HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #418148

Sv: ES-Quiz
Det är inte sant. OskarB och Dysso helt nedvikta =) Paddan tog hem det här överlägset.

Harald Lückner är inte mer än 17 år på bilden och mycket riktigt så bär han Mariestad BoIS tröja. Den är blå och har en sprattlande tjur på bröstet, fast det har naturligtvis inget med Blue Bulls att göra. Sådant hade man inte kommit på vid den här tiden.

Sedan ser han oförskämt glad ut också. Det borde han inte vara, HV har nämligen besegrat BoIS med 8-0. Matchen spelades i december 1973 och var Lückners första seniorframträdande i Rosenlundshallen.

Det skulle sedan dröja ytterligare 6 år innan Lückner sätter sin skridsko i Rosenlundshallen igen, fast då handlade det om ES. Av någon märklig anledning (förmodligen stavad Lassila) lyckades inte hans lag att göra mål då heller. I premiärsäsongen för HV i ES så besegras FBK med 2-0 respektive 6-0 på hemmaplan. Det skall sedan dröja ända till september 1985 innan Lückner får representera ett lag som gör mål i Rosenlundshallen.

Två och en halv-decitonarn, prickade in Kinell (no 13) som är HV:s nuvarande klubbdirektör. Han spelade på sin tid 127 matcher i ES och var liksom Lückner också med och representerade Tre Kronor.

Man kan faktiskt se lite av den traditionella HV-loggan strax till vänster om no 16:s ärm-nummer. Under denna logga finns Vätterstads IF. Dräkten är alltså den som anrika IK Stefa och Vättersnäs IF bar efter sin sammanslagning 1967. (logga finns på länktips). Märkligt att inte Paddan klippte det också :-)
Kommentera