HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #2191621

Sv: Hockeyallsvenskan
Nisse på Mon or: Det måste vara Oerhört "oinspirerande" för alla lag, förutom just HV71, som på allvar aspirerar på en SHL-plats, att typ nästintill 'GARANTERAT' behöva vänta till hösten 2023 innan de realistiskt kan ha en chans att ta en plats i SHL.

Jag menar, om HV som ju garanterat har MINST 10 ggr så mycket pengar att förfoga över jämfört med NÅGOT ANNAT hockeyallsvenskt lag..., och förmodligen har lika mycket pengar i sin egen kassa som ALLA ANDRA hockeyallsvenska lag TILLSAMMANS förfogar över, vore det verkligen sensationellt märkligt om HV71 INTE! går upp till SHL igen DIREKT nästa vår. Åtminstone, och det får man nog ändå tro, om de använder så pass mycket av deras kassa som är nödvändigt..., för att köpa ihop ett lag, på papperet SÅ ÖVERLÄGSNA Alla andra hockeyallsvenska lags trupper, som om 'världen inte går under', tämligen obehindrat besegrar ALLA sina motståndare i ett slutspel över en matchserie först till 4 segrar.

Man får nog milt uttryckt tillönska ALLA ANDRA deltagande lag i Hockeyallsvenskan 2021-22, en Enorm portion av "FRU FORTUNA", om de ska ha skuggan av en chans att kunna förhindra HV71 att redan till våren 2022 åter ta tillbaka sin 'olyckligt borttappade' SHL-plats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: Detta inlägg lägger vi i en hög för sig och sparar till våren 2022. Johan Hult har ju verkligen visat att han kan bygga lag. Du har rätt i att de vore sensationellt om HV, med tanke på pengabingen, inte skulle studsa upp direkt till SHL. Men det är inte bara HV och Brynäs som visat att det är ganska svårt att bygga lag. Modo var ju också världsmästare några säsonger i HA, efter SHL, innan de insåg att de inte var det, trots "jättepengabinge".
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: vet inte om du är seriös med din text eller inte....i teorin så löser sig allt med pengar, absolut, men..

Skulle inte bli ett dugg överraskad om HV får en relativt hård konkurrens i HA, i alla fall första säsongen. Dels ska man anpassa sig till nya situationen. Man ska antagligen kolla på, och lösa ledning/sportchef/tränar konstellationer som verkar vara ifrågasatt(?)..Man kommer ha extrem press på sig att leverera, dom kommer antagligen tappa stora delar av laget(?) och måste bygga nytt från grunden. Sen ska man inte heller glömma att nivån i HA är inte på nått sätt låg, det finns 2-3 lag som är potentiella SHL lag (sett till ekonomi, historia osv), så konkurrens om att vara bäst kommer inte saknas.

Vet av egen erfarenhet vilken jävla maskin HV är, har bott i Jönköping många år och sett det på nära håll. Tror inte heller ”dom kommer acceptera” en HA plats, men att bara allt ska lösa sig genom att köpa ett överlägset lag på pappret det tror jag inte på. Toppspelarna vill spela SHL eller högre, om eventuellt inte klubbmärket väger tyngre förstås.

För egen del gillar jag ”allt utom ett avancemang vore en praktskandal”-snacket. Det ökar pressen på HV och ger oss andra dödliga en fördel :)
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: Helt enig, HV är tillbaka hösten 22, allt annat vore en praktskräll. HV:s intåg i HA var det sämsta som kunde hända för övriga "satsande" lag.
Kommentera