HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

HV - MIF

379212 · » Till forumet


Sv: HV - MIF
Dysso:
Tack så hjärligt för informationen!
Kommentera

Sv: HV - MIF
Sannes:

Lita på HV's hemsida, inte texttv. :)

Fullständig info finns på länken.
Kommentera

Sv: HV - MIF
Läste på texttv att Liv hade fått en puck på knät på dagens träning så han missar matchen imorgon och eventuellt Sweden Hockey Games.

Men var han inte "knäskadad" sen tidigare.....är det en gammal nyhet jag läser.....
Kommentera

Sv: HV - MIF
Gone: Men finns verkligen den bedömningsmöjligheten? Kan man åka ut för ett slag som missar? Kan man då även åka ut för en missad tripping? Hakning?
Kommentera

Sv: HV - MIF
OskarB: Jo, visst ligger det något i det du säger, det var därför jag undrade från första början om det verkligen var roughing och inte osportsligt han åkte ut för. Å andra sidan ska man väl med viss rutin inte behöva ha speciellt svårt att avgöra om ett slag som i det här fallet är menat att träffa.
Kommentera

Sv: HV - MIF
Gone: Men om vi spånar vidare då, borde det resonemanget inte betecknas som unsportsmanlike också i så fall? Jag menar domaren kan ju inte stå och gissa en spelares avsikt. En bra liknelse finns i handbollen. Om du fintar skott mot motståndarförsvararens ansikte, alltså som om du skulle kasta bollen i nyllet på honom, blir du avblåst för just osportsligt uppträdande. Jag är ganska säker på att samma sak skulle gälla i hockeyn om du t.ex måttade en cross-checking mot ansiktet på någon utan avsikt att träffa. Inte skulle du åka ut för cross-checking då (såvida domaren inte står i en vinkel där det ser ut att träffa).
Kommentera

Sv: HV - MIF
OskarB: Jag kollade lite och enligt regelboken är det upp till domaren att tycka egentligen. ´Onödigt hårt spel beivras med lilla straffet´. Ungefär så är ordalydelsen och det kan väl tyckas att det är lite onödigt att veva med armarna med siktet inställt även om man missar i sitt syfte.
Kommentera

Sv: HV - MIF
Gone: Skröder fick roughing, Sundblad fick unsportsmanlike conduct.
Kommentera

Sv: HV - MIF
OskarB: Åkte han för Roughing och inte osportsligt uppträdande då? Det finns säkert någon regel som innebär att ´försök att slå´ är förbjudet precis som ´försök till spark´ (aktuellt ämne) är det.
Kommentera

Sv: HV - MIF
En lite lustig sak hände i andra perioden idag. Domaren dömer dubbelutvisning där Skröder åker för roughing och Sundblad för filmning då han störtdök efter Skröders slagförsök som missade med ett par decimeter. Jag vet inte, men nog känns det som att det ena utesluter det andra...;-)
Kommentera

Sv: HV - MIF
Kul att notera att Liv tippade helt rätt resultat föresten. Han kanske tog ett snack med Bosse så att han skulle släppa in ett i tredje, för att få in det... ;)
Kommentera

Sv: HV - MIF
Patrik L:

Ahl har dominerat, tagit ett par riktigt bra lägen. Skönt att ha en andremålis som kan vara helt matchotränad och gå in och dominera. Nu har iofs Hadelöv också varit riktigt bra, men HV dominerar matchen rätt rejält. Skönt! Klart det ska bli seger nu, 3 - 0 släpper vi inte. Följer FBK's match med spänning, 2 - 2 där nu. Ska vi plocka in ett par pinnar på dom idag?

Som jag skrev tidigare i den här tråden så ska Liv röntgas imorgon. På hockeylive sa dom bara att det nog inte var så farligt, men jag undrar om dom ens visste att han skulle röntgas. Jag tvivlar dock på att det är så allvarligt, jag tror mest man gör det för att vara på den säkra sidan.
Kommentera

Sv: HV - MIF
Dysso: 3-0 nu efter mål av Melin och Loponen. Verkar som att HV totalt dominerar, faktiskt!
Hoppas på seger vilket det ju i nuläget med ställningen osv bara SKA bli!
Hoppas verkligen INTE Liv tvingas till ett långt uppehåll. Med långt menar jag med mer än en vecka...Mycket tätt med matcher nu och jag vill se Liv i målet, även om det ju verkar som att Ahl spelar ganska stabilt han också trots bristen på matchvana. Vad är senaste nytt kring, Liv?
Kommentera

Sv: HV - MIF
1 - 0, och Hassinen har missat ett friläge. HV har iallafall ån så länge bra kontroll på matchen. Målet gjordes av Ekelund, assist Björn Melin.
Kommentera

Sv: HV - MIF
Och apropå diskussionen om Aftonblaskan som vi hade inför förra matchen, så kan man snabbt konstatera att dom har ett fel i sitt införsnack om HV's match även denna gången. Stefan Liv som inte ens kommer vara ombytt står som målvakt... Dom går från klarhet till klarhet!
Kommentera

Sv: HV - MIF
Kanske ska tilläggas att Liv tippade 4 - 1 till HV, får hoppas han har bra koll på läget. :)
Kommentera

HV - MIF
I intervju säger Stefan Liv att han inte vet vad som har hänt med knäet, har tydligen bara dykt upp. Dom ska röntga imorgon, så får vi väl se om det dyker upp något. Han tror iallafall inte att det är allvarligt, men vet som sagt inte.

Idag *kräver* vi en bra match, bara hoppas att Ahl kan gå in och göra en riktigt bra insats. Resten av laget har iallafall inga som helst ursäkter, nu är det upp till bevis.
Kommentera

379212 · »