HV71

6969 inlägg · 778 ämnen

Kvartsfinal HV71-AIK

1365887 · » Till forumet


Sv: Kvartsfinal HV71-AIK

Dysso:

Först och främst är det ju 9 kontrakt, som går ut nu under våren, så det är klart att det spekuleras om både det ena och det andra. Det är ju något som först och främst gynnar de spelare som sitter på de utgående kontrakten, att det sprids massa rykten.

Igår hörde jag ett ställningstagande som måste vara det dummaste jag hört på länge. Stefan Liv och Petrasek skall tydligen inte komma tillbaka till HV, så länge Åseda-Karlsson sitter vid rodret! Skall bli intressant att se, om nu Karlsson byts ut, ifall Liv och Petrasek komma bryta gällande kontrakt med Sibir och Minsk, för att "rädda" HV71.

Sedan är det säkert så också, att det framförts kritik, från både det ena och det andra hållet, vilket mera borde tolkas som ett sundhetstecken, med tanke på hur den här säsongen slutade. Att det skulle vara på motsatta viset skulle istället vara betydligt mer oroväckande.

Något mer oroväckande hade det väl också varit, ifall Åseda varit någon form av grisen-i-säcken-tränare. Nu är det ju inte så. Han har ju varit i RH/KA med olika lag de senaste 15 åren. Så någon mer välscoutad tränare än Janne Karlsson har väl HV aldrig skrivit kontrakt med? Att det då skulle slå ner som en blixt från klar himmel, att han är något mer auktoritär i sitt ledarskap, känns aningen krystad.

Men det blir väl lätt så när många är besvikna.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal HV71-AIK

Et tu Brute:

Själv är jag lite rädd att effekterna på tränare och trupp blir väldigt små. Hoppas inte Stille håller fast vid att Janne ska vara kvar, om det nu är så att man har ett optionsår. Bra läge att bryta nu, oavsett vems fel det var. Nytt blod behövs!

Kommentera

Sv: Kvartsfinal HV71-AIK

zigge:

Jaha, skall man svara på sådant också. Förstår du inte att jag har fullt upp med att blåsa upp säsongens badbollar?

Får väl ta en liten paus då! Den värsta chocken levererades väl redan i tredje matchen. HV var väl så bra, till skillnad mot de två första matcherna, men räckte ändå inte till.

Jag tyckte det var ett populistiskt beslut att ge Viktor Fasth utmärkelsen, Honkens Trophy...äh...jag har ändrat mig nu. Man får göra det ibland.

Egentligen är det inte mycket som känts bra den här säsongen, förutom november och december. Efter jul är ju en katastrof i samtliga lagdelar, så helt överraskad är man ju inte, även om man trodde att det skulle gå att klara av AIK.

Det har kännts betydligt värre, förr om åren. Exempelvis 2006 då man var i final med mindre än minuten kvar att spela...eller sjunde och avgörande hemma mot er 2007. Då hade man i alla fall ett lag som haft betydligt större chans att ta hem en final också. Så var det väl inte riktigt i år och till slut visade det sig att man inte ens hörde hemma i en semifinal.

Skall bli spännande att se vad det här ger för konsekvenser, när det gäller tränarna och truppen.

+1
Kommentera

Sv: Kvartsfinal HV71-AIK
Et tu Brute: Hur känns det?
+2
Kommentera

Sv: Kvartsfinal HV71-AIK
Et tu Brute: Det kanske är så enkelt att Johan Davidsson måste gå i bräschen och ta ett ännu större ansvar men också börja ställa krav på sina kamrater. Ibland får jag intrycket att Johan Davidsson både kan höja laget till oanade höjder men också sänka laget till usel nivå. Inte på grund av Johans nivå utan mer för att spelare i laget lägger allt för stor tillit till Johan.

Hur som helst tror jag att HV växer in i denna kvartsfinalserie och tar den i bäst av sju. Men det kommer att bli på håret. Men SM-guldet tror jag går till endera Skellefteå eller Färjestad. Upp till bevis nu för HV att visa mig att jag har fel.

