HV71

6969 inlägg · 778 ämnen

Hockeyallsvenskan

2197652 · » Till forumet


Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: eget kapital säger igenkligen inte så mycket det är inte pengar dom har på banken utan tillgångar i bolaget som tex arenor och liknande. Det har inget och göra med vilka likvida medel klubben har. Man kan dock gå till banken och låna det är det man kommer göra.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Ps: Matchen som i praktiken avgjorde det hela, var när AIK 'redan' i omgång 6 av 10 i kvalserien, våren 2014 möter Malmö borta.
Malmö har då 8 p efter 5 spelade matcher, Örebro 10, Rögle 10, DIF mediokra 6 ,och AIK ENDAST 4!!
AIK vinner matchen med 2-4 (inte 3-4 som jag trodde..)

Men om man har 4 p efter 5 av 10 omgångar i en kvalserie över 10 omgångar, som AIK då hade, kommer man lik förbannat (gud inkluderad) Aldrig bland de 2 första lagen när 10 omgångar är färdigspelade..., speciellt inte som i det här fallet, om man VILL HA sin ärkerival i samma serie, när man vid tillfället har 4!! andra lag före sig, DIF inkluderade!, med endast 6 p på kontot, som här var fallet. ÄVEN om man med ynka 4 p på kontot, som AIK då hade, 'mirakulöst'/huvudlöst i detta fall, lyckas besegra Malmö borta i omgång 6 av 10 med 2-4...

EPILOG: Priset som AIK fick betala för detta monumentala misstag, blev SKYHÖGT!!!. Nämligen en andra mångårig sejour i HAS, den här gången, potentiellt under ett ANTAL YTTERLIGARE ÅR, UTAN!!! sin VITALA superrival Djurgården som medkonkurrent..
AIK ansåg 'uppenbarligen' att DIF förtjänade att få fortsätta att 'glänsa' i SHL.
Unfuckingbelievable är bara förnamnet på detta fullkomligt 'tragikomiska' scenario..
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Djurgården tog sig knappt upp andra året, tack vare målskillnad.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Det var helt och hållet AIK:s förtjänst att DIF gick upp.

Om jag inte minns helt fel vann AIK en för dem helt betydelselös match i dåvarande Kvalserien, när de själva redan var avhängda, med typ 4-3 eller nåt. Hade de istället 'valt' att torska den matchen hade DIF blivit kvar i HAS. Men som vi vet är ju gnagare inte de mest intelligenta utav varelser.
Den betydelselösa segern har stått AIK enormt dyrt under dom 7 år som förflutit sedan detta inträffade. Detta bl.a genom kraftigt reducerade publikintäkter i de derbyn mot DIF som därav uteblivit.

Dessutom finns det ingenting som säger att inte DIF fortfarande hade varit kvar i HAS om inte deras ärkerival AIK, så otroligt KORKAT hjälpte dem på traven genom den där segermatchen för 7 år sedan: Just en sådan match som AIK så otroligt 'hedersamt' men för deras egen del till TOTALT INGEN NYTTA, 'lyckades' vinna, när allt sunt förnuft i världen bara skrek till dem att de bara SKULLE HA FÖRLORAT!!!!, är ett perfekt exempel på vad man i folkmun brukar kalla en pyrrhusseger. Det är bara så otroligt OBEGRIPLIGT att INTE Gnaget 'begrep' det INNAN!!! det begav sig gällande just den matchen våren 2014.
+2
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: 100% rätt, givetvis blir det press och stress att leverera om alla inom och- utanför laget förväntar sig att man lite enkelt ska ”studsa upp igen”, framförallt om man rekryterat det ”bästa” och ev dyraste laget i serien...

Hjärnspöken kan sabba så mycket, det har vi och säkert flera andra sett på nära håll!
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Du tror inte det finns någon press i att leverera bra resultat med de bästa förutsättningarna i HockeyAllsvenskan? Nog tror jag det blir väldigt jobbigt i Jönköping om det går lite dåligt till hösten.

