HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #2194782

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Djurgården tog sig knappt upp andra året, tack vare målskillnad.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Det var helt och hållet AIK:s förtjänst att DIF gick upp.

Om jag inte minns helt fel vann AIK en för dem helt betydelselös match i dåvarande Kvalserien, när de själva redan var avhängda, med typ 4-3 eller nåt. Hade de istället 'valt' att torska den matchen hade DIF blivit kvar i HAS. Men som vi vet är ju gnagare inte de mest intelligenta utav varelser.
Den betydelselösa segern har stått AIK enormt dyrt under dom 7 år som förflutit sedan detta inträffade. Detta bl.a genom kraftigt reducerade publikintäkter i de derbyn mot DIF som därav uteblivit.

Dessutom finns det ingenting som säger att inte DIF fortfarande hade varit kvar i HAS om inte deras ärkerival AIK, så otroligt KORKAT hjälpte dem på traven genom den där segermatchen för 7 år sedan: Just en sådan match som AIK så otroligt 'hedersamt' men för deras egen del till TOTALT INGEN NYTTA, 'lyckades' vinna, när allt sunt förnuft i världen bara skrek till dem att de bara SKULLE HA FÖRLORAT!!!!, är ett perfekt exempel på vad man i folkmun brukar kalla en pyrrhusseger. Det är bara så otroligt OBEGRIPLIGT att INTE Gnaget 'begrep' det INNAN!!! det begav sig gällande just den matchen våren 2014.
Kommentera