Lycka till i alla fall.
+2
Kommentera

Sv: Kvartsfinal HV71-AIK

ÖstrandsNisse:

Det finns väl en hel del att fundera kring, när det gäller Daniel Larsson. En sak är ju vad han själv har för ambition. Känns lite märkligt att han lämnade Detroits organisation, när han väl erövrat förstaspaden i Grand Rapids och har halva foten inne. Det är väl ingen höjdare med farmen, men har man nått så långt efter två år, så förstår jag inte riktigt varför man inte löper linan ut...om man nu har ambitionen att spela i NHL?

Annars vet vi bara att Daniel är en riktig klassmålvakt som oftast, men han har mycket kvar att lära. Exempelvis har han knappt 5 matchers erfarenhet av SM-slutspel och har varit allt annat än stabil efter SHG.

En annan sak är ju var han har för sorts psyke. Han har varit utsatt för tuff konkurrens sedan han kom till DIF, 06/07. Allra hårdast då de två senaste åren i Detroit. Sedan landar han då i Småland och det finns ingen konkurrenssituation värd namnet. Han är förstemålvakt och han skall leverera. Jag tror inte detta riktigt har passat Daniel.

Så nu försätter man honom i den situationen, att han faktiskt är utsatt för konkurrens, för att förhoppningsvis höja hans egen ambitionsnivå. Att Ante gjorde en riktig kanonmatch i sista omgången omgången mot SSK, spelar säkert också in.

Målvaktsbiten är väl annars det som bekymrar minst. Laget har ju tappat fart och blottar då som vanligt en ganska medioker defensiv. Vad gör exempelvis Martin Thörnberg? Han var ju alldeles lysande under Johans frånvaro, men så fort han var tillbaka så har han ju i stort sett bara tagit rygg på honom.

Falk som annars är en riktig klippa i det defensiva är ju yr så det står härliga till. Almqvist och Hietanen är alldeles för tunna när man blir tillbakapressade under längre stunder av matchen.

Sedan har ju det här med SM aldrig varit något enkelt för HV. Enda gången man lyckats vinna en slutspelsserie blankt var 1995 när man tog DIF med 3-0 i kvarten. 5 seriesegrar senare verkar det bara bli svårare och svårare :-)

+1
Kommentera

Kvartsfinal HV71-AIK

Då det inte finns så många aktiva skribenter på HVs del av HS så får väl mina funderingar främst riktas till ETB. Jag blir väldigt fundersam vad som händer inom föreningen och du kanske har ett svar eller i alla fall en rimlig förklaring till att det ser ut som det gör.

HV går inte att känna igen. AIK har mer eller mindre ätit upp HV-spelarna i dessa två matcher. Även om det såg bättre ut i senare hälften av matchen som spelades igår så saknas det massor, tycker jag, i detta HV-lag. Jag börjar undra om det inte råder någon form av schism i laget? Jag hörde intervjun igår efter matchen då Janne och Petter möttes i studion där de diskuterade målvaktsfrågan. Och visst, är det som Janne säger att Daniel inte varit på tårna efter landslagsuppehållet och att Andreas känts hetare så är det likt förbaskat märkligt att man sätter den målvakt som HV spelat ytterst sparsamt under säsongen, och även tidigare säsonger, framför Daniel Larsson. Inte för att Andreas gjort det dåligt, men frågan är om man flyttar på en målvakt som vunnit utespelarnas förtroende under i princip hela säsongen. När det roliga sedan börjar så får inte Daniel vara med.

Man får nästan känslan att Daniel aviserat att han vill röra på sig, trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt. Eller att han gjort något som föreningen inte accepterar och markerar på detta sätt? Jag har ingen aning utan funderar bara vad det beror på.

Det kanske är så att man har sett Andreas sniper-egenskaper och tror att det är han som ska få fasth ur balans? Han har ju lyckats göra mål tidigare...;)

Skulle vara intressant att höra hur du resonerar kring det uppkomna läget. Tror inte att det finns några enkla svar på det här men är det någon som kan ge en rimlig förklaring så är det du. För även om jag tycker att HV ser "sämre ut" i år än tidigare årgångar så bör man på ett tämligen enkelt sätt eliminera AIK. Ett vilt kämpade AIK med en grym målvakt så här långt skall tilläggas. Men ändå.

+1
Kommentera

1365887 · »