Det är helt främmande territorium att spela i den här ligan för HV71 och det är en tuff läxa för alla etablerade lag som faller ner. Djurgården tog sig knappt upp andra året, tack vare målskillnad.
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Videon med klackledaren var lite jobbig att titta på, man känner verkligen medlidande med deras fans. Riktigt ryser när man vet att det kunde ha varit vi i deras ställe. Usch ja... 😰
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Jalapeno: Den pressen låg i att trilla ur eller inte. Nu när det är gjort så kan jag inte se att de skulle ha mer press än någon annan som trillat ur. Däremot bättre förutsättningar än de allra flesta.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Jag tror HV om något lag misslyckas då det nog aldrig har varit så mycket press på ett lag som åkt ur.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Jalapeno: Tror dock HV om något lag löser det. Som sagt övertygad om att de sätter ihop ett lag för återtåg direkt. Hoppas dock mest att de får vara kvar nu när matchserien Timrå-Löven ballat ur. :)
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Tjomme som räknat?
------------------------------------------
Naturligtvis inte.
Det är helt och hållet baserat på ett empiriskt vetenskapligt underlag.
Han skulle dock ha kunnat vara en parameter i systematiseringen.
Men eftersom tjommen inte varit en aktiv del utav just Modo Hockey sedan 2010, (av vad jag känner till iallafall), blir han i just detta fall en 'ickerelevant' del av ekvationen.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Ja och det är just därför det är så svårt att studsa upp i SHL på en säsong. Du måste bygga ett helt nytt lag med ca 20 nya spelare.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Jalapeno: Finns ju en del där som inte kommer följa med ner gissar jag. Blir till att bygga helt nytt i stort sätt.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Så utan dom så är det dessa 12 spelare som vi fortfarande väntar på besked.

Jonas Gunnarsson (G)

Emil Andrae (D)
Daniel Bertov (D)
Didrik Strömberg (D)
Jesper Williamsson (D)

Fredrik Forsberg (RW/LW)
Jesper Kokkonen (LW)
Zion Nybeck (W/C)
Oskar Olausson (LW/RW)
Christoffer Törngren (LW/RW)
Max Wennlund (C)
Simon Önerud (LW/RW)
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
15 i första vändan som lämnar, inte oväntat såklart. Sen kan man ju alltid hoppas att fler vill vara med och ställa saker till rätta. Önerud är inte med i första vändan av folk som lämnar, där har vi väl ändå en med lite stolthet kvar.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: Jag hoppas att vi får möjligheten att följa upp på denna bestämda världsbild i höst. Så behåll gärna kontot och fortsätt vara aktiv även om din världsbild ,om HV:s ett-åriga springa hem både serie och slutspel-sejour i HA 21/22, visade sig inte stämma. :)

Ghosta oss inte snälla. Gäller också BifBiffen. :)
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj:
Tjomme som räknat? 😅
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Nisse på Mon or: Min kvalificerade gissning är att MoDos kräftgång i HAS ELER tom Div 1 vad det lider, kan bli avsevärt mycket längre än Skellefteås totalt 16 år långa dito, under åren 1990-2005. Det är ytterst sannolikt att anta att Modo är tillbaka i SHL tidigast hösten 2040.

Detta är baserat på en regressionsanalys med ett konfidensintervall på 90%, baserat på corsi sedan 2010. Den antyder att Modo med 90% sannolikhet åter gör entre i SHL tidigast någon gång under perioden 2040-2050.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: Detta inlägg lägger vi i en hög för sig och sparar till våren 2022. Johan Hult har ju verkligen visat att han kan bygga lag. Du har rätt i att de vore sensationellt om HV, med tanke på pengabingen, inte skulle studsa upp direkt till SHL. Men det är inte bara HV och Brynäs som visat att det är ganska svårt att bygga lag. Modo var ju också världsmästare några säsonger i HA, efter SHL, innan de insåg att de inte var det, trots "jättepengabinge".
+2
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Costanza: Vilket lag tror du jag supportar??
Det är inte HV, om du nu trodde det...
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj: Nu när Cmore inte föder er måste klubben börja använda hjärnan. Har ni smarta människor kvar i föreningen? Åker man ur fattas det ju nåt på vägen...Brynäs åker ur nästa säsong av samma anledning.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Tack för komplimangen!
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
HAS är Mellanmj:
Oavsett utgång finalserien så har du ett riktigt bra skriftspråk. Uppriktigt imponerad.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: HV har nog tillräckligt med reserver undanstoppade i ladorna för att kunna köpa ihop ett lag som mer eller mindre skulle kunna defilera hem en SHL-plats.
Det vore i alla fall tämligen förvånande annars...

