HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #439596

Sv: Brian Boucher till HV
OskarB:

Det var väl aldrig direkt så att det var någon konkurrens mellan Liv och Takko. När säsongen 99/00 inleddes så gällde det först och främst att kriga till sig istid i konkurrens med Andreas Andersson (förstaårssenior) och J20-landslagsmålvakten Johan Fransson.

HV valde Andreas som back-up till Takko. Fransson blev tredjemålvakt och förstaval i SuperElit. Liv skickades då till Tranås för att inte ta plats från bänken för Elvebakk, Åkerström och Wiikman.

Där gick det ju sedan riktigt bra och Stefan var väl en av de stora anledningarna till varför Tranås denna säsong kvalade in till SuperAllsvenskan. Förmodligen var Stefan Sveriges bästa juniormålvakt då J20 VM:et avgjordes 2000. Men det var Lill-Honken och ovanstående Fransson som fick förtroendet i VM.

En bit in i januari plockar sedan HV hem honom från Tranås. Någon istid får han inte förrän Takko sedan skadar sig. Att Takko gjorde sina sista matcher i HV den våren var redan bestämt sedan länge.

Säsongen efteråt råder det ju dock en konkurrenssituation om förstaspaden mellan Liv och Fransson. Liv gasar dock på från början och sedan dess har Fransson varit helt distanserad.

Hur som helst så är ändå de här situationerna nyttiga om man vill vaska fram en vass förstakeeper. Tyckte att Liv höjde sig rejält bara ryktet uppkom förra säsongen att Myllys varit siktad nära en flygplats :-)
Kommentera