HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #459836

Sv: Införsnack: HV71-Mora
Patrik L:

Alla ser ju bara det dom vill se. Japp, jag tyckte att det var betydligt förståndigare att bygga en trupp på kontrakterade spelare än att kalkylera med ev. lock-out spelare. Speciellt med tanke på att HV inte har några "naturliga" proffs som kommer hem och spelar med oss vid en konflikt. Det hade varit att bygga luftslott om konflikten hade undvikits.

HV:s stora problem idag är inte avsaknaden av NHL-spelare, utan den att knappt en käft kommer upp i normal standard. Ingen ödmjukhet och en proppmätt attityd. De flesta poängen har förlorats mot lagen på den undre halvan. För närvarande har man bara Malmö efter sig, ett Malmö man tappat 6 poäng emot. Hade man vunnit dessa två så hade man varit en poäng efter MoDo. Och då hade MoDo förmodligen behövt minst lika många NHL-förstärkningar som HV...eller?

Sheldon Souray har gjort två poäng på 12 matcher, betydligt sämre än hans snitt i NHL. Arnason, Boyle, Comrie har väl inte dragit ihop en poäng ännu. Bröderna Ferraro har skickats liksom Deleurme i Malmö.

Jag tror absolut inte på några patentlösningar. Man måste få igång laget innan man kan göra någon väsentlig utvärdering av vad man egentligen behöver. En center...egentligen inget mer om man vill behålla någolunda kontinuetet över säsongen. Så mycket har jag sett av svensk hockey att jag vet vilka som kommer stå med SM-guldet i vår, det lag som lyckats bevara kontinuetet tillsammans med en storspelande målvakt.

Det största hotet mot det är panik och förhastade beslut.
Kommentera