Fast visst... Det är ju som vi alla vet, en hel del slump involverad i hockey.
Så det är väl inte 'helt och hållet' skrivet i sten.

Men..., ett hyfsat stort antal extremt tursamma eller otursamma ögonblick i några matcher i en förmodad finalserie där HV deltar, och det inte går HV:s väg, skulle 'möjligen' kunna göra att det "andra" laget i en 'imperfekt' värld kan gå segrande ur striden. I såfall med 4-3 eller 'ev'... 4-2 i matcher.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Zorro: Eeeh va, såhär skrev jag, om HV, innan du dök upp.

"Helt enig, HV är tillbaka hösten 22, allt annat vore en praktskräll. HV:s intåg i HA var det sämsta som kunde hända för övriga "satsande" lag."
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Tack. Ja en av få väldigt kloka beslut under året att ta in Bombom. Han gjorde strarkt avtryck under sina blotta 13 matcher senaste han var i Brynäs. Tror han är helt rätt för Brynäs även i förlängningen, som sportchef då gissningsvis. Gällande Oscar hoppas jag på förlängning och sedan utlåning under kommande säsong.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: ändå tycker och tänker du om Modo i nästan alla dina inlägg i den här tråden.

Nu ska jag göra nått vettigt, lycka till nästa säsong 👍
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen:
Ja vi släpper det båda har säkert annat att göra😂

Grattis till segern, Boumedienne Verkar intressant. Behåller ni Oscar B?
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Zorro: Ni har varit borta på tok för länge från SHL för att jag överhuvudtaget ska tycka någonting om er. Möjligtvis att det är tragiskt att det kan gå så illa för ett lag och tacksamhet över att vi klarade oss kvar i år.
En ny organisation ska sättas och framtiden ser istället helt plötsligt helt okej ut.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Dom måste hitta guldkorn. Etablerade toppspelare går inte ner till ha, även om de får lika bra betalt som i shl.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Givetvis vore det bättre för er att Brynäs åkte ned, det är min egna övertygelse också. Och som sagt, ni hade er chans förra året. Baksmällan kom i år, och jag har otroligt svårt att se att ni är med och utmanar om det redan nästa igen. Men sätt igång en 4-års plan och be till gudarna på att det inte blir pandemi igen
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Jag hävdar att man kan kan värva tillräckligt mycket spets för att slå samtliga lag i HA rejält på fingrarna. Sen kan säkertligen någon av de man vill behålla följa med laget ned. Det lär heller inte vara några problem att värva den ledare man önskar i båset. Som sagt, jag hoppas inte, men jag tror HV bara är nere och vänder detta år.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Varför bryr du dig så mkt om Modo och vad vi tänker, vad som svider hit och dit och vad andra lag tänker om oss? Du gillar inte Modo, inget konstigt med det, och det glädjer mig, det är precis den väg vi ska vandra.

Borde inte du fokusera på erat egna sjunkande skepp? Den här gången klarade ni er, men det är antagligen bara en tidsfråga innan du får sitta och argumentera Brynäs budget istället för Hvs, vilket känns väldigt kittlande :)
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Jag tror inte det svider alls för särskilt många MoDofans. Klart det hade blivit enklare med ett kraschande och brinnande Brynäs som föll ner istället för HV71.

Men nog tror jag det kommer bli bra på sikt, det handlar om att lägga en stabil grund nu och där har vi äntligen bra förutsättningar med ett personer på ledande roller. Därför är folk hoppfulla.

