HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #2194584

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen: Du tror inte det finns någon press i att leverera bra resultat med de bästa förutsättningarna i HockeyAllsvenskan? Nog tror jag det blir väldigt jobbigt i Jönköping om det går lite dåligt till hösten.

Det är helt främmande territorium att spela i den här ligan för HV71 och det är en tuff läxa för alla etablerade lag som faller ner. Djurgården tog sig knappt upp andra året, tack vare målskillnad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Ps: Matchen som i praktiken avgjorde det hela, var när AIK 'redan' i omgång 6 av 10 i kvalserien, våren 2014 möter Malmö borta.
Malmö har då 8 p efter 5 spelade matcher, Örebro 10, Rögle 10, DIF mediokra 6 ,och AIK ENDAST 4!!
AIK vinner matchen med 2-4 (inte 3-4 som jag trodde..)

Men om man har 4 p efter 5 av 10 omgångar i en kvalserie över 10 omgångar, som AIK då hade, kommer man lik förbannat (gud inkluderad) Aldrig bland de 2 första lagen när 10 omgångar är färdigspelade..., speciellt inte som i det här fallet, om man VILL HA sin ärkerival i samma serie, när man vid tillfället har 4!! andra lag före sig, DIF inkluderade!, med endast 6 p på kontot, som här var fallet. ÄVEN om man med ynka 4 p på kontot, som AIK då hade, 'mirakulöst'/huvudlöst i detta fall, lyckas besegra Malmö borta i omgång 6 av 10 med 2-4...

EPILOG: Priset som AIK fick betala för detta monumentala misstag, blev SKYHÖGT!!!. Nämligen en andra mångårig sejour i HAS, den här gången, potentiellt under ett ANTAL YTTERLIGARE ÅR, UTAN!!! sin VITALA superrival Djurgården som medkonkurrent..
AIK ansåg 'uppenbarligen' att DIF förtjänade att få fortsätta att 'glänsa' i SHL.
Unfuckingbelievable är bara förnamnet på detta fullkomligt 'tragikomiska' scenario..
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: Djurgården tog sig knappt upp andra året, tack vare målskillnad.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Det var helt och hållet AIK:s förtjänst att DIF gick upp.

Om jag inte minns helt fel vann AIK en för dem helt betydelselös match i dåvarande Kvalserien, när de själva redan var avhängda, med typ 4-3 eller nåt. Hade de istället 'valt' att torska den matchen hade DIF blivit kvar i HAS. Men som vi vet är ju gnagare inte de mest intelligenta utav varelser.
Den betydelselösa segern har stått AIK enormt dyrt under dom 7 år som förflutit sedan detta inträffade. Detta bl.a genom kraftigt reducerade publikintäkter i de derbyn mot DIF som därav uteblivit.

Dessutom finns det ingenting som säger att inte DIF fortfarande hade varit kvar i HAS om inte deras ärkerival AIK, så otroligt KORKAT hjälpte dem på traven genom den där segermatchen för 7 år sedan: Just en sådan match som AIK så otroligt 'hedersamt' men för deras egen del till TOTALT INGEN NYTTA, 'lyckades' vinna, när allt sunt förnuft i världen bara skrek till dem att de bara SKULLE HA FÖRLORAT!!!!, är ett perfekt exempel på vad man i folkmun brukar kalla en pyrrhusseger. Det är bara så otroligt OBEGRIPLIGT att INTE Gnaget 'begrep' det INNAN!!! det begav sig gällande just den matchen våren 2014.
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
KB65: 100% rätt, givetvis blir det press och stress att leverera om alla inom och- utanför laget förväntar sig att man lite enkelt ska ”studsa upp igen”, framförallt om man rekryterat det ”bästa” och ev dyraste laget i serien...

Hjärnspöken kan sabba så mycket, det har vi och säkert flera andra sett på nära håll!
Kommentera