HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1253747

Puckade Årstiden 10/11

Startar med en Permalänk till mitt eget inlägg från 2010-03-14 23:28

"Senast mot LHC var det dock en markant uppryckning. Kanske delvis för att Beech fick lämna centerrollen i andra till förmån för Falk. Något som jag själv förespråkade innan säsongen. Låt Falk ta andrafiolen, dumpa Beech och förläng med Piros som tredjecenter, så får man nog tillbaka mer av tydliga roller i laget."

Knappt hann bläcket torka, innan pusselbitarna verkar falla på plats. Idag skriver Henrik G på HVFantasten att Piros kan vara på väg tillbaka. Hurra säger jag, för frågan är väl då om inte Beechs saga är all i HV, trots att han har ett år kvar på kontraktet. Piros blir ett både bättre och billigare alternativ för HV. Som rent utpräglad defensiv center kommer han helt till sin rätt i dagens HV. Dessutom har han övriga kvalitéer, som gör att han kan vikariera som både center och vinge i de båda första uppställningarna.

Hietanen har blivit erbjuden ett tvåårskontrakt, vilket indikerar att Petrasek spelar någon annanstans nästa och kanske även kommande säsong. Här har ju även Luoma nämnts. Är det antingen eller, eller har man planer på att knyta båda till sig? Jag tror nog på det förstnämnda.

Sedan tidigare är Linus Widell klar. Han ersätter Björn Melin som skrivit på för Nizhnekamsk.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Puckade Årstiden 10/11

Då finns det annat att göra igen. Satt och spånade kring två utmärkelser som kommer att delas ut snart.

Guldpucken? Finns det en möjlighet att kringgå Johan Davidsson? Jag tror det blir svårt. Johan kommer att inkassera sin andra Guldpuck.

Årets Junior? Här blir det lite knepigare. Adam Almquist? Visst måste det vara unikt för en junior, att vara så långt ifrån, trots att han la beslag på en delad förstaplats i backarnas poängliga samt var poängbäste junior i SM. En junior som inte ens spelade J20-VM.

Sett över hela säsongen tror jag, att det bara kan finnas två givna kandidater. Jacob Markström och Marcus Krüger. Detta måste vara de två juniorer, som betytt allra mest för sina lag och dessutom innehaft nyckelpositioner i laget.

Eftersom Markström tidigare i år, blivit tilldelad både Honken Trophy samt Årets Rookie, så torde Årets Junior vara vikt åt Krüger. Jag har svårt att se något annat.  

Kommentera