Vi hade en 4-års plan på att gå upp förra året, vilket ledde till en allsvensk final. Vi har ingen specifik tidsram för att gå upp på det sättet nu, men vi kommer alltid att satsa och tävla för att gå upp till SHL.
+3
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen:
Jo det förstår jag men det kanske inte riktigt det vi diskuterar. Det jag inte hänger med på är varför du endast drar slutsatser utifrån EK och väger in andra faktorer. Jag tycker inte det ger en helhetsbild, men du som ekonom vet säkert bättre.
+4
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Majbrasan: Låter som en rimlig målsättnig, inte helt olik Brynässupporters målsättning.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
hockey_21: Ja, du kan nog sitta lugn oavsett, det är nog tyvärr inte Modo som skrämmer HV mest på något plan.
Om Hult blir kvar så kan det såklart tas emot dåligt från deras supportrar. Däremot finns det nog ingen med mer revanschlust än Hult. Blir spännande att se vad de landar i. Det är ju inte jättelängesen Hult värvade ett lag som tog SM-guld?
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Jag tror hoppet grundar sig i att göra en bättre tabellplacering än i år och gå till ett slutspel och vara konkurrenskraftig. Att få en stabilitet i föreningen och laget. I det spelar HV's vara eller icke-vara i HA ingen roll och det svider inte det minsta.

Jag tror i alla fall att den klara majoriteten av MoDo-supporters nöjer sig med den målsättningen efter "hela havet stormar" den här säsongen och slutet av den ännu tidigare.
+2
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Men hult sitter kvar ändå. Om han inte avgår självmant.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: En organisation som kommer slimmas, som du säkert förstår.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Ledningen har fullt förtroende för sportchefen som byggde shls sämsta lag med en lönebudget på säkert 15 miljoner mer än iko. Jag sitter lugn så länge hult är kvar som sportchef.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen:
Då förvånar dina slutsatser mig, för givet att att man ränker bort SHL kan jag se en viss övervikt å HVs håll men inte avgrundsdjup. Varför anser du att EK är så viktigt? Tänker spontant att omsättning är en viktigt faktor och hur man kan hantera den. Tycker inte HV verkar ha en kostnadseffektiv organisation.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
hockey_21: Nä men man har genom åren satt ihop skapliga lag får man säga. Man misslyckades i år och lär inte göra om samma misstag. Förstår att det svider för Modofans som äntligen fått hopp.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Dyrast ≠ Bäst.
+2
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: Jag har läst balansräkningen så du kan vara lugn. Ja till godo, och nej de kommer inte bränna dom, men du kan räkna med att de har HA:s absolut dyraste trupp när pucken släps i höst. Som svar på din fråga, ja jag är ekonom, du är det inte.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen:
Det är säkert så vi har inte inte varit särskilt bra på att bygga lag de senaste åren.

Tänker du eget kapital när du menar tillgodo? Gör du inte det är jag rätt tveksam. Är du ekonom? Eller du har bara snappat upp eget kapital från sportens sändningar?
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: De har ett gäng miljoner till godo på er. Och som sagt ni kommer från plats 12 i HA, jag tror inte ni är den svåraste nöten för HV att knäcka.
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: slutspel bör ju vara alla lags initiala målsättning.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen:
Nej jag försöker syna dig. Vet inte om jag riktigt håller med om det det är lite svårt att jämföra mellan SHL och Allsvenskan.

De omsätter 150 i SHL
Skulder på ca 120
Kassa på 16
Vinst när de går till slutspel

Vi omsätter 95 i allsvenskan
Skulder på ca 150
Kassa på 8
Vinst varje år utan att ha gått till slutspel

Dra sedan bort publik och SHL miljoner. EK lär inte hjälpa dem så mkt om jag nu får tycka något.
+5
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Tarasov: 56 milj i eget kapital. Förstår att du spelar dum, men det är en googling bort om du vill veta mer om HV:s ekonomi. Hur som haver är ni rejält i skuggan av den. Och som sagt, ni ska nog fokusera på att ta er till slutspel och sen vara nöjda med det
+1
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Zorro: Det kan vi göra. Jag tror att Modo ska nöja sig med att ta sig till slutspelet initialt.
Kommentera

2197652 · »