurrens är bra. HV har erfarenhet av detta vid ett flertal säsonger. Både Kenneth Johansson och Thomas Javeblad blev landslagsmän då de i stort delade på förstaspaden. Liknade scenario har man haft med Johansson- Åslin samt Åslin-Ahl.

Det ena ustesluter dock inte det andra. Tycker att både Norrena och Lundqvist haft bättre säsonger då de varit uttalade förstemålvakter än när de konkurrerade.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Kevin O Shea: Tja, värvningen hade ju inte skett om inte Bosse skadat sig. Nu blev så fallet, och med tanke på vad som finns ledigt vore det väl löjligt att värva en halvdan målvakt när man kan få en av de bästa. Det handlar inte om någon misstroendeförklaring till Liv.

Och länka gärna till intervjun med Stefan där han raljerar...
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Et tu Brute: Japp, Liv fick chansen när Takko skadade sig. Men nog kom Takko tillbaka från skadan och fann sig utkonkurrerad? Vill minnas att Takko stod ett par matcher efter skadan, men att han mest fick agera backup till Liv därefter. Eller sviker minnet mig?
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Frasse: Det här är lite kul.
Jag var här inne för några dagar sedan och lite provokativt tyckte att HV's första prioritet när transferfönstret öppnas var att värva en bättre målvakt. Mest för att få igång en diskussion om Livs dåliga inledning på säsongen, men nu är det verklighet och lillpojken verkar inte ta det på rätt sätt.
Han raljerar om "den där amerikanen som visst hållit nollan ett par matcher" - bara att inse, att han inte är i sin bästa form och skulle må bra av att stå vid sidan ett antal matcher...
Det är aldrig bra när en målvakt är utan konkurens, och blir för säker på sin plats som förstaval, som Liv nu blivit.
Har svår att tro att HV värvar en NHL-målis, som skall agera båsöppnare.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Tellus: Jag får tacka Bo Ahl för den tid han var hos oss och hjälpte oss till eliten nu han måste operera sitt knä osh sluta med hockeyn DU ÄR I MITT HJÄRTA BO.....FORZA TIK
(nu blev det rättstavat)
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Frasse: LIV kliv inte på sidan för denna målvakt kanske man ska kolla på eran tränare som har kört fast...
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Skall bli väldigt spännande att se vad Boucher kan prestera på denna sida pölen.
Samtidigt så måste det bli en sporre för Liv att känna att han inte längr kan vara säker på sin plats som förstekeeper.
Dessvärre så finns det ju fler exempel på målvakter som inte klarat av hårt konkurens (Rolf Wannhainen, Joakim Persson mfl).
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB:

Det var väl aldrig direkt så att det var någon konkurrens mellan Liv och Takko. När säsongen 99/00 inleddes så gällde det först och främst att kriga till sig istid i konkurrens med Andreas Andersson (förstaårssenior) och J20-landslagsmålvakten Johan Fransson.

HV valde Andreas som back-up till Takko. Fransson blev tredjemålvakt och förstaval i SuperElit. Liv skickades då till Tranås för att inte ta plats från bänken för Elvebakk, Åkerström och Wiikman.

Där gick det ju sedan riktigt bra och Stefan var väl en av de stora anledningarna till varför Tranås denna säsong kvalade in till SuperAllsvenskan. Förmodligen var Stefan Sveriges bästa juniormålvakt då J20 VM:et avgjordes 2000. Men det var Lill-Honken och ovanstående Fransson som fick förtroendet i VM.

En bit in i januari plockar sedan HV hem honom från Tranås. Någon istid får han inte förrän Takko sedan skadar sig. Att Takko gjorde sina sista matcher i HV den våren var redan bestämt sedan länge.

Säsongen efteråt råder det ju dock en konkurrenssituation om förstaspaden mellan Liv och Fransson. Liv gasar dock på från början och sedan dess har Fransson varit helt distanserad.

Hur som helst så är ändå de här situationerna nyttiga om man vill vaska fram en vass förstakeeper. Tyckte att Liv höjde sig rejält bara ryktet uppkom förra säsongen att Myllys varit siktad nära en flygplats :-)
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB:
Han är ju ganska Liv(full) så jag tror han tar det på rätt sätt.
Bara att gratta till ett fint förvärv.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Dragan 2k: Jag håller med. Liv utvecklades ju enormt mycket när han konkurrerade med (och ut) Kari Takko. Jag tror det här kan vara nyttigt för honom. Han vill ju till NHL, nu får han något att jämföra sig med, att lära av.

Liv tycker nog inte det är så kul, däremot tror jag inte han tar det som att man inte är nöjd med honom. Det hade varit en sak om inte Bosse blivit skadad och man ändå tagit in en NHL-målvakt.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB: Känns lite som situationen mellan Henke och Norrena som vi hade guldåret. Kan mycket väl tänka mig att Liv inte är muntrast i hockeySverige idag.

Hoppas han tar det på rätt sätt och inte personligt att man inte är nöjd med honom eller så. Om man ska dra paralleler med Frölundas situation mellan Norrena och Lundqvist vill jag hävda att Henke utvecklades enormt med den konkurrensen. Bara att hoppas i så fall att Liv gör detsamma. Framförallt, och detta är min högst subjektiva åsikt, att han höjer sin lägsta nivå.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Dragan 2k: Det mest intressanta ska bli att se hur Liv reagerar på det. Han lär inte vilja ha andraspaden iaf, och ska han fortsätta stå lär han få kämpa. Kanske precis det han behöver för att ta ett steg till?

Boucher kommer senast från Phoenix där han spelat de senaste två säsongerna.
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
Dragan 2k: Det är väl de där Gretzkyianska präriehundarna som Boucher senast representerade, om jag inte minns fel.

Borde väl betyda att Liv får mer tid över till att köra genom rondeller ;)
Kommentera

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB: Grattis till ett nyförvärv. Brian Boucher i Elitserien. Helsike vilka målvakter det finns i Elitserien nu.

Kom ihåg flera suveräna räddningar Boucher gjorde när han lirarde med Philadelphia. Osäker på vilka han lirat med nu på slutet. Men kan han komma upp i den kapaciteten ska mycket till för att överlista honom.
Kommentera

Brian Boucher till HV
Bosse Ahl måste operera sitt knä och karriären är över. Som ersättare till Bosse, och stark konkurrent till Liv, kommer Brian Boucher spela med HV fr.o.m 8/11. Han ansluter och tränar med laget den 2e.

188 matcher i NHL och 21 i slutspel har han gjort och har bl.a hunnit med att sätta NHL-rekord genom sina 5 raka nollor, eller 332.01 minuter i rad utan en puck bakom sig, förra säsongen.
Kommentera

470716 · »